A téma értékelése:
  • 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
jogutódlás folyamatai
#1
Szia Iboly!
Én most vagyok hasonló cipőben. Nagyon megörültem, hogy rátaláltam a kérdésedre, de sajnos úgy látom nem érkezett rá válasz.
Esetleg tudnál segíteni, végül hogyan jártatok el. Nálunk csak kizárólag munkajogi értelemben vett jogutódlásról van szó. Tehát nem kell a jogelődnek kijelenteni? Csak a 08-as bevallásban fog megjelenni a munkaviszony vége? És a jogutódnak minden addigi munkaügyi papírokat eredetiben átadtatok? Ha az egyik dolgozó folyamatosan táppénzen van annak hogyan történik az átvezetése az OEP-nél, majd arányosan kiszámolják a jogelődre illetve jogutódra jutó táppénz 1/3-át? Bocsánat a sok kérdésért. Hálás lennék, ha tudnál segíteni.
Üdv.
Nori
Válasz idézéssel
#2
Sziasztok!

Segítségeteket kérném abban, hogy mire kell figyelni, mit kell tenni jogutódnál esetén?
T1041-es bevallásnál, 1208-as bevallásnál, 1201-es bevallásnál valamint a meglévő munkaszerződésekkel, jogutódnál az oep ellátás számfejtésével?
A jogelődnél lezárulnak a jogviszonyok és a jogutódnál új jogviszonyok jönnek létre.
Technikai munkaviszony megszüntetéssel ki kell állítani a munkaviszony megszűnéssel kapcsolatos igazolásokat gondolom.
T1041-es bevallás kitöltésével kapcsolatosan is kérném a segítségeteket! Jogutód bejelenti újként az összes jogelődben található biztosítási jogviszonyokat. Jogelődnek akkor nem kell V kijelenteni? Iskolai végzettségeket is be kell jelenteni ebben az esetben?

Munkaszerződéseknél elegendő csak a munkáltató személyében történő változás (jogutód neve, székhelye, telephelyei, munkáltatói jog gyakorlója) vagy mást is kell benne módosítani?
Akinek volt már ilyenben tapasztalata kérném ossza meg.

Várom hozzászólásaitókat!

Köszönöm a segítségeteket!

Üdvözlettel: Iboly
Válasz idézéssel


Fórumra ugrás:


Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 1 Vendég