A téma értékelése:
  • 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nyilatkozat tev-re jellemző kereset meghatározásához
#1
Köszönöm, akkor én is a minim.bér duplája után fizetettek aztán majd látjuk, hogy alakul.
Válasz idézéssel
#2
Icuska!
Ki fogja ez is forrni magát!
Mi az orvos Ügyfeleinknél is maradtunk a januári hónapra az eddig fizetett minimálbér kétszeresénél. Szépen telnek-múlnak majd a hónapok, látszik majd negyedévkor és félévkor is egy eredmény, amihez lehet majd viszonyítani. A vállalkozói kivétnél nincs rá kötelezvény, hogy minden hónapban ugyanannyit kell/lehet kivenni és járulékot fizetni rá. Ha kell, majd lesz olyan hónap, amikor többet vesz ki.
"Nekem a sorsom az, hogy megélhetem, amire vágyom és amire nem,
S ha választhatok, a holnap szebb legyen..."
Válasz idézéssel
#3
Azért ilyen fontos nekem, mert van egy gyermekorvosom és ő miatta fontos ez, eddig kivettük a min.bér kétszeresét, de még így is 1,5 mill. nyeresége van, és most kellene a januári kivétjét számfejteni, de nem tudom, hogy mit mondjak neki, hogy most mennyi után kellene neki fizetni. Ő 2010-ben is 99%, hogy ekkora nyereséggel fog számolni, csak ezért ilyen fontos, a többi vállalkozómnál nem érdekes mert mert vagy a minimálbér után fizetnek vagy egy kicsivel több után.
Válasz idézéssel
#4
Icuska Írta:Nem tudja senki? Kérlek segítsetek!
Szia Icuska!
Igazán nem szeretném, ha irányításnak vennéd tőlem, de miért akarod mindenáron most ezt a nyilatkozatot? Én még egyáltalán nem foglalkozom ezzel a TJK-tel, fizetnek az Ügyfeleim járulékot az eddig megállapított díjazásuk után (van, aki csak a minimálbérre) és úgyis csak évvégén derülhet ki, hogy a vállalkozásból mennyi a haszon, kell-e kiegészítés vagy nem.
Én ebben az éveleji hajtásban egyszerűen fel sem tudom vállalni, hogy minden Ügyfelem helyett számolgassak ill. kutakodjak, hogy a megfelelő tevékenységeket itt a mi régiónkban mennyivel "jutalmazzák" munkaviszonyban.
"Nekem a sorsom az, hogy megélhetem, amire vágyom és amire nem,
S ha választhatok, a holnap szebb legyen..."
Válasz idézéssel
#5
Az ügyvezetést el lehet látni munkaviszonyban is.
Ha a puszik esõcseppek, egy tengert küldök, Ha az ölelés falevél, egy erdõt küldök Nektek.
Válasz idézéssel
#6
Lilla Írta:Tehát, ha jól szűrtem le, akkor írunk egy taggyűlési határozatot, hogy mondjuk az ügyvezetést munkaviszonyban látja el 300.000 Ft-ért és kész, és még megmarad a tagi kivétje is, vagy tagi kivét nincs, hanem munkaviszonyos jövedelem? Én ebbe teljesen belekevertem magam.

