A téma értékelése:
  • 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
import
#1
Szia! A 2003.CXXVII tv szabályozza a jövedéki termékek forgalmazását. Javaslom, hogy nézzenek még körül a V.P.O.P honlapján.

Balu
Válasz idézéssel
#2
Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni, mivel még nem könyveltem olyan céget aki importál külföldről.
Az egyik kft kérdezte, hogy ha szeszesitalt akar behozni eladásra EU-n kívűli országból, akkor milyen
engedélyek feltételek szükségesek ehhez. Ha valakinek van ilyen társasága megköszönném ha megosztaná velem
tapasztalatait.

Előre is köszönöm a segítséget.
Válasz idézéssel
#3
Sziasztok! Köszi az infót Mindenkinek. Még érdeklődöm, hogy pontosan hogyan is zajlik ez.
Üdv: Jolcsi
Válasz idézéssel
#4
Sajnos már egy terméket is le kell vámoltatni, ha kereskedelmi forgalomba kerül, és ezért minimum 7500 Ft a vámügyintézési díj. A Postát meg próbáljátok kikerülni. Az lentebb taglalt ügyemben várakoztam a vámhivatalban, és egy szintén várakozó hölggyel beszélgettem. Ők rendszeresen importálnak, és 5 csomagból 3-mal gondjuk van, de valami miatt csak a postával tudják behozatni. Bár ez egy nem leellenőrzött infó.
Válasz idézéssel
#5
Szia!
Szóval, interneten rendeli, de a posta, vagy a csomagküldő hozza, nem?
A nagy szállító cégek (pl. DHL, TNT, UPS, stb.) levámolják a cuccot, az árut háztól házig szállítják neki, nincs vele sok macera.
Ha postán jön, vagy olyan cég hozza, amelyik nem vámol, akkor a vámolást neki kell intézni. Nem bonyolult. A hozzátok legközelebbi vámhivatali kirendeltségen vannak olyan vámolós cégek, amelyek megcsinálják.

Ezeken a VPOP-os telefonszámokon információt lehet kérni vámolás kapcsán és nagyon segítőkészek:
4726399, 4704118, 4704119
Üdvözlettel! A l b a

Az adócsalónak nem könnyű az élete. Sosincs nyugta.
Válasz idézéssel
#6
Hú Alba! Ez nem egy nagy cég. Szerintem lehet, hogy az ev-m is interneten rendeli az árut. Akkor be kellene neki sétálni a Vámhivatalhoz és levámoltatni az árut?
Üdv: Jolcsi
Válasz idézéssel
#7
Szia Jolcsi! Köllene vámoltatnia. Attól függ, hogy mivel jön a cucc. Nagy szállító cégek maguk csinálják a vámoltatást, csak megbízást kell nekik adni. Vagy megbíz egy céget a vámkirendeltségnél, aki kitölti a vámpapírokat. A vámpapír kitöltéséhez szerencsés, ha adott proforma vagy rendes számla, vámtarifaszámmal besorolva a termék, mert a vámos csak akkor tudja megcsinálni, ha tudja miről van szó.
A vámos / vagy szállító cég megmondja mennyi az áfa, vám, termékdíj stb., az ügyfél azt befizeti a vám letéti számlára, utána hozzájuthat az áruhoz. A Vámhivatalnál lehet, hogy megnézi a vámos az árut, de lehet, hogy nem. A befizetett összegről vámhatározatot adnak, amit aztán az áfa bevallásban be lehet vallani.
Üdvözlettel! A l b a

Az adócsalónak nem könnyű az élete. Sosincs nyugta.
Válasz idézéssel
#8
Sziasztok! Abszolut járatlan vagyok import témában. Egyik ev-m internetes kereskedelemmel akar foglalkozni. Külföldről vásárol árukat, nem EU-s országokból is. Kérdés, hogy ezt, mivel tovább értékesítési céllal hozza be, le kell(ene)-e vámoltatnia (akár 2 db-tól is)?
Üdv: Jolcsi
Válasz idézéssel
#9
És amikor a zacskót kinyitottátok, a harisnyákban nem volt egy cetli, hogy made in Hungary?
Na jó, ezt viccnek szántam, de tudom, hogy hülye vicc volt.
Most ez komoly, hogy 100 USD miatt cicózik a vpop? Nem tudod kikerülni a Ti ügyintézőtöket és egy másiknál érdeklődni a lehetőségekről?
Régen volt egy információs vonala a vpop-nek és készséggel segítettek minden kérdésben, lehet, hogy ezt kellene megpróbálnod.
Üdvözlettel! A l b a

