2018-03-31, 17:30
Szia!
Önadózó előfizető vagy ott van szabályzat.
Pénzmosási szabályzat
|
2018-03-31, 17:30
Szia!
2018-03-20, 16:35
Szia!
Ja én a GDPR szabályzatot keresném, azt hittem van belőle mintaszabályzat. köszi
2018-03-20, 16:15
A mazochisztikus jellemvonás nem alapfeltétele annak, hogy könyvelő legyél. Ugyanakkor hihetetlenül sokat segít.
Kriszta
2018-03-20, 14:39
Kriszta!
Hol lehet meglelni a mintaszabályzatot?
2018-03-19, 17:47
Szia Mónika!
Az adatvédelemre gondolsz? Voltam továbbképzésen, fogtuk a fejünket a kollégákkal... A NAV a szabályzat miatt készül ellenőrizni, a NAVIH a személyes adatok miatt.... A mintaszabályzatba már belevették, hogy milyen személyes adatokat kell és lehet elkérni, ezeket hogyan kell kezelni stb, én is onnan szedegetem össze. Kriszta
A mazochisztikus jellemvonás nem alapfeltétele annak, hogy könyvelő legyél. Ugyanakkor hihetetlenül sokat segít.
Kriszta
Az a "baj" Tamás. hogy túlképzett és túlregisztrál vagy.
![]() ![]() ![]() Szia Mónika! Próbálok segíteni. Most gyártom a mienkét, ha kész van wordben ideteszem.
Üdv: Klári
Ha javulni látod a dolgokat, akkor valami fölött elsiklottál.
2018-03-19, 12:22
Köszönöm a segítséget. Akkor kettőt csinálok. És március 31-ig mindkettőt bejelentem, hogy átdolgoztam! Bár nem értem, miért kell könyvelőként és adótanácsadóként is külön szabályzat. Minden könyvelő "adótanácsadást" is végez.
Üdv.
Tamás
2018-03-19, 12:16
És most ez az "új őrület" /a nevét sem tudom, csak minden szakmai hírlevél tele van vele/ mi? Próbáltam utána nézni a net-en de nem sokat értettem meg belőle. Aki másnak az adatát kezeli/ tudja/ nem mondhatja senkinek, ennyi jött le belőle. Valaki tud bővebbet?
![]() ![]()
Üdv: Mónika!
2018-03-19, 12:08
Igen Tamás, én is kettőt csináltam pont ezen ok miatt.
2018-03-19, 09:39
Szia Tamás!
A tájékoztatást a belső szabályzat átdolgozásáról tevékenységi körönként külön-külön kérték beküldeni. Ha a tevékenységet megbízási, illetve vállalkozási jogviszonyalapján végző szolgáltatóról van szó. üdv
Katla
2018-03-18, 19:32
Nekem nem egyértelmű, mit csinál az adótanácsadó? Én mérlegképes könyvelő és adótanácsadó vagyok, de csak könyvelést számlázok. Ennél a törvénynél kell nekem adótanácsadóra vonatkozó szabályzatot is készítenem? Ügyfeleim között van egyéni vállalkozó is. Esetleg azoknak mint adótanácsadó könyvelek?
Üdv.
Tamás
2018-02-15, 19:11
![]()
2018-02-13, 21:30
Sziasztok!
A NAV tájékoztatója szerint meg kell kérni a Nemzeti Kockázatértékelés megküldését a belső kockázatértékelés elkészítéséhez. Elég ha írok egy kérelmet, hogy küldjék el?? (Természetesen "epapír"-on). Szerintetek? köszi
Katla
2018-02-12, 10:12
Szia Ági!
Ha csak a gyermek könyvelését intézed és nincs üzletszerűség és nincs vállalkozás akkor nem. Egyébként meg és a helyedven fognám átpofoznám a testemre és beküldenén. Sose lehet tudni, hogy 5 perc múlva nem lesz-e egy megbízás.
2018-02-11, 18:30
Sziasztok! Gyerekem könyvelését én végzem. Van ugyan adószámom e tevékenységre, de pénzt természetesen nem kérek érte.
Szerintetek rám is vonatkozik a pénzmosási szabályzat beküldése? Köszönöm előre is.
2018-02-11, 15:33
Sziasztok!
Minta elérhető: http://www.nav.gov.hu/nav/penzmosas/felu...70623.html 03.31-ig kell beküldeni, addig nem büntetnek. Eredeti határidő 02.12.
Üdvözlettel! A l b a
2018-02-07, 14:53
Sz eretném kérdezni, ha én most adom le a szabályzatot, eddig még nem tettem meg, azt is az https://epapir.gov.hu/- n keresztül küldöm el? Valaki csinált már most ilyet?
Üdvözlettel: KIldikó
2018-01-30, 13:49
Nálam sem nyílt ki, de a következő munkalapon ott voltak a megnevezések, hát átmásoltam.
Nyugalom! A világmindenség azt sem tudja, hogy létezel.
2018-01-30, 11:37
De működik, kicsit nehézkesen de meglehet nyitni. Igaz én microsoft ecxel-el csináltam.
2018-01-30, 11:02
Köszönöm, megtaláltam! Tehát itt kitöltöm, lementem, majd ezt csatolom? Kitöltésnél a szolgáltató tev. köre (legördülő mező) nem működik,
akkor hagyjam üresen?
2018-01-30, 10:47
Én mikor az e-papír oldalon kitöltöttem az adatokat, csatoltam a dokumentumot és elküldtem előjött egy ablak, amelyen volt egy kék link, erre rákattintottam és kihozott egy visszaigazolást, amelyen van azonosító szám, egy AVDH hitelesítő bélyegző a jobb felső sarkába, minden adatot ráírt amit én kitöltöttem. Ezt kinyomtattam, elmentettem, elfogadó nyugta a tárhelyre nem jött, csak egy küldési és letöltési nyugta. Most próbáltam visszakeresni, hátha újra megtalálom ezt a visszaigazolást, de nincs ilyen lehetőség. Szóval nekem van egy hitelesített bélyegzővel ellátott visszaigazolásom. Ezt csak azért írtam, mert akik még nem küldték be esetleg le tudják tölteni ezt a küldés után rögtön.
Üdv: Mónika!
2018-01-30, 10:25
Szia !
Nem nyomtatvány, egy adatlap, a NAV információkban található " Tájékoztatás a belső szabályzat átdolgozásáról " elnevezéssel. Sajnos én nem tudom bemásolni Neked, ha valaki ügyesebb, mint én hátha megteszi. üdv
Katla
2018-01-30, 09:15
Sziasztok!
Hol találom azt a nyomtatványt amit el kell küldeni? Honnan tudom letölteni?
2018-01-29, 21:09
Nekem se jött elfogadó nyugta.
Arra gondoltam, hogy elküldöm Postán is, majd kidobják ha nem jó... üdv
Katla
|
|