A téma értékelése:
  • 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bejelentés 70/2007 (IV.14.) Korm.rendelet
#1
Hurrá!!! Ennyivel is kevesebb!
Erika
Válasz idézéssel
#2
Sziasztok!
Jó hír, hogy 01.01-től nem kell bejelenteni!!![ATTACHMENT NOT FOUND]
Éva
Válasz idézéssel
#3
Hogy megnyugtassalak Bodza!....a kicsit egyáltalán nem foglalkoznak vele.
Oda adtam a nyomtatványt,de nem történt semmi.....Talán ketten elküldték./...

Alba! szorgos vagy!!!édes,hogy felhívod a figyelmünket a nemszeretem dolgokra.

Még halkan azt is megjegyzem,van akinek üzemorvosa sincs és nem is igen érdekli.
"Ne veszitsétek el a fejeteket.
Az élet még szeretné megsimogatni."
Válasz idézéssel
#4
Erzsó! Ugye olyan érzésed volt, hiányzik valami, de nem tudtál sehogy se rájönni, hogy mi! Big Grin Én tovább küldtem az üres nyomtatványt a cégeknek, hogy töltsék ki. Honnan tudhatnám, hová sorolta a dolgozókat az orvos, nem igaz?
Üdvözlettel! A l b a

Az adócsalónak nem könnyű az élete. Sosincs nyugta.
Válasz idézéssel
#5
Sziasztok! Hát én bevallom, ha kilép egy dolgozó, nem jelentem, mert 1-2 hónap mulva ugyis lesz helyette másik. Nem tudom hogy a kicsik közül ezt csinálja-e ugy valaki ahogy a nagykönyvben meg van írva. Üdv. Bodza
Válasz idézéssel
#6
Szia Alba!

Nem tudtam mi hiányzik???? :oops: :!: :?:
"Ne veszitsétek el a fejeteket.
Az élet még szeretné megsimogatni."
Válasz idézéssel
#7
Felélesztem a témát.
Üdvözlettel! A l b a

Az adócsalónak nem könnyű az élete. Sosincs nyugta.
Válasz idézéssel
#8
Vica!
Ha a munkavállalókra vonatkozott a kérdésed, akkor sajna kell jelenteni. Kell, hogy legyen egy "üzemorvos" is, aki kiállítja a munkavállaló részére az alkalmasságit és besorolja A-B-C-D osztályba. A doki bácsival a munkáltató köt szerződést és a doki adatait is kell közölni a bejelentő lapon. Ide másoltam az ide vonatkozhó részt:

A módosított R. az OMMF számára teljesítendő bejelentések előírása révén a munkáltatók és a szolgáltatók azonosítását, a változások követését teszi lehetővé. Emellett ellenőrizhetővé és követhetővé válik a munkavédelmi felügyelőségek számára a munkáltatók részéről a kötelezően előírt foglalkozás-egészségügyi szolgáltatás igénybevételének teljesítése, a szolgáltatók részéről pedig az ellátással, a működéssel kapcsolatban nyerhetők standard, összehasonlítható adatok.
A bejelentések alapján a munkavédelmi felügyelőségek a munkáltatói és szolgáltatói adatok egybevetésével intézkedhetnek az ellátás biztosítása és annak minősége érdekében.A munkáltatók adatszolgáltatása

A R. jelenlegi előírása szerint a munkáltatók működésük megkezdése tekintetében lehetnek 2007. IV. 15. előtti „régi”, illetve azt követően alakult, illetve működésüket megkezdő „új” munkáltatók. Mindkét munkáltatói csoportra ugyanazon adtat tartalmú jelentési kötelezettség áll fenn, a különbség csak a bejelentések időpontjában van.

A „régi” munkáltató első ízben 2008. II. 15-ig küldi első alap jelentését (a 2007. XII. 31-i állapot szerint) a R. 2. §-ának (2) és (3) bekezdésének előírása alapján.
A foglalkozás-egészségügyi szolgáltatással kapcsolatban bekövetkezett esetleges változást a R. 2. §-ának (4) bekezdése a-b) pontja szerint a munkáltató három munkanapon belül már 2007. IV. 15-től köteles volt bejelenteni a munkavédelmi felügyelőségnek.

