A téma értékelése:
  • 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dühöngő
#1
Ezt jó ha tudjuk Tongue 

2018.03.22-én döntött az Igazságügyi Minisztérium arról, hogy a beszámoló közzétételét cégkapu jogosultsághoz köti, azonnali hatállyal. Bejelentkezéskor figyelmeztet is a portál, hogy az OBR-en keresztül beadvány - beszámoló, illetve mérleg - alapértelmezetten olyan KAÜ által azonosított felhasználóval nyújtható be, aki az adott cég hivatalos elérhetőségéhez (Cégkapu tárhelyhez) kapcsolattartóként, vagy ügykezelőként hozzáféréssel rendelkezik. Tehát a beszámolók benyújtása fő szabály szerint a cégkapu alá került.


Azonban (egyelőre) az EGYKE-smeghatalmazottnak továbbra is van lehetőségük arra, hogy  a hozzájuk tartozó ügyfelek beszámolóit a saját ügyfélkapujukon küldjék be, csak arra kell figyelniük,  hogy az OBR felületen a 34-es pontban a KÜNY tárhely megjelölést válasszák! Bár a cél a Cégkapu jogosultság használata,  de a beszámoló cégkapun keresztüli  közzétételének előírásához jogszabály(módosítás)ra lenne/lesz szükség. A beszámoló közzétételét ugyanis rendeletek szabályozzák, melyek eddig sem írták elő, hogy a közzétételt a cégjegyzésre jogosultnak kell elvégeznie, elegendő volt csupán az ügyfélkapujával azonosítania magát.
A  cégkapu legfontosabb hiányossága az, hogy az ügykezelők szerepét nem lehet szűkíteni, jelenleg az kizárólag teljes jogosultságú lehet. Mivel a beszámolókat nagy számban közzétevő könyvelők általában nem vállalják a cégkapu feletti ingyenes „őrködést”, így az egyébként igencsak bonyolult ügykezelőként való felvételük is kizárt. A vállalkozások vezetői ugyanakkor – a könyvelői tapasztalatok alapján – túlnyomórészt a cégkapu kezelésére és a beszámoló közzétételére is a könyvelőt kérnék fel.

Pmarcsi
Légy türelemmel, s majd könnyül a nagy teher is.
Válasz idézéssel
#2
Köszi, Marcsi!
 Ezt tényleg jó, ha tudjuk.
Nyugalom! A világmindenség azt sem tudja, hogy létezel.
Válasz idézéssel
#3
Sziasztok!

Jó ha tudjuk Tongue 

a 451/2016. (XII. 19.) számú kormányrendelet alapján – az a nap, amelyen legalább 4 órán át tartó üzemzavar akadályozza az elektronikus ügyintézést, nem számít bele a határidőbe.
Légy türelemmel, s majd könnyül a nagy teher is.
Válasz idézéssel
#4
Úgy tűnik nem tudta kezelni a rendszerük ezt a sok nyomorult, felesleges levelet az adószámláról, amit most küldözgetnek  Angry
Válasz idézéssel
#5
Nekem is több embert kellene bejelenteni, de most hogy?
Remélem valahol majd elérhető lesz az üzemszünet időtartama és nem büntetik meg a munkáltatót, mert az élet nem állhat meg miattuk!
És ha éjszaka javul meg, akkor éjjel kell majd pótolnom a bejelentést?
Van erről tapasztalatotok, hogy mennyi az az idő, amit ilyenkor méltányolnak?
Nyugalom! A világmindenség azt sem tudja, hogy létezel.
Válasz idézéssel
#6
Én egy bejelentést nem tudok elküldeni reggel óta .....  ez felháborító és minősíthetetlen komolyan.
Válasz idézéssel
#7
Kb fél órája nem működik  Confused , a NAV oldalán most jelent meg egy semmitmondó infó.  Huh
Mónika, csak türelem  Cool , élvezzük a napsütést, ráérünk dolgozni...
Válasz idézéssel
#8
Megint mi a baja az ügyfékapunak.? 17HIPA bevallást küldenék, nyomtatványt megjelölöm beküldésre, utána a beküldésnél nem jön be az ügyfélkapu nem kéri a felhasználó nevet és jelszót hanem próbálná küldeni, természetesen kék hibát ír, hogy a küldés sikertelen. Nektek működik ma ez a "gyönyörűség"?

