A téma értékelése:
  • 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Felszámolási eljárás-bevallások
#1
m
Válasz idézéssel
#2
Nagyon köszönöm, Klári!

Üdv,
Mazsó
Válasz idézéssel
#3
Icuska Írta:Van még valami amire , nagyon oda kell figyelni?

Klári mire kell még figyelnem?
Válasz idézéssel
#4
Van még valami amire , nagyon oda kell figyelni?
Válasz idézéssel
#5
Behajtja rajta!
Válasz idézéssel
#6
De ha a tag nem tudja visszaadni a BT-től kapott kölcsönt, akkor mit csinál vele a hivatal?
Válasz idézéssel
#7
Jól gondolod!
A Tagi kölcsönt a felszámolás megkezdése előtt vissya kell adni ha van miből.
Üdv: Klári

Ha javulni látod a dolgokat, akkor valami fölött elsiklottál.
Válasz idézéssel
#8
Szia Klári!
Ha a Bt a tagnak adott kölcsönt akkor azt is oda kell adni ugye? Ha a nav kéri a felszámolást akkor is a pénztárban lévő összeg és a kölcsön összegét ugyan úgy be kell fizetnie a tartozásába, mintha a Bt saját maga indítaná el a felszámolást, ugye?
Válasz idézéssel
#9
Icuska!
Az önfelszámolást jól körbe kell járni előtte. Ha a pénztár tele van pénzzel nem szabad elkezdeni, mivel a felszámoló kéri kezeihez a lóvét és ha nem adják neki oda kapásból feljelenti a Bt. beltagot csalás, sikkasztás stb miatt.
Üdv: Klári

Ha javulni látod a dolgokat, akkor valami fölött elsiklottál.
Válasz idézéssel
#10
Szia Mazso!
Megoldhatatlan az ügy! Vagy kifizeti a kés.pótlékot, vagy megvárja míg elévül. Jelenleg azonban kevés esély van arra, hogy az elévülésig ne kezdenének végrehajtást, ami az elévülést nyújtja. Mivel Bt., a beltag meglévő vagyona ugyanakkor veszélyben a közvetett felelősség okán.
Üdv: Klári

Ha javulni látod a dolgokat, akkor valami fölött elsiklottál.
Válasz idézéssel
#11
Volt már valakinek olyan esete, vagy tudna nekem valaki segíteni, végrehajtás alá vontak egy BT. lefoglalták a raktárkészletet, de ez az érték csak minimális részét fedezi az adótartozásának(több mill.ft).
Az apeh mennyi idő múlva kezdeményezi a cég felszámolást, vagy a Bt saját maga is kérheti a felszámolását, melyik a BT számára az előnyösebb? (mert addig is minden hónapban ketyeg a BT beltagjának járuléka)
Válasz idézéssel
#12
Sziasztok,

Hasonló témában szeretném én is kikérni a véleményeket, segítségetek. Az egyik kollégámnak van egy bt-je, amely 8 éve csak "pihen". A NAV felé még van - állítólag csak - késedelmi pótlék tartozása. A könyvei szerint a pénztárban van néhány millió forint, aminek persze a valóságban semmi nyoma, ő maga is fizetési nehézségekkel küzd. Meg szeretné szüntetni a bt-t. Meg tudnátok írni, hogyan járna a legjobban, és úszná meg legolcsóbban a procedúrát?

Előre is köszönöm a válaszotok!

Üdv,
Mazsó
Válasz idézéssel
#13
Szia!
Ha ki akarja fizetni a kötelezettségét, akkor az első felhívásra amiben a CB azt kérdezte, hogy valós-e a tartozás miért nem fizetett és mondott ellent? Ilyenkor már baromi nehéz bizonyítani, hogy már nem tartozunk.
Csinálj egy közbenső mérleget a felszámolás kezdő napjára, de sz adósság kifizetéséről a cég értesítse ürgőssen felszámolót.
Üdv: Klári

