A téma értékelése:
  • 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
T1041 helyesbítés, vagy változás
#1
Szia!

Munkaügy tekintetében folyamatosnak minősül, tévedés történt meg a kijelentés.
Válasz idézéssel
#2
Szia! Szerinted ha a kijelentés napjával bejelentem akkor a munkaviszony folyamatos
vagy megszakításnak; újnak számít?
Válasz idézéssel
#3
Szia!

Sajnos csak kettő járható út van:
1., Törlés esetén az eredeti kezdő jogviszony dátumát újra be kell jelenteni
2., a téves kijelentési dátummal bejelented ismét.
Válasz idézéssel
#4
Sziasztok!

Kijelentettem egy dolgozót még áprilisban, hogyan tudom ezt a jogviszony vége változás-bejelentőt
visszavonni, hogy a munkaviszony folyamatos maradjon???

Az zavar meg, ha beadok egy törlést amelyen szerepel a jogviszony kezdet és a vége azt írja a figyelmeztetés
hogy minden beadott jogviszony törlődik ennél a dolgozónál- ezt nem is tudom értelmezni.
Úgy pedig nem tudom kitölteni, hogy csak a jogviszony vége szerepeljen, pedig csak azt törölném!
Köszi előre is!

Harakiri
Válasz idézéssel
#5
Hello!
Miért nem a cég fizeti a cégnek kellene?


a kiegészítő tevékenységet folytató egyéni vállalkozó, a kiegészítő tevékenységet folytató társas vállalkozó után a társas vállalkozás, valamint a 39. § (2) bekezdésében említett személy egészségügyi szolgáltatási járulékot,
Válasz idézéssel
#6
De azt nem kell fizessen, hiszen saját maga után megfizeti, ami belekerül a saját adóbevallásába.
Válasz idézéssel
#7
Hello!
Oda nem kell ,az 555.sorba eüszolgjárulékot
Válasz idézéssel
#8
A 1908M-en az E blokkot kellene kitölteni, ha a vállalkozásában megfiozeti maga után a járulékot. De mivel, a vállalkozásából nem vesz ki kivétet, igy maga után nem vállalkozáson belül megfizeti az eüi alapot ami 7320 volt. Igy az E blokkban mintha megfizetné, úgy töltsem ki?
(saját jogú nyugdijas, nincs kivétje, nincs jövedelem a kft-ben sem)
Válasz idézéssel
#9
Hello!
Ha öregségi nyugdíjas mint ügyvezető társas vállalkozó lenne de mivel nyugdíjas nem lesz biztositott a 41-en ki kell jelenteni.
Válasz idézéssel
#10
Köszönöm, megnéztem. Ott van, bejelentve, nincs vége, viszont nincs előtte FEOR szám.
Válasz idézéssel
#11
Szia!

Itt próbáld meg, hátha megtalálod amit keresel.
http://www.neak.gov.hu/felso_menu/lakossagnak

jogviszony ellenőrzés menüpont alatt.
Válasz idézéssel
#12
Van egy egyéni vállalkozó, aki már nyugdijas, maga után fizeti az egbjárulékot. Ez a személy egy kft-ben tag is, és ügyvezető is. Személyes közreműködésért nem vesz fel bért, semmilyen juttatást.
Szeretném megkérdezni, hogy kell e bejelenteni ezt a Kft-ben a 1041-en (mert ugye a 08-on kellene lennie szerintem akkor is ha nulla)?
Másik kérdésem, meg tudom e nézni és ha igen, hol, hogy be volt e jelentve ezelőtt vagy sem mint ügyvezető a jogviszonyban? Az ügyfélkapu törzsadatában, ott van mint alapitó, mint cégbiróságon jegyzett tulajdonos, mint cégbiróságon jegyzett képviselő (és mint kapcsolt vállalkozás)

Válaszokat előre is köszönöm.
Válasz idézéssel
#13
Szia!
Az lehet a megoldás, amit írtál: hogy a 09. havi bevallásba teszem be hónaponként.
Felhívtam a navot is, ismét hasznos volt: azt mondta az ügyintéző, hogy a kérdésemet tegyem fel írásban, mert nem is tudta követni  Smile

