A téma értékelése:
  • 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Háztartási tapasztalatok
#1
Juditkám,drága!

Karácsony után kibérelem a fagyasztód egy hétre és beleköltözök Big Grin .

Az ok az,hogy ért egy baleset -jégakkuval élem az életem két hete- a tavaly családtaggá vált Suzukit (sebváltóst) automatára kell cserélni. A bal lábam csak azért van,mert látszik. :lol: Ínszalag szakadások,műthetetlen,mert más bajom miatt nem vállalnak. A jobb lábam csak megsérült -bevéreztek az ínszalagok,azon kb. fél év múlva megállhatok.
Igy még keresek valami harmadikat,amit lehet venni és itt állok,bocs ülök,mert azt még tudok. Húúúúú,nem kiabálom el,mert lehet holnap már az sem megy! :roll:

Szóval nálunk is arról szól a a Karácsony,hogy mit KELL venni és nem arról,hogy kinek teljesíti az óhaját Jézuska! Én speciel négy új végtagot kérnék,amik még működnek. :wink:

Szóval jó teregetést és jó illatú ruhákat kívánok Nektek -üzemi méretben pedig sok boldogságot!
Ne bánkódj,hogy a napfelkeltét nem láttad.Holnap lesz másik!
Válasz idézéssel
#2
Sziasztok!
Cirmikém!
Bocs, de nálunk ez is ipari méretű. Külön hűtő, meg fagyasztó, a fagyasztóba a család belefér, így ugye nem fiókos -szóval nem tudok neked okosat tanácsolni.

Nincs kötelező 8 nap, meg semennyi sem, csak ha az eladó önként vállalja.
Bejelentettem egyébként, másnap - szombaton - hívott is a szerelő. Adott pár jó tanácsot, mondván, hogy hőszivattyúsokkal még nem volt probléma. Hát félig bejött, félig nem. Az ágyneműt egy erősebb programon szárítottam és megszáradt, de nem ment össze semmi.
Aztán a ruhákkal már vegyes érzéseim vannak. Abban az adagban volt minden: pamut és műszálas is, volt vékonyabb, vastagabb is. Mivel nem mertem magas hőfokon szárítani , mert féltem, hogyha ha összemennek, egy talicska ruhát kell venni a kölköknek, így a vegyeset választaottam: amibe lehet pamutot és műszálasat is tenni. Egy óra 10 percig tekerte, de nyirkosak voltak. Választottam egy másik programot, ott érzékelte a párát és mondjuk kiírta, hogy 36 percig fog még szárítani de végül 10 perc után kiírta, hogy end. Gondoltam, na anyáddal fogsz szórakozni. Van olyan, ahol megadhatom, hogy még hány percig szárítson. Rányomtam 30 percet és tádám...szárazak lettek. Szóval végül is nagyjából két óra alatt lett kb. 5 kilónyi száraz rongyom. Csak nem értem, ha érzékeli a ruhákat, és magának állapítja meg, hogy mennyi ideig szárít, akkor miért kell még nekem utána matatni a gépen. Így kiegyeztem a szakival, hogy még vagy két hétig próbálgatom, és akkor beszélünk.
Viszont imádom, hogy olyan jó szagúak maradnak a ruhák még napokkal utána is.
Köszönöm mindenkinek a segítségét!
Válasz idézéssel
#3
Bezony milyen jó!!!! Tongue

Én most hűtőt keresek, olyat,aminek a mélyhűtőrekeszei négy év után nem szakítják le az oldalsó tartókat! Olyan jó hűtő egyébként,de a mélyhűtő rekeszek a pakolás után szép lassan megették az oldalsó síneket. A középsőnél mindig igen imádságos hangulatban vagyok,hogy vissza tudjam tenni,mert le van szakadva mindkét oldalon,csak képletes és darabos a sín. Ha eltalálom jó,ha nem :evil: :twisted: Múltkor már belerúgtam! Maguk a fiókok is a húzójuknál eltörtek,mit csináljak,naponta főzök és használom!
A felső rész az szuperjó,több is van benne,mint nekünk kéne!