A 2007. IV. 15. után alakult „új” munkáltatók működésük megkezdését követően két hónapon belül voltak kötelezettek a R-ben meghatározott adattartalmú bejelentés megküldésére. A foglalkozás-egészségügyi szolgáltatással kapcsolatos változás (a szolgáltatóban, illetve a szolgáltatást nyújtó orvos személyében) jelentésére ugyanazok az előírások vonatkoznak, mint a „régiekre”.

A 2007-ben alakult, illetve működésüket megkezdő munkáltatók 2008. II. 15-ig már a változásokat is tartalmazó (második) bejelentés megtételére kötelezettek a foglalkozás-egészségügyi szolgáltatás igénybevételével kapcsolatban.A munkáltató jelentése a foglalkozás-egészségügyi szolgáltatás igénybevételével kapcsolatban (működése megkezdését követő két hónapon belül, illetve minden év február 15-ig) az alábbi adatokra terjed ki:

A munkáltató neve:
A munkáltató székhelyének címe:
A munkáltató telephelyei:
A munkáltató tevékenységei:
A munkáltató számára foglalkozás-egészségügyi szolgáltatást nyújtó szolgáltató neve és címe:

A munkáltató által foglalkoztatott munkavállalók száma és foglalkozás-egészségi osztályba sorolása: Összesen:……….fő
„A”:….fő; „B”:….fő; „C”:….fő; „D”:….főA munkáltató soron kívüli (három munkanapon belüli) jelentése a szolgáltatóban és az orvos személyében bekövetkezett változás miatt az alábbi adatokat tartalmazza:

A munkáltató neve:
A munkáltató székhelyének címe:
A munkáltató számára foglalkozás-egészségügyi szolgáltatást nyújtó szolgáltató neve és címe:
A foglalkozás-egészségügyi szolgáltatás nyújtására létrejött megállapodás hatályának megszűnése:

….. év, ………...hó, ... napján
A szolgáltatást nyújtó orvos személyében bekövetkezett változás időpontja:

….. év, ………...hó, ... napján

Marcsi
Válasz idézéssel
#9
Moncsa Írta:Igaz továbbra is él az az előírás, hogy az alkalmazottakat ki -ill. be kell jelenteni a munkavédelmi felügyelőséghez?
köszönöm,

Most kicsit megrémültem. Ha felveszek egy új dolgozót, azt be kell jelenteni a Munkavédelmi Felügyelőségen??? ..és ha megszűnik a munkaviszonya, akkor ki kell jelenteni? Én még erről nem hallottam, évek óta intézek ki-beléptetést, senki nem is kért hasonlót, sehol nem is olvastam erről.


Vica
Válasz idézéssel
#10
Az AM könyvesnek eddig mi csináltattuk az alkalmasságit, igaz nem sok ilyen emberke volt és azok jártak vissza mikor alkalmi munka volt, azonban most mikor a kockázatértékelést újra kellett csináltatni mert lejárt azt mondta a munkaügyis hogy változott a dolog az AM könyves kell hogy elkocogjon a dokihoz csináltasson magának igazolást, és azt lobogtassa alkalmi munkavállalás előtt. Szóval a munkavállalónak kell hogy legyen ilyen papírja melyet elkérhet a munkáltató munkakezdés előtt!!
Üdv: Mónika!
Válasz idézéssel
#11
Nekem az rémlik, hogy az AM-est a munkaügyi központ intézi ilyen szempontból, de nem esküszöm meg rá.
Üdv.: Anita
"Örökké nem eshet"
Válasz idézéssel
#12
valahol azt olvastam, hogy még az AM-est is jelenteni kell, orvosi igazolás neki is kell...
A többiek majd biztos többet tudnak.
Válasz idézéssel
#13
Igen él! /Ugyan kinek jutott volna eszébe ezt törölni akkor kevesebb lenne a bürokrácia...../ :twisted:
Itt én is kérdeznék: tanulószerződésest is jelenteni kell, pontosabban kell neki orvos alkalmassági??
Üdv: Mónika!
Válasz idézéssel
#14
Igaz továbbra is él az az előírás, hogy az alkalmazottakat ki -ill. be kell jelenteni a munkavédelmi felügyelőséghez?
köszönöm,
Válasz idézéssel
#15
FOGLALKOZÁS-EGÉSZSÉGÜGYI BEJELENTÉS

Észak-Magyarországi Munkavédelmi Felügyelőség Miskolci Irodája Miskolc
352 Miskolc, Szentgyörgy u.40-44. 3523 Miskolc, Pf. 82.

