A téma értékelése:
  • 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
társasági adó
#1
Köszönöm szépen! Nem vettem észre, már nem látom a fától az erdőt.
Válasz idézéssel
#2
Hello!
Itt keresd A-02-02 20.-ik sor
Válasz idézéssel
#3
Sziasztok!

Tudnátok segíteni?
Amennyiben a Kft osztalékot hagy jóvá a 2017. évi beszámoló elfogadásakor azt fel kell tüntetni a 1729 TAO bevallásban? Valamikor mintha olvastam volna hogy igen, de nem találom a helyét, hogy melyik sor lehet.
Válasz idézéssel
#4
Szia Mónika!

"(7) *  Az (5) bekezdés alkalmazásában a jövedelem-(nyereség-)minimum a (8) bekezdésben foglaltakkal csökkentett és a (9) bekezdésben foglaltakkal növelt összes bevétel 2 százaléka. " Minden bevétel alapot képez, azaz az összes 9-s számlaosztályba könyvelt tételeket figyelembe kell venni. Így a visszaírt értékvesztést is.

Növelő tétel nem lesz:
"(9) *  A jövedelem-(nyereség-)minimum meghatározásakor az összes bevételt növeli
a) a jogelőd kedvezményezett átalakulására, illetve kedvezményezett részesedéscserére tekintettel a tag, a részvényes az általa csökkentő tételként figyelembe vett összegből a megszerzett részesedés bekerülési értéke csökkentéseként, könyv szerinti értéke kivezetéseként az adóévben bármely jogcímen elszámolt (de összesen legfeljebb a részesedésre az említett rendelkezés alapján csökkentő tételként figyelembe vett) összeg, továbbá jogutód nélküli megszűnésének adóévében az a rész, amelyet még nem számolt el növelő tételként,
b) *  az átvevő társaság - az átruházó nyilatkozata alapján - az átruházónál az összes bevétel csökkentéseként figyelembe vett összegből az átvett tárgyi eszközökre és immateriális javakra a számviteli előírás alapján elszámolt értékcsökkenésnek az átvett eszközök bekerülési értéke arányában számított összeggel, továbbá jogutód nélküli megszűnésének adóévében a fennmaradó összeggel,
c) *  a magánszemély taggal szemben fennálló kötelezettség napi átlagos állományának (ide nem értve az áruszállításból és a szolgáltatásból származó kötelezettséget, továbbá a megállapított, de ki nem fizetett osztalék kötelezettségként kimutatott összegét) az adóévet megelőző adóév utolsó napján a magánszemély taggal szemben fennálló kötelezettségét (ide nem értve az áruszállításból és a szolgáltatásból származó kötelezettséget, továbbá a megállapított, de ki nem fizetett osztalék kötelezettségként kimutatott összegét) meghaladó összegének az ötven százaléka.
Válasz idézéssel
#5
Tehát ha jól értelmezem azt mondod, hogy az értékvesztés visszaírása a minimum adóalapba beleszámít? Csak a "sima" nem minimum adóalapnál korrekciós tétel.??
Üdv: Mónika!
Válasz idézéssel
#6
Hello!
Az összes bevétel 2%-a az adóalap+ a növelő/csökkentők annak 9%-a az adó...
Válasz idézéssel
#7
Abban az esetben ha a nettó értékesítés árbevétele 0, egyéb bevétel van csak és ez is  csak követelés értékvesztésének visszaírása, ami ugye csökkenti  a sima tao alapot, de van tagi kölcsön átlagos állománya ami pedig a munimum adóalapot növeli, hogyan állapítom meg a minim adó fizetési kötelezttséget? A minimum adó alapjába a követelés visszírt összege beleszámít?
Üdv: Mónika!
Válasz idézéssel
#8
Tamás kérlek - ugyan úgy mint régen - most is csak egy helyen helyezd el a kérdésedet!
Üdv.

Tamás
Válasz idézéssel
#9
Igen, jól írtam be.
És nem azt könyvelték fel, hanem a 24. sor + 06. 20-i előleget 05.31-re. Lekértem a folyószámlát 06.30-ig, ott is elő van írva a 06. havi egyenleg. Felhívom holnap őket.
Köszönöm szat-ing!
Üdvözlettel! A l b a
Válasz idézéssel
#10
jól írtad be a 24-es sort?
Válasz idézéssel
#11
Elküldtem korán a 29-es bevallást. A 05.31-re lekért folyószámla-kivonat érdekeset mutatott, tartozást.

