A téma értékelése:
  • 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Online pénztárgép!
#1
<!-- m --><a class="postlink" href="http://magyarkozlony.hu/dokumentumok/969e5df87ae5e69081b8a50a70d1c5ff3c5c28f8/megtekintes">http://magyarkozlony.hu/dokumentumok/96 ... egtekintes</a><!-- m -->

Itt a rendelet
Válasz idézéssel
#2
Sziasztok!

Vendéglátós főtevékenységgel egy Kft. pénztárgép használatra kötelezett.

Új cég, beruházás folyik, a tevékenységre sem engedélye nincs, sem egyelőre lehetősége sincs még.
Mikortól kell rendelkeznie pénztárgéppel?

Induló vállalkozásként ellenőrzést kapott, ezért lenne szükségem a válaszra.
Első pt. gépes vállalkozás, amit könyvelnék.

Ha nincsen neki, kell-e valamilyen nyomtatványt beküldeni ehhez?
Üdv. eragka
Válasz idézéssel
#3
Hello!
Még nincs rendelet majd nézd a közlönyöket mikor jelenik meg.

<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.magyarkozlony.hu/">http://www.magyarkozlony.hu/</a><!-- m -->
Válasz idézéssel
#4
Olvastatok hiteles forrást a pénztárgép használat 01.01.-i határidejével kapcsolatban? Tegnap a NAV még nem tudott róla.
Üdvözlettel: KIldikó
Válasz idézéssel
#5
Akitet érint!!! Most olvastam a Piac és Profiton, hogy január 1-re tolják ki a szept.30-ai határidőt. Hamarosan a rendeletet is olvashatjuk.
Üdv: Mariann
Válasz idézéssel
#6
Köszönöm a választ.
Válasz idézéssel
#7
Hello!
A tevékenység dönt ha ahhoz kell online pénztárgép akkor csak azzal adhat nyugtát, a fodrász nem az a tevékenység neki nem kell online pénztárgép ha akarja adhat kézi nyugtát vagy beütheti a pénztárgépbe.
Válasz idézéssel
#8
Sziasztok!
Egyéni vállalkozó - fodrász és szoláriumot is működtet - szept-től pénztárgép használatra kötelezett a szoli miatt.
Ezután a fodrász árbevételét is be kell ütni a gépbe, vagy az maradhat kézi nyugtás?
Köszönöm
Válasz idézéssel
#9
Igen, közben megkérdeztem egy NAV os ismerősömet. Nincs támogatás.
Hogy később mi lesz, azt meg ki tudja.
Tündi
Válasz idézéssel
#10
Hello!
Ugy tudom most már nincs támogatás ahogy írtad a nyomin nincs a tam vagy valami hasonló oldal de nem biztos hogy nem lesz támogatás de még nincs róla szó.
Válasz idézéssel
#11
Sziasztok !

Szerintetek, akik most lépnek be a kötelező pénztárgép használók közé, nekem kettő van: egy autószerelő-gumijavító, és egy kozmetikus, aki masszíroz is - ők kapnak támogatást a beszerzésre, vagy az csak akkor járt, és azoknak, amikor először bevezették az on-line pénztárgépet?
A PTGREG-en nem találok ilyen sort.
Tündi
Válasz idézéssel
#12
Sziasztok

Az lenne a kérdésem,hogy ha valakinek van pénztárgépe de elromlik, és nem számlát ad hanem nyugtát azt elvileg nem kell lejelenteni de ha megjavitják akkor be kell ütni az összeget a pénztárgépbe amikor kész a gép.ilyenkor hogy fogom tudni hogy egyezik amit beütött?

és ha számlát és nyugtát is állit ki amig rossz volt akkor viszont ezt kell jelenteni a ptszla nyomtatványon?

ha hosszabb időre romlik el, és kap csere péztárgépet, ezeket ugyanúgy az ő bevételének könyvelem a hónapban? vagy ezzel van valmi teendőm,

NEm egyertélműek ezek a pénztárgépes dolgok, és az apehnál is mindigmást mondanak