Ügyvezetést nem lehet munkaviszonyban ellátni, csak megbízással. Nem köteles díjazást felvenni az ügyvezetésért. A saját vállalkozásában állhat MÁS munkakörben munkaviszonyban, arra vehet fel bért. Ha megvan ez a főállás, akkor tagként, ügyvezetőként már nem kötelezett járulékfizetésre.
Válasz idézéssel
#7
Nem tudja senki? Kérlek segítsetek!
Válasz idézéssel
#8
Köszi a segítséget, de a 2. pontban miből számolod ki a szokásos váll.hasznot? Ezt nem tudom.
Válasz idézéssel
#9
Szia Icuska!
Én nem az ÁFSZ által közzétett adatok alapján határozom meg a TJK-t , tehát a 2 ) pontot töltöm ki.
Ha az ÁFSZ adatok alapján határozod meg ,vissza kell keresned az ott feltüntetett 2008. évi adatokat és abból kiszámolni
vagy a vállákozás 2009 évi tény adataival kiszámolni 2010 évi TJK-t.
Én így gondolom, de lehet valaki másként.
Üdv
Katla
Válasz idézéssel
#10
Kérlek segítsetek már, hogy hogy kell ezt a nyomtatványt kitölteni!
Válasz idézéssel
#11
A nyilatkozat kitöltésével kapcsolatban szeretném kérdezni, hogy az ÁFSZ honlapján melyik menüpontban találhatom meg a kért táblázatokat, ez az 1. pontban.
A 2. és 3. pontokban a szokásos váll.haszon és a vélelmezett 20%-os hasznot milyen adatokból tudom kiszámolni?
Válasz idézéssel
#12
Sziasztok! Azokkal mit csináltok, aki tavaly a min.bér kétszerese után fizetett? Ők ki is tudták venni váll.kivétként. Üdv. Bodza
Válasz idézéssel
#13
Tegnap én is arra jutottam, mint Kávé, egyenlőre nem bolygatom ezt a TJK szerinti járulékfizetést, mert nem tudni, hogy mi lesz. Nálam a minimálbér után fizetnek a vállalkozók.

Viszont ezzel a munkaviszonyos dologgal nem vagyok még tisztában. Adott egy Kft, eddig az ügyvezető, mint tag fizette a minimálbér után a járulékokat és ki is vette tagi jövedelemként, valamint 300.000 Ft ügyvezetői megbízási díjat számfejtettünk részére, ami után szintén járulékot fizetett. Tehát, ha jól szűrtem le, akkor írunk egy taggyűlési határozatot, hogy mondjuk az ügyvezetést munkaviszonyban látja el 300.000 Ft-ért és kész, és még megmarad a tagi kivétje is, vagy tagi kivét nincs, hanem munkaviszonyos jövedelem? Én ebbe teljesen belekevertem magam.
Erika
Válasz idézéssel
#14
Szia Kávé!
Én már számoltam minden egyéni vállalkozónak mindhárom módszerrel.
Nekik nincs miért aggódni, mert minden esetben a minimálbér alatti összeg jött ki, így hát nagyon szívesen vállalták,
hogy a tavalyi kivét alapján most is megfizetik a járulékokat.
Egyetlen embernek kellene most tízezer forinttal több után fizetni, mint tavaly, ő majd eldönti.
Én mindenkit nyilatkoztatok arról, hogy ha a TJK 2010-re több lenne, mint ami után járulékot fizet, akkor a különbözet után
megfizetik még a járulékot, így talán védve lesznek.
Fentiek alapján teljesen úgy csinálom, mint ahogy Te is tanácsoltad.

Nekem is vannak nyugdíjas egyéni vállalkozóim és társasok is, velük nem tudok mit kezdeni.
Ha megtudod, rájuk is vonatkozik-e a TJK, légy szíves közöld velünk is.
Johanna
Válasz idézéssel
#15
Sziasztok!
Én úgy gondolom, hogy csak akkor kell számolni ezzel a TJK-val, ha főállású ev. vagy tagi jogviszonyban lévő vállalkozása osztalékágon is jövedelmet realizál 2010-ben. (És ez a csodás TJK kiállja az alkotmányosság próbáját.)
Tehát ahogyan próbáltok kalkulálni, az részemre azért aggályos, mert nem ismert a vállalkozó 2010-es éve, és lehetséges, hogy nem lesz még a minimálbérrel számolva sem osztalékágon jövedelme, illetve a tálcán kínált három megoldás valamelyike például - a tényleges adatok alapján, 2010. végén - majd más nagyságú, esetleg alacsonyabb TJK-t eredményez.

A kutakodásaim eredményeként én arra a következtetésre jutottam, illetve azoknak a véleményét osztom, hogy megvárjuk, mi történik a 2010-es gazdálkodási évben, és év végén a kivett jövedelmet kiegészítjük, ha ki kell, illetve ha változatlanul él még ez a szabályozás.

