Üzenetek: 1,072
Témák: 44
Értékelés:
1
A havi jár. bevalláson jelzed 0908
Üzenetek: 39
Témák: 5
Értékelés:
0
Sziasztok!
Tudja valaki, kell-e most még külön jelenteni, ha valaki nem fizet járulékot a min.bér kétszerese után? (143e) Ha nem, mikor és hogy ellenőrzik, került már emiatt valaki az APEH látószögébe?
Köszi!
Üzenetek: 5,399
Témák: 10
Értékelés:
0
No én az ilyenekkel el szoktam beszélgetni.
Amit büntire fizet,fizethetné járulékra is!
Jó szórakozást!Nekem sajna rosszabb programra kell menni.
"Ne veszitsétek el a fejeteket.
Az élet még szeretné megsimogatni."
Értékelés:
1
Hát az lesz, csak az a baj,hogy egy kb 5 személyes boltban mindenki 2o órás, minbéres és ráadásul árufeltöltő, a jelenlétit nem tudják összehozni, mert reggel 6-tól este 10-ig nyitva vannak. 5-en birják ezt a vezető szerint. Érted Te ezt? Én nem és a Munkaügyi Felügyelsősg sem már többször büntette és sz...ik rá. Hát én is, ez már nem a könyvelő feladata.
Na mos t megyek lazitani mert kezdődik a férfi kézilabda VB és nagyon kell drukkolni a fiuknak,hogy legalább a világ ranglista 5. helyét megszerezzék.Igy egy kicsit kikapcsolok és holnap folyt. köv. Bár ma vállon veregettem magam, mert kiadtam az összese M3o-t. Most várom a bérprogit. amit ajánlottál.
Üdv Zsóka
Értékelés:
0
És ha éppen szeletel?vagy sajtot mér????
Ezek azért veszélyes dolgok lehetnek.
Értékelés:
0
Zsóka!
Akkor irjátok át a M.szerződését a GYESES anyukának.
Mert eladót irtál,Évi is helyeselt.
Ezt a gyakorlati időt tényleg nem tudtam,most keresgéltem,de nem találom.
Értékelés:
1
A legjobb a kisker-ben az árufeltöltő, mert az mindenhol lehet, még a pultban is, akkor hordja épp ki az árut, főleg ha előre csomagolt, mikor jön az ellenőr.
Zsóka
Értékelés:
0
Évi! Köszi!
Jó,hogy itt vagy..helyre rakod amit nem követek.Most is csak az 50 fölöttiekre tértek ki a változásnál.
Szerinted egy élelmiszer boltban minek lehet még besorolni a dolgozót?
Rakodó,segédmunkás....és ha éppen akkor megy a T.ellenőr amikor a pultban van,mit csinál???
Egyik barátnőm ilyen helyen dolgozik a belvárosban havonta kétszer ellenőrzik.
Üzenetek: 1,464
Témák: 0
Értékelés:
0
Erzsó,bocs a belekottyért,de gyakorlati idő sem kell már.
Ha eladóként van a munkaszerződése akkor jár garantált bérminimum.
Üdv:Éva
Értékelés:
1
Erzsó! Köszi, nekem már nem is kell a gumiszoba, jó lesz a pánikszoba is. / A nem stresszes melók topikban volt róla szó/. Kezdem magam hittéritőnek érezni, megint győzködnöm kell, hogy több fizetést kell adni. Ráadásul, ha a plusz müszakpótlékokat is szoba hozom, tényleg hasznos lehet a pánik szoba,hogy be tudjak menekülni.
Zsóka
Értékelés:
0
pribusne Írta:Most ők is 87.ooo-Ft-ot kell,hogy kapjanak?
Zsóka
Valószinüleg ezeket a törvényeket azért hozzák,hogy ne a minimálbéresek országa legyünk.
Neki is meg kell kapnia!!!!
Értékelés:
0
kissjozsefne Írta:Ez a kibujás nem minden esetben jó szó., vagyis nem mindenkire vonatkozik. Örüljünk, hogy nem segélyen vannak
Ica
Ez is igaz!!!mindig a simlisek vannak szem előtt!!!////BOCSI///
Értékelés:
1
Mi van olyankor, ha valaki gimi érettségivel egyszerű eladó, mert örült,hogy Gyes után állást kapott valahol. A boltvezető azt mondja,hogy nem igényel szakképesitést, mert nem ül a pénztárban és a legtöbb üzlet önki, ők csak pakolnak-rakodnak egész nap, ha kell beáll a csemege pult mögé és kiad 10 db párizsit. Most ők is 87.ooo-Ft-ot kell,hogy kapjanak?
Zsóka
Üzenetek: 1,510
Témák: 19
Értékelés:
0
Erzsó Írta:OKÉ! Irom már!
0-2 év közötti gyakorlati idejű munkavállalókra irányadó bérminimum vonatkozik,
A gyakorlati idő munkaszerződéssel, munkakönyvvel, működési bizonyítvánnyal, vagy egyéb hitelt érdemlő módon igazolható.
Szerintem ezt tartsd szem előtt.Annyi minden alól ki szeretnénk bújni,de nem lehet.
Én a 2 év gyakorlati idővel rendelkezőt,de még az 50 év felettieket/pedig az most kikerűlt a törvényből/igy kezelem.
Köszi
Ez a kibujás nem minden esetben jó szó., vagyis nem mindenkire vonatkozik. Örüljünk, hogy nem segélyen vannak
Ica
Értékelés:
0
OKÉ! Irom már!