Tudtok ebben segiteni?
Köszönöm
Válasz idézéssel
#13
2016.06.20. Módosult az adóügyi bizonylatok köre!
.
<!-- m --><a class="postlink" href="http://nav-onlinepenztargep.hu/ecr-trade-penztargep-hirek/1150/">http://nav-onlinepenztargep.hu/ecr-trad ... irek/1150/</a><!-- m -->
Válasz idézéssel
#14
Kedves Fórumozók! Az helyi Önkormányzat Kft. alapít Konyha működtetésére (közétkeztetés, szociális étkeztetés, diákétkeztetésre) a cég tevékenysége 5610-es Éttermi, mozgó vendéglátás. Ezen kívül még további tevékenységei, amelyet egyenlőre még nem végez: Gabonaféle (kivéve: rizs), hüvelyes növény, olajos mag termesztése, Zöldségféle, dinnye, gyökér-, gumósnövény termesztése, Rostnövénytermesztés, Egyéb, nem évelő növény termesztése, Almatermésű, csonthéjas termesztése, Egyéb gyümölcs, héjastermésű termesztése, Élelmiszer jellegű bolti vegyes kiskereskedelem, Iparcikk jellegű bolti vegyes kiskereskedelem, Zöldség-, gyümölcs kiskereskedelme, Hús-, húsáru kiskereskedelme, Kenyér-, pékáru-, édesség-kiskereskedelem, Ital – kiskereskedelem, Egyéb élelmiszer – kiskereskedelem, Szállodai szolgáltatás, Üdülési, egyéb átmeneti szálláshely szolgáltatás, Kempingszolgáltatás, Egyéb szálláshely – szolgáltatás, Rendezvényi étkeztetés, Egyéb vendéglátás, Italszolgáltatás, Saját tulajdonú, bérelt ingatlan bérbeadása, üzemeltetése, Ingatlankezelés, Általános épülettakarítás, Egyéb épület-, ipari takarítás, Zöldterület – kezelés, Idősek, fogyatékosok szociális ellátása bentlakás nélkül, Gyermekek napközbeni ellátása, M.n.s. egyéb szociális ellátás bentlakás nélkül:
Ebben az esetben kötelező-e pénztárgép használata? Ha nem kötelező, akkor a hónap végén kifizetett havi szociális étkeztetés bevételénél milyen bevételi dokumentumot kell adni? Illetve vendégétkeztetés alkalmával elégséges-e a számla?
Válasz idézéssel
#15
Köszönöm a megerősitést ! Én még tegnap a NAV-ot is megkérdeztem és azt mondták Ők is , hogy ehhez nem kell igy a pénztárgép. Szerencsére. Cry
" A könyvelő a modern világ sámánja..."
Válasz idézéssel
#16
Szia Tündi!
Én is ezt találtam!
Üdv: Klári

Ha javulni látod a dolgokat, akkor valami fölött elsiklottál.
Válasz idézéssel
#17
Lehet hogy megtalátam a megoldást ?
A 478 Piaci kiskereskedelem én nem látom , hogy pénztárgép köteles lenne . Ezt kellene főtevékenységnek jelentenem ?
4781 Élelmiszer ital dohány piaci kiskereskedelem. Ebbe szerintem belefér a zödlség gyümölcs.4789.4799 teáor is jó.
Itt a tövény szövege. Megerősit valaki majd ?

Nyugtaadási kötelezettségüknek kizárólag pénztárgéppel eleget tenni kötelezettek köre

1. Az Áfa tv. 166. § (2) bekezdésében foglalt feltétel teljesülése hiányában nyugtaadási kötelezettségüknek kizárólag pénztárgéppel tehetnek eleget az alábbi adóalanyok, illetve üzletek:

a) a gyógyszertárak,

b) a 2009. október 15. napján hatályos TEÁOR ’08 47.1-47.7 és 47.91 szerinti kiskereskedelmi, az 56.1 és 56.3 szerinti vendéglátási (kivéve a mozgó szolgáltatásnyújtást), az 55.1-55.3 szerinti szálláshely-szolgáltatási, a 77.1-77.2 és 77.33 szerinti kölcsönzési és a 95.1-95.2 szerinti javítási tevékenységet folytató valamennyi adóalany, üzlet, mozgóbolt, kivéve:

ba) a betétdíjas göngyöleget visszaváltó üzlet,

bb) a csomagküldő kereskedelem, kivéve annak nyílt árusítást végző üzlete, bemutatóterme,

bc) az ipari - kivéve élelmiszeripari - tevékenységet folytató egyéni vállalkozó, ha termelő és értékesítő tevékenységét ugyanabban a helyiségben folytatja,

bd) a termelői borkimérés,

be) az utazási iroda, utazási ügynökség, turisztikai szolgáltató iroda utazási szolgáltatásai tekintetében,

c) a 2009. október 15. napján hatályos TEÁOR ’08 46.2-46.7 szerinti nagykereskedelmi tevékenységet folytató adóalanyok, üzletek a kiskereskedelmi értékesítésük tekintetében.
" A könyvelő a modern világ sámánja..."
Válasz idézéssel
#18
Sziasztok !

