A téma értékelése:
  • 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mulasztási bírság
#1
Köszi Klári! Tudnék lehetőségeket, beszéltem is erről de le...r mindent, akkor fizessen, nem nagy összeg az egész.
Üdv: Mónika!
Válasz idézéssel
#2
Szia Mónika!
Te tégy semmit, csak készítsd fel z ügyfelet, hogy a nyáron, vagy az őszön kap egy 3-4 oldalas határozatot amiben megbírságolják. Úgy számolnak, hogy veszik a 0,9*Tao - (előlegek + feltöltés) ez a bírság alap és a bírság ennek 20%-a.
Nem tudod elérni a a 29-esben a bevallott Tao kötelezettséget, úgy hogy a feltöltés a bevallás 90%át közelítse?
Üdv: Klári

Ha javulni látod a dolgokat, akkor valami fölött elsiklottál.
Válasz idézéssel
#3
Mivel még nem volt ilyenem ezért kérdezném: A cég kevesebb tao-t töltött fel december 20-ig mint kellett volna /90%-nál is kevesebb/ a 20% ??? bírságot a NAV automatikusan fogja megállapítani, ugye? Nem nekem kell ezt bevallani nekik? Erről fognak küldeni valami határozatot, vagy csak előírják a folyószámlán? És ugye 20%?
Üdv: Mónika!
Válasz idézéssel
#4
Sziasztok!
Tudjátok hiába van az eszünkbe mit mikor, mégis valahogy mindig kimaradhat valami.
Ugy gondolom nem árt inkább többször átnézni mindent és nem a szakmai tudás hiánya miatt.
Sokkal többször hibáztam már olyan dolgokban amiről azt hittem rutin piszlicsáré ügy, aztán pont azokra jött a bünti.
Válasz idézéssel
#5
Tényleg nagyon jó, hogy kirészletezzük ezeket az egyer sokasodó és áttekinthetetlen határidőket. Big Grin

Klári
Válasz idézéssel
#6
Szia Klári!

Ezer bocs és még egy anyamedve! Nem állt szándékomban növelni az amúgy is stresszes életünket! Potyit olvasva bennem is megállt az ütő: én a tavalyi évet vettem elő, mert már arra sem emlékeztem, hogy tavaly beadtam-e ezeket a fránya 29K-kat. De szerencsére igen!!! Azért mégis örülök ezeknek a hozzászólásoknak, mert még időben figyelemfelhívó: hamar eljön az a december 20 is!
"Nekem a sorsom az, hogy megélhetem, amire vágyom és amire nem,
S ha választhatok, a holnap szebb legyen..."
Válasz idézéssel
#7
Drága Surresz!

Szegény asszonyra ráhozni a szívbajt illetlen dolog Big Grin . Reggel arra ébredek, hogy elfeledtem a 29k-t beadni? Na rohanok kitöltésit böndészni, megnyugodtam csak dec.20., de legalább most jól el olvastam, hogy kinek is kell beadni.

Üdv: Kári
Válasz idézéssel
#8
Sziasztok!

Lilla! Jó, hogy mondod a felelősségbiztosításnak a mulasztással kapcsolatos kiegészítését. Az én biztosításom is igen-igen régi (legalább annyira, mint én!), ezért hívom én is az Ügynökömet a kiegészítés miatt.

Egyébként szerintem is már nem a szakmai félrenyúlásunktól kell félnünk, hanem ez a millió kötelezettség: minden szakmáról mindent tudni..... mikor-mit-hová beadni és befizetni.......!!!!!! Én már a nyilvántartásról is nyilvántartást vezetek és lám-lám 0729K mégis kimaradt.

A különadó fel nem töltésébe én is beleszaladtam az 50 millió alatti árbevételű vállalkozóimnál (pedig biztosan ki lett itt a Fórumon is tárgyalva), így aztán jött egy pár 1.000,- Ft-os büntetés!!!!!! Ez az ezer forint csak arra volt jó, hogy kicsit pironkodjam az ÜF előtt, hogy "tessék ez az én bűnöm"!
Legalább annyira beleszerettem, mint a 2,- Ft-os késedelmi pótlékba a Polg.Hiv.-tól! Big Grin
"Nekem a sorsom az, hogy megélhetem, amire vágyom és amire nem,
S ha választhatok, a holnap szebb legyen..."
Válasz idézéssel
#9
szia mindenki!
nagyon le vagyok maradva ebben a biztosítás-dologban... :oops:
nekem nincs ilyen, de az utóbbi idők változásai miatt sürgősen tennem kell valamit (hisz nem káptalan az én fejem se, akárhogy írom a naptárba, bújom az adónaptárt, óhatatlanul előfordulhat bármi)
mit is mondjak a biztosítónak, mit akarok - hogy ne nézzenek teljesen hülyének? :oops:
segítenétek?
Válasz idézéssel
#10
Nagyon köszönöm Lilla!
Van egy pár Generális ügyfelem akkor intézkedem.
Válasz idézéssel
#11
Szia Potyi!