0-2 év közötti gyakorlati idejű munkavállalókra irányadó bérminimum vonatkozik,
A gyakorlati idő munkaszerződéssel, munkakönyvvel, működési bizonyítvánnyal, vagy egyéb hitelt érdemlő módon igazolható.
Szerintem ezt tartsd szem előtt.Annyi minden alól ki szeretnénk bújni,de nem lehet.
Én a 2 év gyakorlati idővel rendelkezőt,de még az 50 év felettieket/pedig az most kikerűlt a törvényből/igy kezelem.
Értékelés:
0
kissjozsefne Írta:Erzsó
Nem tudják fizetni a dupla után. Örülnek, ha munkahelyük van.
Igen a 71500.- Ft ra gondoltam
Egyéni vállalkónál már ja.hótól 71500.- Ft
A dolgozóknál ha nem szakképzett akkor is 87.000.-FT,
Ica
Ezt kérdésnek szántam
Ica
Értékelés:
1
Persze,hogy lehet. Én nem tudom meggyőzni őket, mindegyik sir, de pl. a kisker-ben egy boltvezető keres 140eFt-ot,egy min.béres 8 ált.végzett árufeltöltő nem fog ugyanannyit kapni, és a cég sem fiezt többet utána.Nem tudom mi a több az SZJA 18% v. a 33,5 és a 11%. Adójóváirás a min.bér kétszerese után is jár még.
Zsóka
Értékelés:
0
Erzsó
Nem tudják fizetni a dupla után. Örülnek, ha munkahelyük van.
Igen a 71500.- Ft ra gondoltam
Egyéni vállalkónál már ja.hótól 71500.- Ft
A dolgozóknál ha nem szakképzett akkor is 87.000.-FT,
Ica
Értékelés:
0
kissjozsefne Írta:Most az a kérdésem lenne Hogy ezért lehet ev-nál a 69000.-jan.hóban
fbr.71500.- FT a dolgozóknál meg 71500.- ft a TB ALAP , ÉS ENNYI A MUNKABÉRÜK IS.iCA
Ica!
Most ilyet nem lehet,januártól él a 71.500 minimálbér.
Régen febr.1-től volt...erre emlékezhetsz.Vagy arra gondolsz,hogy a duplát nem fizeti az EV./tudod hányan nem fizetik/
A dolgozóknál viszont a bérgaranciával számolnod kell!
Ami 87.000.,,,juliustól 87.500.
Ezt nem tudod kikerülni!!
Értékelés:
0
Erzsó Írta:Egészségbiztosítási Pénztár Kifizetőhelyeket Ellenőrző Osztályát telefonon a témában. Tőlük azt az információt kaptam, hogy az Egészségbiztosításjogszerűségét.
Erzsó
Én két évvel ezelőtt , mikot külön bejelentő lapon kellett közölni, hogy mennyi az szja alap és mennyi a TB ALAP, csináltam azt, hogy a munkabér 65000 kb. És a TB alap a minimálbér kétszerese.
Nagy kalamajka lett belőle. Ugy a nyenyinél a kilépőknél stb.
Most az a kérdésem lenne Hogy ezért lehet ev-nál a 69000.-jan.hóban
fbr.71500.- FT a dolgozóknál meg 71500.- ft a TB ALAP , ÉS ENNYI A MUNKABÉRÜK IS
iCA
Értékelés:
0
Egészségbiztosítási Pénztár Kifizetőhelyeket Ellenőrző Osztályát telefonon a témában. Tőlük azt az információt kaptam, hogy az Egészségbiztosítási Pénztár a témában azt az álláspontot képviseli, mely szerint ilyen esetben az EB pénzellátás alapja az az összeg, amely után a EB járulék megfizetésre került, függetlenül attól, hogy azt csak a biztosított, vagy a biztosított + a foglalkoztató fizette meg. Kifizetőhelyi ellenőrzés során is ez alapján vizsgálják az ellátás folyósításának jogszerűségét.
Értékelés:
0
A jövedelemigazolásokat is a megfizetett összeg után adjuk ki!
Most néztem meg,a progi hogyan csinálja.
Tehát tp alap a 138.000.-/tavalyi év/
Üzenetek: 362
Témák: 5
Értékelés:
1
Szotyi42!
Tehát a dolgozónak az igazolást a munkabéréről és az abból fizetett járulékokról állítom ki. A táppénz alap így a munkabér. Gondolom "az egyéb igazoláson" közölhetem a munkáltató által átvállalt járulékokat is.
A nyenyit viszont nem a bérről, hanem a járulékalapról állítom ki, így az lesz majd a nyugdíj alap is, ahogy Erzsó írta.
(Nem csináltam, de annál a néhány alkalmazottnál aki van én is szeretném ha megfizetnék a munkaadók a járulékot, de ez volt a kérdés, hogy van-e értelme, valahol figyelembe veszik-e. A plusz munkabér és járulékai sok lenne, de a járulék részt még ki tudnák gazdálkodni.)
Köszi a válaszokat!
CARPE DIEM! (Élj a mának!-de csak könyvelünk, bevallunk, adózunk...)
Értékelés:
0
nmrozika!
A nyugdijba biztosan beszámit,hisz a nyenyit igy adjuk le!!
Mit udják ott,hogy kacifántosan számolunk,fizetünk vagy simán.
Üzenetek: 238
Témák: 14
Értékelés:
0
Mm rozika4
A táppénz, mint pénzbeli egészségbiztosítási ellátás, kizárólag az egyéni járulékok alapján vehető figyelembe. Ez személyre szóló egészségbiztosítás. A kiadott biztosítási igazolások is a levont járulékokról szólnak egbizt esetén is.
|