A cég / intézmény: Neve:_______________________________ Adószám: ________________ Központja:___________________________ telephely:______________________ Telefon: ___________________ Telefax: ____________________ Fő tevékenység: _____________________ ÚJTEÁOR ___________________ Létszám: __________________ fő, ebből fizikai __________________ fő Fizikaiból férfi : _____________ nő: ___________ fiatalkorú: _________ Besorolásuk a 89/1995. (VIII.14.) sz. Korm. rendelet 4. sz. melléklete szerint: A: _____________ B: _____________ C: _____________ D:____________

Foglalkozás-egészségügyi ellátás: Saját alkalmazottal Vállalkozással Szakrendeléssel Ellátó neve: ____________________________________________________ címe: _____________________________________________________ ÁNTSZ engedély száma: __________________________________________ Telefon: ______________________ Telefax: ___________________ Rendelő címe: __________________________________________________ E-mail cím: ___________________________________________________

Megjegyzés: ____________________________________________________________
______________________________________________________________________
Kelt: __________________________
p.h.


__________________________
bejelentő aláírása

(ezt találtam szerintem idén is jó lesz zsabónap)
Válasz idézéssel
#16
"A" foglalkozásegészségi osztály
A foglalkozás-egészségügyi osztályok közül a "A" betűjelű a legnagyobb veszélyességi kockázatokkal járó tevékenységeket öleli fel, ebben az esetben 1000 munkavállalónként kell a főműszak idején egy orvosnak és egy szakápolónak jelen lennie a munkahelyen. Ilyenek a bányászat, a kohászat fizikai munkakörei, valamint idetartoznak azok a munkavállalók is, akik ugyan nem fizikai munkakörben dolgoznak, de az "A" foglalkozásegészségi osztályt indokló munkakörnyezetben töltik a munkaidejük több mint 50 százalékát.
Ugyanebbe a foglalkozásegészségi osztályba soroljuk
- a rákkeltőkkel exponáltakat,
- a sugárzó anyagokkal, ismeretlen (mérgező hatásuk szempontjából kivizsgálatlan) anyagokkal dolgozókat,
- az állatkísérletes munkakörökben foglalkoztatottakat,
- a korkedvezményre jogosító munkakörökben foglalkoztatottakat,
- a munkaidő-kedvezményre jogosító expozícióban alkalmazott munkavállalókat,
- a vasúti közlekedésben a forgalom lebonyolításával közvetlenül összefüggő, a légi és vízi közlekedésben szakszolgálati vizsgához kötött munkakörökben alkalmazott munkavállalókat,
függetlenül a tevékenység ágazati osztályától.
"B" foglalkozásegészségi osztály
A "B" foglalkozásegészségi osztályba a következő gazdasági tevékenységek fizikai munkakörei tartoznak, vagy az olyan nem fizikai munkakörök, ahol ilyen munkakörnyezetben töltik a dolgozók a munkaidejük több mint a felét:
- mezőgazdaság, erdőgazdálkodás, vadgazdálkodás,
- építőipar,
- élelmiszerek és italok gyártása,
- dohánytermékek gyártása,
- textíliák gyártása,
- ruházati termékek gyártása, szőrmekészítés és -festés,
- bőrkikészítés, bőrtermékek és lábbelik gyártása,
- fafeldolgozás,
- kőolaj-feldolgozás és kokszgyártás,
- vegyi anyagok és termékek gyártása,
- gumi- és műanyag termékek gyártása,
- nemfém ásványi termékek gyártása,
- nyersanyag visszanyerése hulladékból,
- szárazföldi és csővezetékes szállítás,
- vízi szállítás,
- légi szállítás,
- bútorgyártás,
- egészségügyi és szociális ellátás,
- állat-egészségügyi tevékenység, nyomdaipari termékek gyártása.
Ebben a csoportban 1200 munkavállalónként kell egy orvost és egy ápolót biztosítani a főműszak idejére.
"C" foglalkozásegészségi osztály
A "C" foglalkozásegészségi osztályba sorolhatjuk az "A" foglalkozásegészségi osztályba nem tartozó ág, ágazat, alágazat, szakágazat ipari, szolgáltató, kutató, számítástechnikai tevékenységgel kapcsolatos fizikai munkaköreiben dolgozókat, valamint azokat a nem fizikai munkakörök munkavállalóit, akik a "C" foglalkozásegészségi osztályt indokló munkakörnyezetben töltik a munkaidejük több mint a felét. Ekkor elég 1500 munkavállalónként a főműszak idejében biztosítani egy orvost és egy ápolót.
"D" foglalkozásegészségi osztály
Ebbe a foglalkozásegészségi osztályba tartoznak a kutatás-szervezési, kulturális, oktatási, egyéb adminisztratív tevékenységet végző munkavállalók, továbbá az "A", a "B" és a "C" foglalkozásegészségi osztályba sorolt tevékenységek nem fizikai munkaköreiben dolgozó, más osztályokba nem sorolt munkavállalói is. Ekkor 2000 munkavállalónként kell a főműszak idején egy orvost és egy ápolót biztosítani.
Ha az ellátandó munkavállalók egynél több foglalkozásegészségi osztályból kerülnek ki, az egy szolgálat által ellátható létszámot egy képlet segítségével kell kiszámítani.
psz zsabónap :wink:
Válasz idézéssel
#17
Dodo Írta:Kedves Ica !