Ha javulni látod a dolgokat, akkor valami fölött elsiklottál.
Válasz idézéssel
#14
Egyik cégemmel szemben megindították a felszámolást. Most el kell készítenem a bevallásait. A járulékkal és áfával nincs is gondom.A 1271-es okozott némi fejtörést. A vállalkozás eddig eredményes, nem is akarja hogy felszámolják kifizeti a tartozását és folytatni akarja a munkát. A kérdésem az lenne ha valaki már találkozott ezzel a kérdéssel, hogy ilyenkor a társasági adót is ki kell számolni és meg kell fizetni a NAV felé?
Válasz idézéssel
#15
Csak a saját tapasztalatomat tudom megosztani, sajnos jön a végrehajtó és visz isSad
volt egy cégem, ahol elváltak a tulajok (házaspár) és nem foglalkozott senki a cég ügyeivel, 2 millió adó tartozásuk van, a végrehajtó kiment, első esetben csak levelet hagyott ott, határidő megjelölésével, hogy mikor jön legközelebb és ha nem engedik be akkor a tulaj saját költéségére feltörik az ajtót. azóta nem voltak kint, nincs senki regisztrálva a cégnél, bankszámlájuk sincs már, még ül a dolog. (2011. év eleje óta) bejelentették a cégbíróságnak, hogy a székhelyen nem tartózkodik már a cég. (ezt levélben írta a feleség, mert az ő nevén van az ingatlan) most olvastam viszont pontosan, hogy levélben már nem lehet ilyen nyilatkozatokat és beadványokat küldeni a cégbíróságnak, ügyvédet v. közjegyzőt kell megbízni, v. a tulaj bejelentkezik elektronikus aláírásra, de az meg egy valag pénz. talán idén márc. 01-el változott meg ez is.
másik esetem, ott is elváltak a tulajok(szintén házasok voltak) a cég senkinek nem kell, de egymásnak nem adják el az üzletrészüket (?) bonyolult az életSmile
na náluk is az a helyzet, hogy kicsi, 150.000.-ft körüli tartozásuk van a NAV felé, de nem vállalja senki a kifizetését, ezért végrehajtást rendelt el a NAV, erről küldött levelet nekik a székhelyre, és azóta semmi... (2010.)
de hallottam már rémtörténeteket, hál'istennek saját tapasztalat nincs róla...
nem sokat segítettem, de jó sokat írtamSmile
Üdv: Mariszan
Üdv: Mariszan
Válasz idézéssel
#16
Nekem az inkasszóval más a tapasztalatom...
Most inkább az ennél súlyosabb következmények érdekelnének.... az inkasszón túl amennyiben nem találnak pénzt a bankszámlán, jön-e a végrehajtó, Bt esetében, és ha igen mennyire gyors?
Üdv: Mónika!
Válasz idézéssel
#17
Szia Mónika,
én úgy látom, hogy akik ha viszonylag keveset is, de azt rendszeresen fizetgetik (mellette persze a havi kötelezettségüket csutkára) azokat nem b...gatják.
Nekem van egy cégem, aki a negyedéves áfáját sosem tudja egy összegben rendezni, ezért havonta elosztja magának és még eddig nem kapott inkasszót.
Azért azt minden cég érzékeli, hogy nagyon bekeményítettek. (kivéve azokat akik mindig határidőre rendesen fizetnek...)
Üdv: Mariszan
Üdv: Mariszan
Válasz idézéssel
#18
Kisértetiesen hasonlít az egyik ismerősöm Bt. története ahhoz amit Mariszan írt. Apeh ellenőrzés, kifogásolt számla, fellebezés.... 3 év után hatalmas büntetés+áfa hiány. Kért a Bt. részletfizetést a hátralékra, 2 esetben is elutasították, egyszer azért mert soknak találták a 24 hónapot, a 18 hónapost pedig, azért mert csak.....Most fizetgetnek ahogyan van pénzük, a hajlandóság meg van bennük, csak egyszerre minden nem megy.
Feltette nekem az ismerős a kérdést: a végrehajtó mennyi idő után jelenhet meg náluk, pontosabban van-e ennek előzménye?? Félnek , de nem tudnak mást tenni, tisztességgel próbálnák a helyzetet kezelni. Van valakinek gyakorlati tapasztalata?
Üdv: Mónika!
Válasz idézéssel
#19
Köszi kedves Klári, hogy hozzászóltál! elég nagy bajban van, mert a NAV 2010. évre két negyedévét is ellenőrzi, melyekből az egyikből már született egy jegyzőkönyv, ami azt tartalmazza, hogy egy allvállalkozói számláját nem fogadják el áfa levonásban, mivel az alvállalkozó cégnél nincsenek bejelentett alkalmazottak. Arra a kérdésre, hogy hogyan bizonyosodott meg az ügyvezető arról, hogy rendelkezik-e az alvállalkozó cég a munka elvégzéséhez szükséges tárgyi és személyi feltételekkel? az ügyvezető azt a választ adta, hogy referencia munkákból és látta az "alkalmazottakat" dolgozni egyéb munkán. Rendben meg is kötötték a szerződést, felvonult az alvállalkozó az embereivel és szerszámaival, gépeivel, elvégezték a munkát, rendesen leszámlázták, az alvállalkozó áfa bevallásában is szerepel a fizetendő adó. Mégsem fogadja el a NAV, mert nincsenek meg a benyújtott bevallások és bejelentő lapok alapján a személyi és tárgyi feltételek (tárgyi feltételeket a 29-es bevallásból nézték ki, hogy nincsenek tárgyi eszközei az alvállalkozónak bevallva). Így nem tudták levezetni, hogy ki végezte el a munkát, ezért nem fogadják el a számlát. Ennek az lett a következménye, hogy több milliós jogosulatlan áfa levonás (összességében fizetendője volt), és megindítják az eljárást észrevételezés után. A NAV revizorai arra a kérdésre, hogy egy ügyvezetőnek legalább olyan alapos felderítő munkát kellene végeznie egyik-másik alvállalkozójánál, mint egy NAV ellenőrzésnél? azt a választ adták szerencsétlenkémnek, hogy nem, de a NAV honlapján az áfa körös adzók adatbázisában lekérdezhette volna és ott látszik, hogy mennyi alkalmazottat foglalkoztat.
szóval most letérdelt, mert már így is jócskán mínuszban van, ügyvédhez fordult, aki megkérdezte tőle, hogy mi fontos neki a cégében? Ezek után végkép elkeseredett és le akarja húzni a rolót, mert a májusi járulékokat sem tudja kifizetni, csak egy kis részét. Nem fogja tudni kifizetni végkép a megállapított adóhátralékot, büntetést, kés.pótlékot. Ügyvédnő mondta neki, hogy a NAV-nál ez most rendszer, hogy a régi cégeket letérdeltetik... nem tudom mi a jó ebben? rendes kis cég ez, mindig fizetett mindent határidőre. Ügyvédnő azért nem vállalta el az ügyét, mert nem akarja rontani a vesztes ügyekkel a statisztikáját, ugyanis jelenleg is foglalkozik több hasonlóval, két éve húzódik az ítélet.
hát ennyi, csak tapogatózunk, mi lenne a kevésbé kellemetlen megoldás.
Köszi: Mariszan
Üdv: Mariszan
Válasz idézéssel
#20
Köszönjük Mariszan!
Biztos menthetetlen, nem kéne inkább végelszámolni valamilyen tőke bevonással?
Üdv: Klári