Az, hogy a tagi jogviszonyban lévők munkaviszonyba kerüljenek a saját vállalkozásukkal, egyelőre kivédi a TJK alkalmazási kötelezettséget. Munkaviszonyt létesíteni egy ügyvezető, vagy résztulajdonos egy több tulajdonossal rendelkező Kft. taggyűlési határozatával tud.
Egyszemélyes Kft. tulajdonosa - szokásosan ügyvezetője - az alapító okiratának módosításával kerülhet munkaviszonyba a saját Kft-jében, bármilyen furcsán is néz ez ki.
A Bt. tagjai ugyancsak a társasági szerződés módosításával kerülhetnek munkaviszonyba a Bt-ben.

Az evás ev. az problémás, mert rá vonatkozik a TJK tb.része. De még ő sem tudja szerintem, hogy egyáltalán mit produkál egész évben.

A munkaviszony melletti ev-ra úgy tudom - reményeim szerint - nem vonatkozik, bár még ezt kutatom. És ugyanígy nem vonatkozik a kiegészítő tevékenységűnek számító nyugdíjas ev-ra és társ.vállalkozóra.

Az én fejemben egyelőre így zsong a TJK-val kapcs. tudomány.

A lényeg, hogy én nem tartom jónak, hogy egész évben egy kalkulált jövedelem után fizessétek a járulékokat és adókat. Sőt minden hónapban akár eltérő - a minimál bérrel egyenlő vagy azt meghaladó - jövedelem is megfelelő. Évvégén pedig számolunk, ha muszáj.

Üdv.Zs.
Válasz idézéssel
#16
Szia Edit!

Amit én kaptam puskát, abban a relatív helyzet %-ai voltak összeszorozva a különböző táblákból.
Én ezt nagyon jónak találtam és meghagytam első számítási módszernek.
Pl. TEÁOR 7412, Budapest, váll. forma bt, létszám 1 fő, 46-50 év közötti nő, érettségi, külf. tulajdon nincs, szem alapbér
átlaga 314.738.- Ft.
Akkor: 142,1 %x79,2 %x84,5 %x88,9 %x96,2 %x65,3 % = 53,1 % x 314738 = 167.153

Mivel ez 2008-as adat, ezért megszorozzuk még 106,5 %-kal (73500/69000=106,5 %): 167153x 106,5 % = 178.018

Remélem mindent jól írtam.
Johanna
Válasz idézéssel
#17
Johanna! Segíts az eligazodásban! Ha beírom az adatokhoz a %-okat ( kérdés hogy a relatív helyzet %-ot kell??), akkor mi a teendő tovább? Találtam egy számítást, amelynél a különböző táblák százalékait összeszorozzák és ezzel korrigálják a keresetet. Jó lenne egy példa a gyengébbek kedvéért.
Üdv. Edit
Válasz idézéssel
#18
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.afsz.hu/sysres/adattar2009/index.html">www.afsz.hu/sysres/adattar2009/index.html</a><!-- w -->
Itt régiónként vannak 2009. évi szakmánkénti keresetek. Ezt lehet alkalmazni? Nem akarom túlbonyolítani. Azt a tájékoztatást kaptam, hogy ha valaki a tevékenységére jellemző keresetet választja járulékalapnak, ettől nem térhet el, minden hónapban csak ezt vallhatja.
Üdv. Edit
Válasz idézéssel
#19
Köszi Johanna!
Mindenkivel aláiratom akit érint aztán feleljenek érte.
Az a baj, hogy rám is vonatkozik és nyugdijam nem lesz de azért a nagy sarcot meg fizethetem.
Válasz idézéssel
#20
Szia Johanna!

Bizony nagyon érdekel, mert már én is azon gondolkodtam hogyan is kell nyilatkoztatni.
Nagyon köszönöm.
Üdv.: Zsóka
Válasz idézéssel
#21
Sziasztok!
Kaptam egy puskát, azt átalakítottam, én ezt fogom használni.
Felteszem ide, hátha mást is érdekel.[ATTACHMENT NOT FOUND]
Johanna
Válasz idézéssel


Fórumra ugrás:


Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 1 Vendég