A téma értékelése:
  • 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Különbözeti adózás
#1
Csilla, Erzsó!
Köszönöm a segítséget, ez jó hír.
Üdv: Mónika!
Válasz idézéssel
#2
Sziasztok!
Egyetértek az előttem szólóval.Ne keverd bele Mónika az áfát.Ha a 6 millión belül van nincs teendő.
Nekem volt használt cikkesem,már évekkel ezelőtt,személyesen is voltunk a NAV-nál tanácsadáson.Akkor van jelentősége,ha van új és van használt,de nem tudod elkülöníteni az áfát. Mivel sok kis apró tétel volt,a bevétel és az elábé közötti rész volt az áfa alap és az áfa./igy egyszerűsitve/.....
Ha áfa alany lennél akkor már vannak változások,de nincs értelme kutakodni addig,amíg nem kötelezett áfába. :oops:
"Ne veszitsétek el a fejeteket.
Az élet még szeretné megsimogatni."
Válasz idézéssel
#3
Mónika,

Nem igazán értem, hogy miért kevernéd bele az áfa-t? :oops: Igaz, én még soha nem könyveltem ilyen bontott cucc kereskedelmet, de én nem tudok arról, hogy ez az áfa törvényben ki lenne emelve, hogy áfa köteles tevékenység. Én a 6 milliós határt figyelném csak, de azért várd meg, talán valakinek van ezzel kapcsolatban pontosabb információja.
Üdv,
Csilla
Jobbat remélve, gyakran jót veszítünk.
Válasz idézéssel
#4
Senkinek nincs gondolata az alábbi kérdésemmel kapcsolatban?
Üdv: Mónika!
Válasz idézéssel
#5
Szeretnék segítséget kérni, akinek van ilyen tapasztalata: van egy alanyi mentes egyéni vállalkozóm, aki internetes kereskedelemmel foglalkozik, vatera és társai.... Most arról érdeklődik mi a feladata ha Ő szeretne használt alkatrészekkel is kereskedni? Nem akar autóbontót, telephelyet, üzletet, csupán megveszi a "motorháztetőt a net-en" és már a vevő részére kéri a kiszállítást, vagy valahogy így?
Ilyenkor be kell jelentkeznie áfa körbe, különbözeti adózásra? Vagy csak a 6 millás határ átlépésekor? Gondolom pénztárgép sem fog neki kelleni, mert nem akar telephelyet, létesíteni.
Kicsit érdekes, tudom, maga a technika hogy szeretné ezt a tevékenységet folytatni, de nekem az a feladatom hogy az adózási kérdésére válaszoljak és ezt a különbözeti adózást nem nagyon ismerem. Kell ez neki egyáltalán?
Üdv: Mónika!
Válasz idézéssel
#6
Nem lehet negativ, tehát legyen több az eladás bevétele, mint a felvásárlásra fordított kiadás. Ha van emellett mondjuk TE-beszerzése, s arra tekintettel kerül az ÁFA minuszba - az más.
Válasz idézéssel
#7
Sziasztok!

Azt szeretném, kérdezni, hogy használt termék vásárlás -értékesítés esetén
az áfa bevallásban lehet e negatív összeg.? Ha több a beszerzés, mint az értékesítés összege 11 sor lehet e negatív, a különleges adózási mód miatt .
Gabi
Válasz idézéssel


Fórumra ugrás:


Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 1 Vendég