A téma értékelése:
  • 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
De minimis támogatás
#1
Ezt a Módszertani segédletet találtam:
Válasz idézéssel
#2
Barátaim!

Kérlek itt beszéljétek meg a problémát!

<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.aktaforum.hu/Forums/viewtopic/t=1449.html">http://www.aktaforum.hu/Forums/viewtopic/t=1449.html</a><!-- m -->
Üdv: Klári

Ha javulni látod a dolgokat, akkor valami fölött elsiklottál.
Válasz idézéssel
#3
kati1012 Írta:Azt már kibogoztam, hogy a bértámogatás deminimisnek minősül. A kitöltési szerint van adórendszeren kívűli és adórendszeren belüli. Ezt úgy kell értelmezni akkor adórendszeren belüli ha adókedvezményhez kötődik, kívűli a támogatás stb. Vagy mégsem? :oops:
Szia Kati!
Jól bogoztad ki. Az adórendszeren kívűli az un. közvetlen támogatás, ahol a támogatás igénybevételi jogának időpontja a támogatásról szóló döntést tartalmazó okirat kelte.
Az adórendszeren belüli támogatások esetén pedig az adóbevallás benyújtásának napját kell a de minimis támogatás megszerzési időpontjának tekinteni.
Üdv.
Válasz idézéssel
#4
Senkine nincs ilyen?
Válasz idézéssel
#5
Azt már kibogoztam, hogy a bértámogatás deminimisnek minősül. A kitöltési szerint van adórendszeren kívűli és adórendszeren belüli. Ezt úgy kell értelmezni akkor adórendszeren belüli ha adókedvezményhez kötődik, kívűli a támogatás stb. Vagy mégsem? :oops:
Válasz idézéssel
#6
Sziasztok!


Erdőtelepítési támogatáshoz nyújtott támogatásból az ápolásra nyújtott támogatást hova könyvelitek? Egyszeres könyvezetés esetén.

Időközben megkaptam a választ, teljes mértékben bevétel az erdőtelepitési támogatás.
Válasz idézéssel
#7
Nincs valakinek segédlete a 0753-15-05 táblához?
Van olyan ev, aki mellesleg őstermelő, kapja a földalapú erdőtelepítési támogatást, gázolaj jöv. adó visszatérítést - ezt szerepeltetni kell itt?
Üdv. Edit
Válasz idézéssel
#8
Remélem sikerült!


Csatolt fájl(ok)
.doc   Ma, 02:57">de minimis támogatás.doc (Méret: 206 KB / Letöltések: 396)
Maresz
Válasz idézéssel


Fórumra ugrás:


Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 1 Vendég