Ha javulni látod a dolgokat, akkor valami fölött elsiklottál.
Válasz idézéssel
#21
Nnnna nézegettem egy kicsit és arra jutottam, hogy indíthat felszámolást az adós is maga ellen, csak ügyvéd kell hozzá ugyan úgy mint a végelszámolásnál és be kell nyújtani egy kérelmet a cégbíróság felé, csatolni a szerződéseket hivatkozásként, hogy mely munkákat nem tudja már kifizetni. aztán a bíróság határoz 30 napon belül, (vagy múlva...) hogy fizetés képtelen az adós ezért elrendeli a felszámolás megindítását és kijelöl egy felszámolóbiztost.
Csak leírtam, hátha érdekel még mást is...
Mariszan
Üdv: Mariszan
Válasz idézéssel
#22
Sziasztok,
van egy cégem, aki meg szeretné szüntetni a Kft-t, végelszámolást nem tud indítani, mert van egy kis tartozása, de azt már nem tudja kifizetni. Felszámolást maga ellen nem indíthat, ilyenkor menjen el szerintetek ügyvédhez, és indítsák el a végelszámolást hivatalosan ahogyan kell és majd átfordul felszámolásba? mikor? tudnátok valamilyen támpontot adni nekem ehhez? hogyan zajlik ez ilyenkor? nem akar már működni, nem fizetik ki az ő vevő követelését, mondván, hogy ők sem tudnak miből fizetni.... de nem akar több adósságot felhalmozni, ezért szeretné megszüntetni a cégét.
Mariszan
Üdv: Mariszan
Válasz idézéssel
#23
Szia Ildikó!
Afelszámolás kezdő napját megelőző nappal mindent mint tevékenyzés zárót: 01,08,71,65,beszámoló. Azóta semmit. Mindent a felszámoló csinál.
Üdv: Klári

Ha javulni látod a dolgokat, akkor valami fölött elsiklottál.
Válasz idézéssel
#24
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, ha egy KFT felszámolása elkezdődött 2011-ben, most 2012-ben milyen bevallásokat kell leadnunk?
A beszámoló minden részét (kieg mell.-et is ) el kell küldenünk?

Köszönöm.
Üdvözlettel: KIldikó
Válasz idézéssel
#25
Üdv!

Egy cégemet felszámolják, most szóltak. Ez az első.
Szerintem időben meg leszek keményen csúszva, de kérdésem milyen bevallásokat kell leadnom?
A tulaj főtársas volt, most tgyáson van. A 1008ast milyen dátumokkal kell leadni?
11.04én kezdődött, akkor szerintem kell egy 11.01-11.03 időszakra, majd 11.04-11.30ra is. A felszámolási időre is ugyanazokat csinálom, tehát jelentem, hogy tgyáson van? És még milyen bevallásai vannak?

Köszi, Misi
Válasz idézéssel


Fórumra ugrás:


Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 1 Vendég