A téma értékelése:
  • 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jövedelem letiltás
#1
Akkor jól értem, hogy sima végrehajtói letiltásra ez nem vonatkozik?
Válasz idézéssel
#2
Elektronikus visszaigazolás jövedelem letiltásról  

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ   
  
Tisztelt Munkáltató!   
A VHJOV adatlap biztosítja, hogy a munkáltatók az adóhatóság által foganatosítandó végrehajtási eljárásokról szóló 2017. évi CLIII. törvény (Avt.) 41. § (2) bekezdésében foglaltak alapján, elektronikus úton tájékoztathassák ....
Ez bizony arra szolgál, ha a munkavállaló jövedelme letiltás alatt áll, arról a munkáltató tájékoztatja az adóhatóságot., s a NAV Hátralékkezelési Osztálya által által indított letiltásokra vonatkozik.

Megkérdeztem:
az Avt. átmeneti rendelkezéseket tartalmazó 128.§ (1) bekezdése szerint a törvény ezen rendelkezését a hatálybalépésekor folyamatban lévő végrehajtási eljárásokra is alkalmazni kell. Ebben az esetben megfelelően kell alkalmazni a 15 napos szabályt is, azaz a határidő valóban január 15. napja. (volt, de  tán nem veszik szigorúan)
Válasz idézéssel
#3
Már van hozzá kitöltési is. Én úgy értelmezem, hogy ezen kell kérni a foganatosítást, és nem azt kell jelenteni akinek már van folyamatban letiltása. Vagy rosszul értelmezem csak gyorsan átfutottam a kitöltésiket.
Üdv: Mónika!
Válasz idézéssel
#4
19-én jött ki a VHJOV nyomtatvány.
Válasz idézéssel
#5
Szia!

Annyit tudok, hogy 01.11.-én megjelent a VHATAD és VHCSEL nyomtatvány amik erre lesznek használatosak. Pdf-s kitöltési útmutató nem találtam hozzá.
Válasz idézéssel
#6
Sziasztok,

mit lehet tudni arról, hogy a letiltott jövedelmet NAV felé be kell jelenteni? Erre gondolok:

2017. évi CLIII. törvény

az adóhatóság által foganatosítandó végrehajtási eljárásokról

VI. FEJEZET

JÖVEDELEMLETILTÁS ÉS PÉNZÜGYI INTÉZMÉNYNÉL KEZELT ÖSSZEGEKRE VEZETETT VÉGREHAJTÁS27. Végrehajtás jövedelemre, fizetési számlára41. § (1) A jövedelemletiltás és a pénzügyi intézménynél kezelt összegekre vezetett végrehajtás alkalmazásának nem előfeltétele a helyszíni eljárás lefolytatása.
(2) A munkáltató a letiltás kézbesítését követő 15 napon belül – ha a letiltás elektronikus úton érkezett, akkor elektronikus úton – az adós egyidejű tájékoztatása mellett tájékoztatja az adóhatóságot a havonta letiltható jövedelem összegéről, valamint a letiltást befolyásoló körülményekről, különösen a folyósított jövedelem összegéről, valamint az azt terhelő egyéb végrehajtói letiltásokról. A letiltható jövedelem összegét befolyásoló körülményekről, illetve a letiltható jövedelem összegének a változásáról a munkáltató a letiltás teljes időtartama alatt, az ok bekövetkezésétől számított 15 napon belül – ha a letiltás elektronikus úton érkezett, akkor elektronikus úton – tájékoztatja az adóhatóságot.
Válasz idézéssel


Fórumra ugrás:


Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 1 Vendég