A téma értékelése:
  • 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
EU-s adószám
#1
Sziasztok!
Megoldódni látszik az ügy. Valóban az a baj, hogy AT-vel lehet csak bejelenteni az osztrák adószámot Magyarországon, és emiatt nem ismeri fel a rendszer. Régebben a vámosok ezt tudtál kezelni, és javítani, de a NAV elvette tőlük, és ők nem tudják kezelni.
Ha valaki belefutna ilyenbe, tudjon róla, hogy neki kell kérelmeznie, hogy ATU-ra javítsák. Vagy NAV osztályvezetőnél, de akkor jó előre időben, vagy valamelyik vámhivatalba, ahol van olyan dolgozó, aki már sok-sok éve ott dolgozik.
Üdv!
Szilvafa
Válasz idézéssel
#2
Ők állítják,hogy a magyar NAVnál kell összekötni. A magyar NAV-val annyira jutottam, hogy ATU.... helyett AT-vel dolgozták fel a bejelentőt, így a Vies rendszerben is érvénytelen az adószám :roll: :oops: talán ha kijavítják, akkor megoldódik.
Üdv!
Szilvafa
Válasz idézéssel
#3
Hello!
Ez az osztrák vám dolga nekik kellene az ő saját Eori/Vpid számukat egy közös rendszerbe elküldeniük hogy benne legyen az adatbázisba...
Válasz idézéssel
#4
Sziasztok!
Még mindig aktuális sajnos a kérdés. Most már szerepel a magyar törzsadatokban az osztrák adószámunk. A VÁM hivatal a NAVhoz irányított, a közvetett vámjogi képviselő szintén. A NAV azt mondja, mindent bejelentettünk, amit lehetett ezzel kapcsolatban lehetett. Az osztrák vámos mégsem látja a rendszerben, és hajtja, hogy kapcsoltassuk össze.
Valakinek ötlete? Esetleg valaki intézett már ilyet?
Üdv!
Szilvafa
Válasz idézéssel
#5
Van kozossegi adoszamunk, osztrak adoszamunk, vpid szamunk, ami egyben eori is, mind publikus a kozossegi oldalakon. Az adohivatal az osszes adoszamunkat ismeri, szerintuk semmi teendo vele. Magyarorszagon tudunk vamolni, csak Ausztriaban nem. De a Nav azt mondta, nem tudja mit akarnak az osztrak vamon, ok az osszes adoszamunkat nyilvan tartjak.
Ezt az oldalt en is neztem, de nem talaltam meg a mi esetunket Sad
Üdv!
Szilvafa
Válasz idézéssel
#6
Hello!
Itt le van írva:
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.nav.gov.hu/data/cms248647/EORI_GYIK_v2_0BBv.pdf">http://www.nav.gov.hu/data/cms248647/EO ... 2_0BBv.pdf</a><!-- m -->
Válasz idézéssel
#7
Sziasztok!
Egy kamiont szerettunk volna vamoltatni Ausztriaban. Van osztrak adoszamunk. A vamosok azt mondtak hogy nem tudjak levanolni, mert az osztrak adoszamot ossze kell kotni az EORI szammal. Tudja valaki, hogy ez hogyan mukodik?
Koszi
Üdv!
Szilvafa
Válasz idézéssel
#8
Sziasztok!

Ha a közösségben belüli tagállamból vásárolna valaki egyszeri alkalommal egy 100e Ft alatti tárgyi eszközt, ahhoz is szükséges az EU-s adószám megkérése?
Confusedbc:
Válasz idézéssel
#9
József!

Magyar szállító magyar vevő partnernek is számlázhat euroban, nemcsak külföldi partnernak. Alba kérdése a lényeges, mert tudni kellene, hogy volt a teljesítési hely, mert ennek függvénye az, hogy kell-e eu-s adószám vagy sem.
Üdv:
Anita
Válasz idézéssel
#10
Kedves József!
Nem az kérdés, hogy milyen adónemben fizetnek.
Hanem az, hogy végeznek-e olyan szolgáltatásnyújtást, ami alapján uniós adószámot kell kérni.
Az uniós adószámot a szolgáltatásnyújtás felmerülését követő 15 napon belül kell megkérni valamelyik 11T201 nyomtatványon (a nyomtatvány attól függ, hogy jogi személyiségű társaságról van szó, vagy sem).
Üdvözlettel! A l b a

Az adócsalónak nem könnyű az élete. Sosincs nyugta.
Válasz idézéssel
#11
Ha euróban fizetnek egy külföldi fuvarért kell EU-s adószám?
Válasz idézéssel


Fórumra ugrás:


Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 1 Vendég