Az adócsalónak nem könnyű az élete. Sosincs nyugta.
Válasz idézéssel
#10
A terméket legalább nyolc éve gyártották. A csomagolásra az van ráírva: Made in Taiwan. Jó ötlet, de sajnos nem tudjuk lekövetni, hogy a harisnyákat ki, mikor, milyen százalékban gyártotta.
Válasz idézéssel
#11
Szia Enikő! Egy terméknek az a származási országa, mely termék alkotórészeinek több, mint 50%-át egy beszállító ország alkotja. Nem tudom mi ez a termék, de nem lehet esetleg ezt alkalmazni?
Üdvözlettel! A l b a

Az adócsalónak nem könnyű az élete. Sosincs nyugta.
Válasz idézéssel
#12
Beszéltünk azzal a vámtiszttel, aki most a hiánypótlást előírta, de lerázott azzal, hogy ne ő találja már ki, hogy, hogyan lehetne ezt megoldani. A büntire meg nem is mertem rákérdezni. A vámügyintéző cég, akinek a vámügyintézésért leperkáltunk vagy 12 ezer forintot nem veszi fel a telefont. Ja és kaptunk 8 napot a pótlásra.

Azért köszönöm Polika.

Enikő
Válasz idézéssel
#13
Enikő, segítenék, ha tudnék.
Ha még ők sem tudják, hogyan lehet ezt megoldani, biztosan eltekintenek a büntitől.
Ha a puszik esõcseppek, egy tengert küldök, Ha az ölelés falevél, egy erdõt küldök Nektek.
Válasz idézéssel
#14
Valaki?
Válasz idézéssel
#15
Valaki?
Válasz idézéssel
#16
Importban járatos fórumozók figyelmét kérem.
Idén március közepén egy amerikai cégtől megvettük az elfekvő készletét, nagyon alacsony áron, alig 100 USD-ért (a szállítás + 25 eft). Az ottaniak kérdezték, hogyan küldjék, mondtuk, hogy mi becsülettel, hivatalosan meg akarjuk fizetni a vámot, és áfát, így hivatalosan cégnévre kérünk számlát, meg mindent egyebet.
03.31-én befizettük az előzetesen kikalkulált áfát és vámot. Akkor kértek egy származási bizonyítványt, amit kiállított az amerikai, és utólag elpostázott nekünk SOS-ben. Postaköltséget természetesen mi álltuk. 05.13-án (!) megjött a határozat, melyből kiderült, hogy cirka 2,5 eft-tal túlfizettük, ezt bennhagytuk náluk.
10.15-én (!) kaptunk egy levelet, hogy az amerikai által kiállított származási bizonyítványt nem lehetett volna NEKIK elfogadni, mert taiwanon készült az áru.
Kértük az amerikaitól a taiwani cég nevét, címét. De kiderült, hogy ő is egy árleszállításon vásárolta egy másik nagyobb amerikai cégtől, a szintén elfekvő készletet. A taiwani céggel meg nem lehet felvenni a kapcsolatot.
Mit tudunk tenni? Mekkora büntire lehet számítani?
Válasz idézéssel
#17
Köszi Kati

Hála istennek legalább van valami ami nem változott

Mégegyszer köszi

Ica
Válasz idézéssel
#18
Szia Ica!

A vámkezelés még úgy működik mint régen. Az áfát, környzetvédelmi termékdíjat, vámot, előre befizetjük a vámletéti számlára, maj ezt követően a vámkezelés megtörténtével kapjuk meg a vámhatározatot.
Válasz idézéssel
#19
Sziasztok

Amióta uniosok lettünk, még nem volt" igazi" IMPORTOM.

átttanulmányoztm ugyan , de szeretném megkérdezni , hogy a régi improrttól miben különbözik., a gyakorlatban

Magyarországon lesz vámoltatva- Hamburgon keresztül jön.-
Ugyanolyan vámhatározatot fgok.-e kapni mint régen??

Nem vámjogi képviselő lesz, hanem egy egyszeri megbizott ,aki intézi
az egész import ügyletet.

Előre is köszi
Ica
Válasz idézéssel


Fórumra ugrás:


Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 1 Vendég