Én is csatlakoznék a tudatlanok táborához.
(fenti rendelettel kapcsolatban)
amennyiben BT-ben egy alkalmazott van csak aki otthon dolgozik
és a főtevékenysége tolmácsolás vagy egyéb gazd.tev.segitő tevékenység... milyen besorolásba esik (ABCD) az az egy fő ?
sajnos nincs időm a 1995 ös kormányrendelet 72 old elovasására...
bocsánat.

köszönet minden segitségért előre is: Dodo

Köszönöm, megtaláltam
D
Válasz idézéssel
#18
Kedves Ica !

Én is csatlakoznék a tudatlanok táborához.
(fenti rendelettel kapcsolatban)
amennyiben BT-ben egy alkalmazott van csak aki otthon dolgozik
és a főtevékenysége tolmácsolás vagy egyéb gazd.tev.segitő tevékenység... milyen besorolásba esik (ABCD) az az egy fő ?
sajnos nincs időm a 1995 ös kormányrendelet 72 old elovasására...
bocsánat.

köszönet minden segitségért előre is: Dodo
Válasz idézéssel
#19
Szia Ica!
Az attól függ, hogy a segédmunkás ill. a szakmunkás milyen ágazatban dolgozik. Ha pl. egy fafeldolgozó gyárban akkor B, de ha mondjuk élelmiszerboltban akkor C. A 89/1995. évi Korm.rend.-ben megtalálod, de ha megírod, hogy milyen területen dolgoznak a munkavállalók, megpróbálok segíteni. Balu
Válasz idézéssel
#20
Sziasztok

Sajnos én már elfelejtettem, hogy ki tartozik

az ABCD be

C- SEGÉDMUNKÁS???
B SZAKMUNKÁS ??

De jó lenne ha valaki felvilágositana :oops:

Ica
Válasz idézéssel
#21
Ide pakolom Feüdoki anyagát.
Válasz idézéssel
#22
OMMF honlap, jogszabályi háttér.

<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.ommf.gov.hu/index.php?akt_menu=311#fogl.eu.szolg">http://www.ommf.gov.hu/index.php?akt_me ... l.eu.szolg</a><!-- m -->


Dz.Zsuzsu
Válasz idézéssel
#23
Szia Zsuzsu!
Inkább kétszer, mint egyszer sem, nem csoda ha megzavarodunk már a sok bejelentés kötelezettségektől.
Válasz idézéssel
#24
Bocsi!

Nagyon belelkesedtem, hogy kétszer írtam be.


D.Zsuzsu
Válasz idézéssel
#25
T. Mindenki!

Egyéni vállalkozó kivételével, ha nem volt alkalmazottja!

Akiknél akár csak egy db. dolgozó változás, vagy eü.szolgáltató (orvos, cég) változás volt, be kell adni.
2008.február 15-ig beadott jelentés minta.

D.Zsuzsu
Válasz idézéssel


Fórumra ugrás:


Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 1 Vendég