Valakinek Idea ?
Ne bánkódj,hogy a napfelkeltét nem láttad.Holnap lesz másik!
Válasz idézéssel
#4
Sziasztok!
Fúú, de jó, hogy írtam nektek, olyan szuperek vagytok! Megnézem ezt a 8 napot, ha ez áll, akkor még beleférek simán.
Ha holnap, holnap után nem szárít, mehet a háztól....
Válasz idézéssel
#5
Juditkám,azonnal reklamálni,inkább mondják azt,hogy valami apróbetűst nem olvastál el és az miatt nem szárít rendesen.
Aztán ha az után a program után sem működik vissza vele,ahonnan hozták! :oops:

Megértelek én is jártam így sima mosógéppel,már itt vidéken,kiderült a szerelő valamit fordítva kötött be! Naná,hogy nálam is kétszemélyes ágynemű volt benne némi frottírtörülközővel..... :roll:
Ne bánkódj,hogy a napfelkeltét nem láttad.Holnap lesz másik!
Válasz idézéssel
#6
Szia!
Annyira sajnálom, együttérzek veled!
Hála égnek garanciális még, illetve van a 8 napon belüli visszavételi lehetőség. Illetve tudom, hogy ezt fel akarták, vagy akarják emelni 14 (?) napra.
A l b a

Válasz idézéssel
#7
Sziasztok!
Muszáj leírnom, mert rettentő csalódott vagyok.
Kinéztem magunknak egy szép szárítógépet és mivel hosszú távon gondolkodtunk már az újabb tecnológiás hőszivattyúsra esett a választásunk. Állítólag ez kevesebb áramot használ és nem olyan magas hőfokon szárítja a ruhákat. Szóval megbeszéltük a férjemmel, hogy inkább nekünk nincs karácsony és megvesszük ezt.
Mikor hozták egy adag fehér volt, zömmel kis atléták és bugyikák meg vagy 3-4 pamut póló. Ezeken próbáltam ki és egy óra múlva csodásan száraz ruhákat szedtem ki a szárítóból. Irtó boldog voltam...végre nem esünk át a szárítókon, ki tudom üríteni a szennyes tartót és nem fog penészedni a lakás.

Ma gondoltam ideje az ágynemű mosásnak, boldogan konstatáltam, hogy valamennyi ágyneműnk szárítható. Na és itt jött a fekete leves. Az első két órás program után erősen nyirkosak voltak az ágyneműk. Gondoltam oké, hát akkor válasszuk a szekrényszáraz programot....ez se jött be, újabb óra elteltével szemernyivel sem lettek szárazabbak. Ok, gondoltam, akkor majd lefelezem az adagot...igaz, hogy konyhai mérleggel mértem ki, nehogy többet tegyek bele, mint lehetne....hát ez sem jött be. 5-6 óra szárítás után feladtam, gondoltam akkor legalább megszárítom az addig kimosott kisebb ruhákat. 12 db textil pelenka, 10 db kis pamut előke, egy 70x140-es pelenka, egy pamutpóló és egy ilyen vékony kis izé volt a gépbe. Másfél órányi szárítás után nyirkosan vettem ki őket....Már elindítani is luxus volt ennyi darabbal...ha délelőtt kiteregetem az ágyneműket a jó kis szélben is pont ilyen nyirkosan hoztam volna be és az ingyen lett volna.
Szóval most van egy ruhaszárítónyi nyirkos ruhám...meg három vizes, amire sor sem került.Gondolom ennyi pénzért nem ezt jelenti a szekrény száraz. A vicc, hogy ami a kosárba várta, hogy sor kerüljön rá, szárazabb lett, mint amit a szárítóból kiszedtem.

Ne haragudjatok, hogy online pénztárgép, meg mindenféle cirkusz közepette még ezzel a hülyeséggel is nektek nyígok, de annyira el vagyok keseredve, hogy sírni tudnék.
Válasz idézéssel
#8
Sziasztok!

Nem pont ide tartozik, de ezért nem nyitnék új témát.
Kisebb családi perpatvar kerekedett abból, hogy nem hagytam a páromnak, hogy vegyen egy fél disznót feldolgozásra. Elméletileg nem volt semmi kifogásom ellene, de kicsi házban élünk, és kevés a hűtő kapacitás is, így biztosan nem tudnánk letárolni az összeset. Rábeszéltem arra, hogy inkább vegyünk friss vágásból némi húst, szalonnát, meg egyebet és csak annyi "disznóságot" készítsünk, amennyi elfér. Sajnos az alapanyag beszerzéssel akad némi gondunk. Aki vág, vagy mindet feldolgozza, vagy csak minimum a felét adja el.
Abban szeretnék segítséget kérni, ha valaki tud eladó húst ilyen kimért formában, friss vágásból, megbízható helyről, írjon nekem privátban. Érd, Százhalombatta, Ercsi és (szűk) környékén érdekelne a dolog.