Ja, közben látom, ki van írva, hogy karbantartanak. Angry
Üdv: Mónika!
Válasz idézéssel
#9
Wink 
Gratula  Klári! 
Néha az embernek nem jut eszébe a sok újdonság közül amit bevezettek, hogy melyiket is kell használni.
Válasz idézéssel
#10
Barátaim!
Csuda büszke vagyok magamra Big Grin , mert Hocipö útmutatása szerint használtam az e-papir fungciót sikerrel. Ma reggel már a cégkapuban volt az érkeztető válasz.
Köszönöm mégegyszer!
Üdv: Klári

Ha javulni látod a dolgokat, akkor valami fölött elsiklottál.
Válasz idézéssel
#11
Egy újabb gyöngyszem: 

Az OBR-en keresztül a beadvány (beszámolók és mérlegek), alapértelmezetten olyan KAÜ által azonosított felhasználó által nyújtható be, aki az adott cég hivatalos elektronikus elérhetőségéhez hozzáféréssel rendelkezik.
A Cégkapu, valamint Hivatali tárhelyről történő dokumentumküldéshez arra van szükség, hogy az adott cég tárhelyéhez kapcsolattartói (cégkapumegbízotti/felhatalmazott képviselői) vagy ügykezelői (cégkapumegbízott által – a tarhely.gov.hu oldalon – beállított ügyintézői/további felhasználói) jogosultsággal rendelkezzen.
A gazdálkodó szervezetek 2018. január 1-je óta a hivatalos elektronikus elérhetőségen keresztül kötelesek az elektronikus ügyintézésre, azonban a beküldő saját felelősségi körében dönti el, hogy a cég hivatalos elektronikus elérhetőségéről küldi meg a beszámolót, vagy a személyes KÜNY tárhelyéről.
Válasz idézéssel
#12
Juj-juj! Szégyenkezem! Mit nem olvastam? Hol lelem?

Köszi-köszi!
Ez lesz a megoldás!
Üdv: Klári

Ha javulni látod a dolgokat, akkor valami fölött elsiklottál.
Válasz idézéssel
#13
Szia Klári!

E-papiron nem próbáltad?
Válasz idézéssel
#14
Barátaim segítsetek!
Ügyfelünknél a NAV követelést szándékozott lefoglalni. A választ csak elektronikusan küldhetem el. Felmegyek az új gyönyörbe és fel akarom tölteni a választ ami egy pdf-ben érkezett oldal kitöltve, aláírva, szkennelve természetesen pdf-ben. A KAÜ csak kr kiterjesztést hajlandó fogadni. Kérlek segítsetek hogy a bánatban kell csinálni, vagy melyik nyomtatványhoz lehet csatolni a NAV-nak írt választ? Van egyáltalán valami szabad nyomtatvány?
Üdv: Klári

Ha javulni látod a dolgokat, akkor valami fölött elsiklottál.
Válasz idézéssel
#15
Tök jó...ma adtam be egyet én is....januárba papír alapon adtam be, az nem volt jó.....akkor most meg a scannelt nem lesz jó....komolyan ez már a vicc kategória. Miért nem változtatják hetente, úgysincs mit csinálnunk nem?
Válasz idézéssel
#16
Nem vagy egyedül Kriszta!
Én már letettem arról, hgy vala meghatalmazzanak. Inkább megmagyarázom az ü.f-*nek, hogy a mai magyarrszág az adminisztrásió és az ellenőrzés országa, eyért menjen csináljon ügyfélkaput és ide nekem a felhsználónév és jelszó. Teszem eyt azért mert képtelen vagyok elmagyarázni a hitelesitett aláírás lényegét és megszerzési útját. Angry
Üdv: Klári

Ha javulni látod a dolgokat, akkor valami fölött elsiklottál.
Válasz idézéssel
#17
Annyira el voltam havazva az utóbbi időben( már a 2017 zárásán is túl kell lenni), hogy nem volt alkalmam a módosításokat olvasni. Egy hónapja simán beadtam egy EGYKE módosítást, scannelt, aláírt pótlappal, most meg visszadobja, hogy hitelesített aláírással kell, vagy az adózó törvényes képviselőjének kellene kétféle módon elintézni.
Hát az adózó törvényes képviselője rohan a dolga után és nagyon nehéz megmagyarázni, hogy miért neki kell intézkednie, amikor van egy könyvelője....
A mazochisztikus jellemvonás nem alapfeltétele annak, hogy könyvelő legyél. Ugyanakkor hihetetlenül sokat segít.