Van egy pénztárgépes problémám ha esetleg van valalinek hasolnó és talált megoldást irjon !

Egy kisnyugdijas bácsi a piacon szeretne áruláni zöldséget kb heti 3 alkalommal különböző piacokon Pesten.
Ki is váltotta az egyéni vállalkozóit, bejelentettük zöldség gyümölcs kiskereskedelem. A NAV és a NGM -i törvény melléklete szerint kötelező neki a pg. Szerencsétlennek nincs rá pénze, meg a piacon nem is könnyű üzemeltetni. Csak azt a megoldást láttam, hogy adjon mindenkinek számlát és majd havonta jelentjük, de hát igy ez is elég körülményes ....
Azt mondta a NAV- os hogy az hogy nyugtát adhat csak arra vonatkozik, ha egy évbe párszor de nem rendszeresen árul piacon . Erre nem..... Valami ötlet? Cry
" A könyvelő a modern világ sámánja..."
Válasz idézéssel
#19
Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter 2016. március 22-én tartott sajtótájékoztatóján bejelentette az online pénztárgép használatára kötelezettek körének módosítását, megjelölve azokat a szektorokat, ahol a kötelezettség bevezetésre kerül 2016. szeptember 30-tól, majd ezt követően 2017. január 1-jétől.
A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a gépjármű-javítási, karbantartási tevékenységet, a gépjárműalkatrész-kiskereskedelmet, a motorkerékpár-alkatrész kereskedelmet és javítást végzők, a plasztikai sebészeti tevékenységet folytatók, a diszkót, illetve táncteremet működtetők, a ruházati tisztító szolgáltatást végzők és a különböző fizikai közérzetet javító és testedzési szolgáltatásokat nyújtó vállalkozások lesznek kötelezettek az online pénztárgép használatára szeptember 30-ától, 2017. január 1-jétől pedig a pénzváltók csatlakoznak az online rendszerhez. A tárcavezető megjegyezte, hogy 2017. január 1-jétől a személyszállító tevékenységet végző taxisok és uberesek bevételéről is online adatokat kell szolgáltatni a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak.
A módosítások kihirdetésére 2016. március 25-én került sor a Magyar Közlönyben, ezen a napon jelent meg ugyanis a pénztárgépek műszaki követelményeiről, a nyugtakibocsátásra szolgáló pénztárgépek forgalmazásáról, használatáról és szervizeléséről, valamint a pénztárgéppel rögzített adatok adóhatóság felé történő szolgáltatásáról szóló 48/2013. (XI. 15.) NGM rendelet módosításáról szóló 9/2016. (III. 25.) NGM rendelet.
A korábbi rendelet számos ponton módosult, a kötelezetti kör bővítésén felül új rendelkezések vonatkoznak a pénztárgépek műszaki tartalmára, az átszemélyesítésre, a műszerészekre.

A reklám részét töröltem! Moderátor
Válasz idézéssel
#20
Kiknek lesz még kötelező az online pénztárgép:

<!-- m --><a class="postlink" href="http://index.hu/gazdasag/ado_es_koltsegvetes/2016/03/22/penztargep_ngm_ado_bevetel_varga_mihaly/">http://index.hu/gazdasag/ado_es_koltseg ... ga_mihaly/</a><!-- m -->
Válasz idézéssel
#21
Nincs változás én is úgy tudom.
Válasz idézéssel
#22
A 2016.01.01-től hatályosat néztem.
Van autószerelőm, de ő még nem pánikolt.
Tudomásom szerint csak tervezték, hogy bevezetik.
Nyugalom! A világmindenség azt sem tudja, hogy létezel.
Válasz idézéssel
#23
Én is újra megnéztem az NGM rendeletet, ma hatályos jelöléssel , és nem láttam az 1.sz.mellékletben semmi újat.
De ami ma hatályos az nem biztos, hogy jan.1-én is az?!
Van ilyen tev. körű vállalkozásotok? Mit csináltok?
aktilla
Válasz idézéssel
#24
Érdekes, mert szerintem nem változik a 48/2013. (XI. 15.) NGM rendelet 1. melléklete,
vagy valami elkerülte a figyelmemet?
Nyugalom! A világmindenség azt sem tudja, hogy létezel.
Válasz idézéssel
#25
Sziasztok! Tényleg kötelező január 1-től a konditeremben és az autószervizekben a pénztárgép?
Egyik vállalkozó azzal jött ma, hogy azt mondta neki egy pénztárgépes, hogy január 1. után nem nyithat ki a konditerem, ha nincs benne pénztárgép. Ez igaz?
Válasz idézéssel


Fórumra ugrás:


Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 1 Vendég