Előre is, hálásan köszönöm a segítséget, a családi béke "nevében" is! :wink:
Üdv,
Csilla
Jobbat remélve, gyakran jót veszítünk.
Válasz idézéssel
#9
Sziasztok!

Ha párás a lakás venni kell kalciumkloridot olyan helyen kapható, ahol építkezéshez való dolgokat árulnak. Ehhez kell egy műanyag tálka egy bele illeszkedő műanyag tésztaszűrővel/szitával. És ez összegyűjti a vizet. Természetesen olyan helyre rakni, ahol kutya, macska, gyerek nem érheti el.
Ezt alkalmazzák az építőiparban, amikor télen például belső vakolást akarnak kiszárítani.

Sokkal olcsóbb, mint a C...S...Páramegkötő. Ennek is ez az alapanyaga. Mérhetetlnül dühít, mikor a fillérből előállíthatót méregdrágán adják el.

Penész ellen meg ott az ecet.
Válasz idézéssel
#10
Sziasztok!
Köszönöm az ötletet,még nem hallottam, de tutira ki fogom próbálni, mert nem vészesen penészedik - lehet, ha nem benn szárogatnék, nem is penészedne, csak leheletnyit.
Nincs sólámpánk, mert Balu a mamánál mindig nyalogatta Smile én meg fene tudja idegenkedtem tőle, elvégre csak áram szaladgál benne, ne nyalogassa a gyerek.
Most már talán kinőtte Smile De lehet elég lesz a só is.
Válasz idézéssel
#11
Sziasztok!

Nekem csak egyben volt szárítós mosógépem, kettő is, de nem voltam maradéktalanul elégedett vele. Persze lehet, hogy rosszul csináltam. :oops:

A penészedésre van egy rendkívül olcsó megoldásom, ha nem súlyos a helyzet. Műanyag jégkrémes dobozba bele töltöttem a legolcsóbb konyhasót (régebben a mi házunkban is akadt penész). Szépen összeszedte a nedvességet, amit naponta leöntöttem, majd a mikróban, vagy sütőben kiszárítottam a sót és visszatettem. Igaz éjjel sötét volt, de legalább az áram sem fogyott. Big Grin

A mosogatógépről is esett szó. Nos, szerintem a kerék után, a legnagyobb találmány, főként mérleg időszakban. Sokáig idegenkedtem tőle, de már bánom, hogy nem szántam rá magam korábban a megvásárlására.
Üdv,
Csilla
Jobbat remélve, gyakran jót veszítünk.
Válasz idézéssel
#12
Juditkám,drága!

Van sólámpád???? Nekünk az egyik sarka a szobánknak első évben,hogy ide költöztünk -földszint -picit penészedett.Egyik idősebb szomszéd mondta,hogy éjszaka úgyis olyan sötét van itt vidéken,mint a pokolban,ő két legyet üt egy csapásra -van némi világítás,hogy ne a szekrénybe menjen pisilni és a sólámpa nem engedi a penészt terjedni.
Ez csak egy 5let....
Ne bánkódj,hogy a napfelkeltét nem láttad.Holnap lesz másik!
Válasz idézéssel
#13
Köszönöm Eragka!
Igen, az overálok, meg vastag nadrágok, dzsekik, a férjem pulcsijai és nadrágjai, meg az ágynemű miatt gondoltam. Meg mert csak annyit tudok kimosni, ami 4 ruhaszárítón elfér, de télen a nagy ruhák miatt kevesebb fér el rajta. Na azokat, ha behozom, fullon van a lakás. Arról nem is beszélve, hogy hiába nagy lakás, meg szellőztetés, mégiscsak penészedik valamennyire.
Köszönöm még1x!
Válasz idézéssel
#14
Sziasztok!

