A téma értékelése:
  • 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
külföldi napidíj
Szia Andicsek!
Ha valaki külföldön munkát végez pl. az általad írt cég esetében a cég tulajdonosa és az alkalmazottai akkor beszélünk külszolgálatról, mint munkáltatói juttatásról. Viszont ha a cégtől valaki külföldre megy szakmai tárgyalásra, kiállitásra stb. akkor külföldi kiküldetésről van szó.
Külszolgálattal kapcsolatos jogszabályokról, adókról, járulékokról már az előbb írtam. A külföldi kiküldetés jogszabályai 168/1995 Korm.rend. és az SzJA tv 28§ (2)-(4) bekezdése. Az ezzel kapcsolatos járulékról és SzJA-ról is írtam(ezt mondta az APEH-os hölgy is). Az SzJA tv 3§ (12) és (13) bekezdésében találod a fogalom meghatározást is. Egyiknél sincs MA és MV járulék. A külszolgálatért adott összeg egyéb jövedelemnek, a külföldi kiküldetésért adott összeg pedig nem önálló tevékenységből származó jövedelemnek számít.
Szerintem az általad írt cégnél:
Külszolgálatnál kapják itthon a munkaszerződésben levő alapbért és a felette levő részt pedig mint külszolgálatért kapott összeg legyen. A külszolgálat alatt felmerülő szállás és közlekedés költsége számla ellenében természetesen a cég elszámolhatja. Az étkezési költséget a munkavállalónak kell állnia a külszolgálatért kapott összegből, abban az esetben ha a munkáltató úgy dönt, hogy számla ellenében ezt is kifizeti az adóköteles természetbeni juttatásnak minősül a vállalkozónak.
Remélem sikerült egy kicsit a káoszt eloszlatnom.
Balu
Válasz idézéssel
Szia Andicsek !
Szerintem Mo-on kell adnod a bérét a szerződés szerint, és itthon lesznek biztosítottak, ahogy már mondtam,valamint a kiküldeésért kapott ktg térítés (Szja tv.fogalmak 16.-ért. változott) az aómentes rész után csak szja-ni kell most a %-os eho-ban nem vagyok biztos, hiszen az én logokám szerint a munkájára tekintettel kapja ,meg kell nézni a tb és eho tv mit ír.Az biztos én a fölöttes rész után nem fizetnék 29,5 és 15 %-ot, sem maj-t, sem mvj-t.

Üdv Erika
Válasz idézéssel
Balu Írta:Szia! Az APEH-os hölgy valószínűleg a külföldi kiküldetés során elszámolt napídijra gondolt, mert annak a jogszabályban meghatározott mértéke felett tényleg csak %-os EHO-t és SzJA kell számolni. De viszont nálad nem külföldi kiküldetés van hanem külszolgálat (külfödön történő munkavégzés) ezért kell úgy elszámolni ahogy leírtam.

Balu

Jaaaaj!
Totál káosz van már megint a fejemben.
Tehát mégegyszer konkrtétan:
Egyéni vállalkozó + 4 alkalmazott építőipari tevékenységgel ( kőműves, festő, gázvez.szerelő stb.) egy franciaországi céggel szerződik, kisebb munkák elvégzésére. részfeladatok egy nagy építkezésen és hasonlók.
Az egész nem tart tovább pár hétnél, de 3 hónapnál semmiképp!
Kiutaznak a vállalkozó és az alkamazottak is.
Ekkor ez most minek számít? Külszolgálat? Itthon a minimálbér vagy minimáljárulék alapot "illik" megadni + napidíj adómentes rész + a felett kb.összesen 270 Bruttót szeretne adni a váll.
És ha kapja a napidíjat azon kívül szállásdíj,kaja stb elszámolható e???
Egyéni vállalkozónál ez hogyan működik saját magára nézve a dolgot????
És már egyszer azt hittem értem.... Sad( Cry
Andicsek
Válasz idézéssel
Szia! Az APEH-os hölgy valószínűleg a külföldi kiküldetés során elszámolt napídijra gondolt, mert annak a jogszabályban meghatározott mértéke felett tényleg csak %-os EHO-t és SzJA kell számolni. De viszont nálad nem külföldi kiküldetés van hanem külszolgálat (külfödön történő munkavégzés) ezért kell úgy elszámolni ahogy leírtam.

Balu
Válasz idézéssel
Balu Írta:Szia Andikcsek! Az én gyakorlatomban a munkavállalók külszolgálat (külföldön végzett munka esetén) ideje alatt továbbra is kapják az itthoni alapbérüket (mert ha csökkentenék akkor munkaszerződést is kell módosítani), valamint a külszolgálatért egy külön megállapodott összeget. A külszolgálatért kapott összeg elszámolásánál figyelembe kell venned a jogszabályokban meghatározott mértéket, amely feletti rész után kell számolni 29% TBJ, 4+3% EBJ 8,5% NYJ és SZJA kell számolni. Nem kell MVJ és MAJ számolni és nem alapja a szakképzési hozzájárulásnak.
(jogszabályok: 168/1995, 104/2003 Korm.rend. és az Szja tv 27§ c.,)
Balu

Szia Balu!
Nagyon köszönöm a gyors segítséget.
Én is hasonlóan gondoltam a dolgot, bár azt nem tudtam, hogy MAJ és MVJ t nem kell...
Képzeld, kérdeztem az Apeh -ot és ott azt mo. a hölgy, hogy nem kell semmit fiz. csak ehot meg szjat. Nem igazán értettem, és nem is tűnt elég magabiztosnak a hölgy.
Mégegyszer köszi!
Üdv. Andicsek
Válasz idézéssel
Szia Andikcsek! Az én gyakorlatomban a munkavállalók külszolgálat (külföldön végzett munka esetén) ideje alatt továbbra is kapják az itthoni alapbérüket (mert ha csökkentenék akkor munkaszerződést is kell módosítani), valamint a külszolgálatért egy külön megállapodott összeget. A külszolgálatért kapott összeg elszámolásánál figyelembe kell venned a jogszabályokban meghatározott mértéket, amely feletti rész után kell számolni 29% TBJ, 4+3% EBJ 8,5% NYJ és SZJA kell számolni. Nem kell MVJ és MAJ számolni és nem alapja a szakképzési hozzájárulásnak.
(jogszabályok: 168/1995, 104/2003 Korm.rend. és az Szja tv 27§ c.,)
Balu
Válasz idézéssel
Sziasztok! Egy másik témában is segítséget kérek!
Egyéni váll. alkalmazottai külfödre mennek dolg. Szerintetek hogyan érdemes kalkulálni. (gondolok itt a napidíj és az esetleg itthon adott bér arányaira)Napidíj mellett, kb. 40 EURO, itthon kötelező e nekik valamit "adni" számfejteni?? MIn bér, vagy a min.járulékalap is vonatkozik rájuk??
A napidíj adómentes rész feletti összeget hogyan kell számfejteni???
Előre is köszönöm!
Üdv. Andicsek
Válasz idézéssel


Fórumra ugrás:


Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 1 Vendég