Úgy látom, hogy máj.31-re felkönyvelték a júniusi előleget is. Nincs külön soron a 29-es eredménye (fizetendőm volt), hanem összevontan van a júniusival.
Ez nem így szokott lenni, úgy gondolom. Tapasztalt ilyet valaki? Vagy rosszul emlékszem? Havi előleg fizető vagyok.
Üdvözlettel! A l b a
Válasz idézéssel
#12
Sziasztok!

A de minimis támogatásokat a 1529- 02. lapon euroban már nem kell feltüntetni csak forintban? Lehet, hogy máshol kell
csak nem találom?
Válasz idézéssel
#13
Köszönöm a gyors választ Klári! Confusedax:
Válasz idézéssel
#14
Mindent jól látsz Vicuska!
Üdv: Klári

Ha javulni látod a dolgokat, akkor valami fölött elsiklottál.
Válasz idézéssel
#15
Sziasztok,
értékvesztéssel kapcsolatos kérdésem lenne: egy követelésre még 2014-ben elszámoltak értékvesztést. Ez már akkor is éven túli követelés volt, az adóalapot megemelték az év. összegével, de a 20%-kal nem csökkentették. A 2015. évi bevallásban ugye csökkenthetem vele az adóalapot? Szóval a 20% nem egy kötelező, hanem lehetőség, ugye?
Köszönöm előre is!
Vica
Válasz idézéssel
#16
Szia ! Köszönöm a választ . Itt volt előttem és nem láttam :lol: :lol:
Válasz idézéssel
#17
mikildiko Írta:Üdvözlők mindenkit ! Volna egy kérdésem : Fejlesztési tartalékból vásárolt tárgyi eszközt a társaság eladja . Kel utána társasági adót növelni ? ILDIKÓ

Mivel a fejlesztési tartalék miatt kevesebb adó tv. szerinti écs-t számoltál el, mint szv. tv. szerintit, így evvel nőtt a TAO alapod, ugye?
Nyugalom! A világmindenség azt sem tudja, hogy létezel.
Válasz idézéssel
#18
Szia!Smile)
Nagyon-nagyon köszi a gyors segítséget!Smile
Válasz idézéssel
#19
Szia Bea, rég láttalak!

Igen, a 02-02 lapon a "d" oszlopba kell írnod.
Nyugalom! A világmindenség azt sem tudja, hogy létezel.
Válasz idézéssel
#20
Sziasztok! Kérdezni szeretnék:
Kft. kapott TÁMOP 1.1.1. támogatást.
A szerződésben az van, hogy ez adórendszeren kívüli támogatás.
Ezt be kell írni a 1529-02-02. oldalra?
Melyik oszlopba? "Általános"?
Köszönöm, ha ír valaki.
Válasz idézéssel
#21
Üdvözlők mindenkit ! Volna egy kérdésem : Fejlesztési tartalékból vásárolt tárgyi eszközt a társaság eladja . Kel utána társasági adót növelni ? ILDIKÓ
Válasz idézéssel
#22
Tud valaki segiteni?
Válasz idézéssel
#23
Sziasztok!

2015-ben volt átalakulással beolvadó cégem, amelynek készitem a TAO-t. A társasági szerződés azt mondja ki: "... a társaság általános jogutóda, a jogelőd vagyon a beolvadással a jogutód társaságra száll át, amely változatlan társasági formában működik tovább." Konkrét utalás nincs az adóalap elszámolására vonatkozóan. Kell az átvett eszközökre adóalap növelés szerintetek? A feltételek, hogy adóhatóságnak bejelentve megtörtént, nyilvántartás pedig a könyvvizsgálóval végzett mérleg, és az eszköz kartonokon adatok felvezetve.... (TAO 04-01 lap 27-es sor)

Másik kérdésem: ugyanekkor történt, hogy autót cserélt a cég, ennek maradványértéke van a 861-en, és egy nem nagy értékű eszközt adott el.... ki kell mutatni a TAO 04-01.lap 32.sorban?

Válaszokat előre is köszönöm.
Válasz idézéssel
#24
Köszönöm szépen Klári!
Válasz idézéssel
#25
Jól látod Mariann!
Üdv: Klári

Ha javulni látod a dolgokat, akkor valami fölött elsiklottál.
Válasz idézéssel


Fórumra ugrás:


Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 1 Vendég