A téma értékelése:
  • 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1808 bevallás
#1
Mónika! Kezdetben 2 lapot küldtem, majd egyszerűsítettem, hogy minek a nullásat küldeni. Azonban kértem egy nullás adóigazolást, de addig nem kaptam meg, míg le nem helyesbítettem. Azóta így küldöm.
Válasz idézéssel
#2
Ivettke! Köszönöm a segítséget, én néztem el amit írtál, csak az A lap 01-01,01-02-n kell megmaradnia az eredeti összegnek, én viszont a 02-es lapokon is ezt akartam, de így már értem, összerendezés után így már hibátlan . Legyártottam az összeset, elküldtem, nézegessék. Egyébként érthetetlen miért kérte ezt a NAV, ott ahol az ügyvezető munkaviszony keretében szakmunkát végez amit minden hónapban rendesen jelentek, most kérték hogy a 08,09-es lapot bővítsem ki hogy mint ügyvezető 13 feorral 0 ft-ért ügyvezet is. Ti szoktátok külön jelenteni az ügyvezetés tevékenységét és a tényleges végzettség után kapott bért?
Üdv: Mónika!
Válasz idézéssel
#3
Csak arra a két lapra kell beírni az eredeti összeget. Nekem egyszerűnek tűnt a megoldás, mert a bérprogiban csak  azt az egy embert adtam át, így behozta az A lapra az adatokat, nekem csak azt a két lapot kellett kézzel kitölteném az eredeti szerint. Nem másolással oldottam meg.

Az eredeti bevalláson nekem kb. 30 ember volt, de a többiekkel nem kellett foglalkozni.
Válasz idézéssel
#4
Oké, értem, de az eredeti alap bevallásban 4 alkalmazott volt, most csak egyet helyesbítek. Az A lapon pedig nem tudom kézzel beírni az etedeti összegeket mert inaktív, abból az egy H-s lapból saját maga beírja. Biztos én bénázok valamit és pofon rgyszerű....de így mégsem értem, nekem hibàs.
Üdv: Mónika!
Válasz idézéssel
#5
Mónika!
Tapasztalatból írtam, mert ezen már én is átestem, kb. 3 évet kellett helyesbítenem. Az A lapon is H betű, az M lapon is H betű, de csak az érintett dolgozó M lapja kell. Az A lapon a 01-01 és 01-02 lapon az eredeti bevallás szerinti adatot kell írni, összerendelés után pedig csak ez az egy ember lesz rajta. Így magyarázta az ügyintéző, így jó is lett.
(nem tudom, miért jelent meg többször).
Válasz idézéssel
#6
Próbáltam egyet kitölteni, pontosan bemásoltam az elküldött nyomtatványt, annak az egy embernek az M lapját hagytam csak a többit leszedtem, az A lapra is beírtam hogy H és annyak az egy embernek az M lapjára is beírtam H, viszont így sok piros és kék hiba lett benne, számított mezők újraszámításánál viszont az A lap adatait módosította csak annak az egy embernek a tényleges bevallásos adatainak összegét hozta az adónemenkénti bevalláshoz. Szóval vagy minden embert csatolok és csak az az egyet jelölöm H-val és akkor az eredeti összegekkel marad az A vagy ha letörlöm a többi alkalmazottat akkor hibát jelez, már elve az eredeti bevallásnál az eredeti bevalllásban érintett természetes személyek száma 4 volt, most így csak 1 lesz a fő lapon. Nem lehet, hogy a többit is vonszolnia kellene magával, és csak ennek az egynek írok H-t. Tudna valaki segíteni, hogyan kell helyesbítenem, mert nem boldogulok vele.
Üdv: Mónika!
Válasz idézéssel
#7
Mónika!
Csak ennek az egy embernek az M lapját kell csatolni (H jelöléssel), viszont a 08-as 01-01 és 01-02 lapját az eredeti adatokkal kell kitölteni.
Válasz idézéssel
#8
Sziasztok! Ha ügyvezető munkaviszonyosként van jelentve sok éve, járulék vallva, munkaszerződése van, most ellenőrzésen azt hiányolják hogy az ügyvezetésre vonatkozóan jelentsem be a 1041-esen és javítsam a tavalyi 08-asokat +lappal, hogy munkaviszony mellett ügyvezet is ez esetben ez csak helyesbítés lesz,  ilyenkor csak ennek az M lapját kell csatolnom vagy az összes többi alkalmazottét is?
Üdv: Mónika!
Válasz idézéssel
#9
Szia Gréti!
Ha elküldted a bevallást, ne nyúlj hozzá. A decemberi hónapra majd kényszerkerekítesz.
Üdv: Klári

Ha javulni látod a dolgokat, akkor valami fölött elsiklottál.
Válasz idézéssel
#10
Sziasztok 
Az lenne a kérdésem hogy 1808 A lapon az egyik járuléknál a kerekítés elcsúszott. Az Mes lapon a magánszemélyenél nem változik semmi így értelem szerűen a járulékok sem változnak csak az A lapon a d oszlopba kellett volna jelölni a felfelé kerekítést ami elmaradt. Ezt hogyan lehet javítani?

Válaszotokat előre is köszönöm Smile
Válasz idézéssel


Fórumra ugrás:


Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 1 Vendég