Egyébként csak azért túráztam rajta, mert kaptam már kétszer is cégre 2012-2015. évekre ilyen egyeztetést, amibe felhívták a figyelmemet, hogy a mellékletben szereplő személyek járulék bevallását min pótolhatom....a víz azért vert le, mert én 2 és fél éve csinálom és nem kaptam túl sok anyagot. Aztán persze visszatöltögettem a bevallásokat, meg beszéltem az ügyintézőkkel és kiderült, hogy itt csak a kijelentgetésekkel volt probléma. 
Köszönöm!
Válasz idézéssel
#14
hello!
Bejelented a 41-en ha biztositott lesz a 08-on meg mikor megtörténik a kifizetés akkor szerepel és akkor az majd beírod a teljes idötartamot amig a megbitás tartott tehát nem csak az ehavi hanem az elötti hónapot és nem kell ellenőrizni visszamenőleg.
Válasz idézéssel
#15
Szerintem túl kombinálod. Ahogy Gajda írta és te is, a 1041-s mindenképp kell. Ezért erre nem is tértem ki a válaszomban.
A 08.havi megbízási díj bevallását a 09.havi bevallással teljesíted külön lapon feltüntetve hónaponként, ezért én úgy
gondolom, hogy nem kell a 08.hót újraküldened beemelve a megbízásiakat nullásan.
De várd meg, hátha más másképp gondolja, úgy tenné ahogy te.
Válasz idézéssel
#16
Szia!
Azért, mert a megbízási szerződése 2018.08.01-től szól. Rögzítve van benne, hogy utólag kapja meg a 08.-09. havit. Szóval szerintem a T1041-en 2018.08.01-el kell jelentenem, függetlenül attól, hogy mikor történik meg a kifizetés, ugye? Az, hogy a 09. havi járulék bevallásban két havi megbízási díj szerepel, azt csak én tudom, a nav nem. Joggal keresheti a leadott 08. havi bevallásban, nem? Vagy csak túl kombinálom?
Van olyan szerződésem is, hogy havi x forint, 12 hónapra szól, de a kifizetés majd csak decemberben és júniusban lesz....
Köszönöm!
Válasz idézéssel
#17
Lehet fáradt vagyok, de ha a 09.havi járulékbevallásban vallod be az 08.havi megbízási díjat és az ahhoz tartozó járulékokat, adókat külön lapon, akkor miért szeretnéd a 08.havi bevallást önellenőrizni úgy, hogy a muksókat bepakolod nullával?
Válasz idézéssel
#18
Megbízási jogviszony bejelentése a T1041-es bejelentő lapon:
A  megbízási jogviszony esetében a bejelentési kötelezettség T1041-es tekintetében utólag a kifizetést – tehát a biztosítási kötelezettség elbírálását – követő napon áll fenn.
Feltételezem, hogy az illetőnek van másutt főállása, amelyre tekintettel  egészségügyi szolgáltatásra jogosult (tehát nem kap az orvosnál piros lámpát).
Válasz idézéssel
#19
Sziasztok!
Most, hogy előszeretettel ellenőrizgetik a T1041-t szeretném a segítségeteket kérni: egy egyesületnél, aki látvány csapatsport támogatást kap, úgy kapják a megbízási díjakat, hogy megvárják, amíg elfogadják a programjukat és utána fizetnek visszamenőleg. 
Tehát kap meg megbízást 08. 01-től, de mondjuk csak  október 1.-én lesz kifizetve a 08, 09. hó. Eléri a min. bér 30%-t, tehát biztosított lesz.  A kifizetéskor bírálom el, tehát bejelentem 2018. 08. 01-től, a 09. havi járulék bevallásba beteszem a két havi összeget....na ez idáig még megy  Smile viszont most, hogy ellenőrizgetik a T1041-eket, és párosítgatják a 08-as bevallásokkal, ugye mivel a jogviszony kezdete 08.01, így az augusztusi járulék bevallást önellenőriznem kell és a muksókat bele kell pakolnom nullákkak...jól gondolom? 
Köszönöm!
Válasz idézéssel
#20
Szia!
Jól látod! Hibernálják!
Üdv: Klári

Ha javulni látod a dolgokat, akkor valami fölött elsiklottál.
Válasz idézéssel
#21
Sziasztok

meg tudnátok mondani, ha kétszer lett beadva a t1041-es véletlenül, és olyan hibaüzenet jön hogymár érkezett bejelentés és addignem áll módunkban feldolgozni ilyenkor hogyan tudom javitani vagy duplaság és irjak egy hibernálót esetleg?
Válasz idézéssel
#22
Kedves Fórumozók!
A KFT. alapító okirata 2016.05.31-én kelt. A cégbírósági bejegyzés dátuma: 2016.06.09. A Kft ügyvezetőjét, aki már az alapító okiratban is nevesítve van melyik dátummal kell bejelenteni a T1041-es nyomtatványon? A bizonyítványok sorszámát is be kell jelenteni?
Köszönöm a segítségeteket!
Válasz idézéssel
#23
Szia!

Sajnos nem tudod javítani,/pld anyja neve,/ a rendszerben adóazonosító szerint van a nyilvántartás,azt meg a gép visszadobja. ha nem jó.A többi adatot a helyére teszi.
Egy ilyen esttel futottam pár kört,még az OEP-et is hívtam,de mindenhol azt mondták,ne tegyek semmit.A következő hónaptól jól mentek az adatok. :oops:
"Ne veszitsétek el a fejeteket.
Az élet még szeretné megsimogatni."
Válasz idézéssel
#24
Hogyan tudom javitani ha személyes adatokban elirtam valamit? Miket töltök ki? Köszönöm ha segitetek?
Válasz idézéssel
#25
Hello!

A 13-01 pótlapból is fel kell venni újat, ha a 13 pótlapból több van. Ha a + gombra kattintasz, automatikusan fel is veszi a szükséges adatokkal (név, személyes adatok). A végzettség részt nem kell kitölteni, üresen hagyod.
Válasz idézéssel


Fórumra ugrás:


Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 1 Vendég