Amikor még te kötötted a bizt-t, és én is még nem volt benne a mulasztásra vonatkozó rész. Ezen én is kiakadtam egy kicsit, hiszen mindig attól féltem, hogy elfelejtek valamit. Aztán az üzletkötőm (Generali-s) felhívta a figyelmem év elején, hogy most már belefoglalták a bevallás le nem adásának mulasztására vonatkozó felelősségbiztosítást és így módosítottam a szerződésemet. Hála a jó égnek, még tapasztalatom nincs, hogy milyen módon fizetnek, de nem is szeretném megtudni. Én negyedévente 21 eFt-ot fizetek.
Erika
Válasz idézéssel
#12
Sziasztok!
A biztosítással kapcsolatban: Egy k3o-at elfelejtettem anno leadni egy cégnek, megbüntették 70ezer ft-ra.adatszolgáltatás elmulasztása miatt.
Nekem volt biztosításom, olyan amire negyedévente fizettem 15 ezer ft-ot,direkt azért kötötttem ha van ilyen eset akkor ne én fizessem.
Aztán a biztosító elutasított azzal, hogy kellett volna még kötnöm mellé egy kiegészítő biztosítást is ,mert változtak a dolgok és sajna az én meglévő biztosításom ezt nem fedezi.
Akkor ugy bepipultam, hogy felmondttam a biztosittást, no azóta nincs.
Milyen biztosítást kellene kötni, mert most már egyre jobban aktuális, ami egy kicsit megvéd az ilyen esetektől?
Nektek milyen van?
Válasz idézéssel
#13
Természetesen!

(A biztosítónál kukacosabb céget el sem lehet képzelni. Még nekik is jó Big Grin)

Megmondom őszintén a szerződésre való utalás, valamint egy megállapodás a kontkrét eseményről szerintem az Szt.-t jobban kielégíti mert ugye itt nincs se termékátadás, se szolgáltatás akkor meg mit számlázunk. Egyik barátnőmnek viszont csak akkor fizetett, ha számlát állított ki az ÜF. A biztosító "okosabb2 volt egy adószakértőnél.

Klári
Válasz idézéssel
#14
Szia Klári!
... hát, nincsen felelősségbiztosításunk, akkor is jó így?
Ica
Válasz idézéssel
#15
Szia Ica!

Az általad leírt mód, a szerződés szerinti kártérírés az egyetlen járható. A számlát fogadja el a biztosító a felelősségbiztosítással kapcsolatban.

Klári
Válasz idézéssel
#16
Sziasztok!
Az egyik ügyfelünkre mul. bírságot szabtak ki, mert nem fizetett különadó előleget dec. 20-ig (a mi hibánkból). Természetesen a bírságot megtérítjük neki. Kérdésem az lenne, hogy megoldható-e úgy, hogy a bírság összegét az ügyfél kiszámlázza nekünk, mint kártérítés.
Ica
Válasz idézéssel
#17
Sziasztok!
Még eddig nem találkoztam ilyen hibából eredő bírsággal.
Volt már nekem is, hogy később küldtem, be mivel az infó is később jutott el hozzám.
Válasz idézéssel
#18
Sziasztok!

Járt már közületek valaki úgy, hogy nem küldte be határidőben a 07T1041-et és ezért megbírságolták?

Egyébként most olvastam, hogy a megemelt mulasztási bírsággal kapcsolatosan valaki felvetette, hogy szelektálni fogják a birságolt köröket. Kivételt tesznek olyan esetben, amikor hibából eredően kerül felszámolásra a mulasztási bírság. Nagyon jó ötletnek tartanám.
Válasz idézéssel


Fórumra ugrás:


Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 1 Vendég