Judit: ha elöltöltős mosógéped van, szerintem külön szárítót érdemes venni, a mosógép tetején elfér a szárítógép (persze csak a 60x60-as gépeken).
Nem gyűrődik, ha mikor pakolod át a ruhát a mosógépből a szárítóba rendesen kirázod, mintha kiteregetnéd a ruhaszárítóra. Lényeg, hogy a centrifugának a gyűrődését azért kirázd, de nem kell élére hajtogatva bepakolni. Majd mikor lejárt, jobb azonnal kivenni, és akkor gyűrődésmentes szinte minden.
Ezért célszerű olyan szárítót venni, ami kijelzi, mennyi idő van hátra. Nekem mondjuk a 2 órás program mindig lemegy 1 óra alatt. 4 kWh-t fogyaszt, ami a nagy rezsicsökkentésekkel számolva kb. 160 Ft/szárítást jelent ... szerintem ennyit megér a kényelem, és hogy nem látom a sok ruhát száradni (nálam sem volt hely, a nappaliban kerülgettem a ruhaszárítót). Amit én nem pakolok bele, a farmerek, mert volt rá példa, hogy összement Sad
Mondjuk célszerű kicsit nagyobb méretet vásárolni emiatt néhány ruhatípusból.
De pl. belepakolható maga a kimosott ágynemű is. Vagy télen a gyereknek nem kell váltó overál, kabát, mert este kimosod, megszárítod, másnap felvehető. Ezzel a ruhavételen is lehet spórolni.
Üdv. eragka
Válasz idézéssel
#15
Klárika!
Én köszönöm! Hogy a helyemre raktál Smile , meg a csajoknak a tapasztalatokat. Mert azért elég húzós áruk van és csak 2008-as tapasztalatokat találtam itt a neten is. Azóta meg azért sok víz lefolyt a Dunán....
Válasz idézéssel
#16
Sziasztok! Köszi Juditka!
Tényleg jó egy olyan hely ahol kicserélhetjük a megszerzett tapasztalatot dolgokról.
Valójában azon kívül hogy könyvelők vagyunk, még mindahányan háziasszonyok, háziurak, anyák, apák vagyunk. Persze mindennel ami ezzel a státusszal együtt jár a mosónőtől a kertészig belefér.
Üdv: Klári

Ha javulni látod a dolgokat, akkor valami fölött elsiklottál.
Válasz idézéssel
#17
Szia Judit!

A mosó-szárítógép együtt, mint általában a "multifunkciós" dolgok, mégha a legnagyobb márkákról is beszélünk egy fabatkát sem érnek, szerintem. De önmagában a szárítógép a legjobb dolog amiért pénzt adtam, persze a mosogatógép mellett.

Üdv.:
Kata
Válasz idézéssel
#18
Juditkám,drága!

Nekem volt egyben mosó-szárító Whirlpool gépem és nagyon meg voltam vele elégedve. Ey trükkje volt,hogyha teljes programot mostál a felét ki kellett venni,mert a szárító csak fél töltettel ment.Jó 15 évig használtam,hármunkra -édesanyám még élt - és NEM CSÖPÖGÖTT MEG LÓGOTT sehol száradó ruha! Még a kényeseket is betettem,csak nem nagyon magas hőfokra.Műszállal vigyázz,a pamuttal nem csinálhatsz rosszat,legfeljebb kicsit megnyúlik.Én egyszer megsütöttem egy pulóvert,édes lett -pont a szomszéd három éves unokájára lett jó Smile
De csak akkor kellett vasalni,ha nem tartod be az előírást -annál a típusnál,ami nekem volt,a fele mennyiség szabályát.Mikor kivettem,csak vállfára tettem a drágább dolgokat,hogy ott hűljön ki.

Ha nem rettegsz a villanyszámlától,rajta!!!! Én annak is áldom a nevét aki a mosógépet kitalálta!
Ne bánkódj,hogy a napfelkeltét nem láttad.Holnap lesz másik!
Válasz idézéssel
#19
Sziasztok!
Nem akartam új topicot nyitni....és fene se gondolta, hogy ebben is a segítségeteket kérném :oops: :oops: :oops: ....szóval konkrétan azokét, akiknek van szárítógépük, vagy mosószárítógépük. Véleményetek érdekelne, hogy áldás vagy átok. Mert így tél közeledtével még a fikuszról is ruhák lógnak le. De ha nagyon meggyűri, és csak vasalhatom még a zoknikat is, akkor kell a fenének. Szóval, akinek van, írja már meg milyen, mik a tapasztalatai, mert az ismeretségemben senkinek nincs és azért nem olyan occsó.
Nagyon-nagyon köszönöm! Smile
Válasz idézéssel


Fórumra ugrás:


Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 1 Vendég