Kriszta
Válasz idézéssel
#18
Mónika!
Semmi sem tökéletes, de legalább, ha dupla idővel is, de mükszik így. :-)
Válasz idézéssel
#19
Igen, ez az inkognitós "izé" működik, köszönöm. De itt is ki kell lépni, be kell zárni, újra megnyitni........ döbbenet. Mit mondana Klári:::??? "szakadjon rájuk a budi" Tongue
Üdv: Mónika!
Válasz idézéssel
#20
Vagy próbáld meg, új privát ablakban megnyitni, nekem azzal működik. ( inkognitóban :-)   )
Válasz idézéssel
#21
Mónika, töröld az előzményeket! Talán így sikerül, ha nem, fel kell őket hívni.
Üdvözlettel! A l b a
Válasz idézéssel
#22
Hát engem már egyik böngészővel sem enged be a tárhelyre. Próbáltam a Mozzillával, Chrome-al, Explorellel. Semmi. Egyszerűen nem lehet a tárhelyre felmenni ha már egy ügyfélnél beléptél, a másodiknál már nem enged be. Hiába zárom be a böngészőt és nyitom újra hibát ír ki. Tud valaki valami megoldást?
Üdv: Mónika!
Válasz idézéssel
#23
Engem már szétvetett....már a múlt héten se jutottam be. 
Ma végre a Chromba nyitottam egy inkognitó ablakot és azon beengedett. De van olyan érzésem, hogy visszafelé fejlődünk. 

A múlt héten segíteni akartam valakinek Hivatali kapun regisztrálni....hát nem sikerült. Másfél óra múltán az agyvérzés határáig jutottunk. Sehol egy leírás, egyik nyomorult oldalról dobálgatott a másikra, ott se semmi leírás, vagy hogy mit mire használhatsz majd.....csak rövidítések kaü, szüf e-posta.....tököm tudja. Nem gondolnám magam extrém informatikai analfabétának, de komolyan ennyire butának, tehetetlennek rég éreztem magam. Mérgembe szívesen lerúgtam volna a monitort. 
De ha van valakinek erről valamilye, kérem ne tartsa magába, mert nekem még a cégkapus is hátra van, lévén az üf-ek is feladták. Már amelyik egyáltalán nekikezdett. Van akinek visszavágták valami nyomorult hibaüzenettel. 

Ennyire elhavazva rég voltam egyébként...lehet csak én vagyok így. Alig jut időm olvasni, tanulmányozni az új dolgokat, pedig lenne mit....most pl. ettől az adatvédelmi mizériától dobtam egy hátast, pedig nem hogy a végére nem értem, alig kezdtem neki. Haladni előre az anyagokkal. Tavaly ilyenkor már 2 zárással kész voltam....most sehol nem vagyok a kanyarba sem. Már a zsigereimben érzem, hogy idei május 31. totál szívás lesz. Akkor lenne esélyem normális ütembe - tehát nem napi 14-16 órában - csinálni, ha most lenne január 2., pedig eddig sem  pihengettem, hogy finoman fejezzem ki magam. 
De megy és megy az idő a szarakodással (már bocs) és felháborít, hogy velünk mindent meg lehet csinálni.
Válasz idézéssel
#24
Akik a KAÜT fejlesztik biztosan tudják mit csinálnak?? Szét vet az ideg: nyugtát szeretnék letölteni, de ha egymás után két ügyfélt csinálnék a másodiknál már nem enged be a tárhelyre. Teljesen be kell zárnom a böngészőt és újra nyitni, bejelentkezni az ügyfélkapun, utána a KAÜN kb. 4-6 perc. Komolyan mondom ez  napról-napra csak rosszabb. Nem azért fejlesztenek, hogy mindenkinek egyszerűbb legyen az ügyintézés??? Hát én csak azt látom, hogy január 1-től egyre nehezebb minden  nap ezzel.
Ja most már be sem enged, sebaj, majd keresek másik böngészőt, csak sajnos nincs annyi telepítve a gépemre mint amennyi nyugtát ma le szerettem volna tölteni.
Üdv: Mónika!
Válasz idézéssel
#25
Szia!

Én is találkoztam vele, teljesen hivatalosnak tűnik, valahol a legvégén van apró betűkkel, hogy egy GmbH próbálkozik.
A mazochisztikus jellemvonás nem alapfeltétele annak, hogy könyvelő legyél. Ugyanakkor hihetetlenül sokat segít.

Kriszta
Válasz idézéssel


Fórumra ugrás:


Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 1 Vendég