A téma értékelése:
  • 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Beolvadás
#1
m
Válasz idézéssel
#2
Sziasztok!

Társasági adóbevallás 1229 helyett 1271.
Kata
Válasz idézéssel
#3
Szia Vica!
Jó amit írsz, kell a közzététel. Rövidnek találom az időt. Tudod a közzététel+40 nap. Beszélj az ügyvéddel, mert lehet, hogy ez most változott (mint minden).
Üdv: Klári

Ha javulni látod a dolgokat, akkor valami fölött elsiklottál.
Válasz idézéssel
#4
Sziasztok!
Bocsa válasz nélkül maradt kérdése szinte fedi az én problémámat. Lenne egy kft-be beolvadó kft-m, még semmi nem indult el, csak a teendőket mérjük fel. Beolvadásom mér nem volt (átalakulásom már igen), így a segítségeteket kérném. Leginkább az érdekelne, hogy milyen bevallásokat milyen határidővel kell elkészíteni? A 2012.december 31-i dátum, mint végleges vagyonmérleg időpontja, lenne az ideális.
Eddigi információim alapján az alábbi ügymenetre gondolok, kérlek benneteket, erősítsetek meg, vagy javítsatok ki, ha valahol tévedek:

Társaságok taggyűlésen döntenek a beolvadásról (1. taggyűlés).
Kijelölik a könyvvizsgálót
Vagyonleltár és vagyonmérleg tervezet készül - könyvvizsgáló hitelesíti
Társaságok határoznak a beolvadásról (2. taggyűlés)
Döntenek mindenről, amit a törvény előír + ügyvéd + cégbíróság + 2-szer közzéteszik
Végleges vagyonleltár vagyonmérleg készül
Nyitó leltár - Nyitó mérleg készül
Cégbíróság bejegyzi xy dátummal
xy-1 dátummal beadom a záró bevallásokat (1201,1212,1208,1265,1229?)
záró mérleget közzé kell tenni?

Kb. ennyi a tudományom. Hiányzik valami? Sorrend jó?

Előre is köszönöm!Smile

Vica
Válasz idézéssel
#5
Sziasztok!

Van egy beolvadási esetem, de nem annyira tiszta, hogy mi ennek a menete.
Találtam egy irományt ezzel kapcsolatban
Lényegében az átalakulási szabályok érvényesek a társaságok egyesülésére (beolvadására) és szétválására is, azzal a különbséggel, hogy az egyesülésnél a versenyjogi szabályokat is figyelembe kell venni. Az átalakulásra átalakulási terv és 90 napnál nem régebbi vagyonmérleg alapján kerül sor. Készíteni kell még vagyonleltárt, nyitómérleg- és nyitóleltár-tervezetet, valamit alapszabály-tervezetet. A vagyon értékét könyvvizsgáló állapítja meg.
Az átalakuláshoz a társaság legfőbb szervének kétszeri (elvi és végleges) döntésére van szükség. A végleges döntést a Cégközlönyben kétszer egymás után meg kell hirdetni és az átalakulással esetleg károsan érintett hitelezők (pl. ha kkt. alakul át kft-vé, megszűnik a tagok korlátlan felelőssége) 30 napon belül biztosítékot követelhetnek, a kilépő tagokkal 30 napon belül el kell számolni. Az átalakulás a fordulónappal történik meg. 90 napon belül el kell készíteni a végleges vagyonmérleget és vagyonleltárt.

Az én konkrét esetemben a cégközlönyben 2010 december 31-es vagyonmérleg tervezetet és 2011 jan 1-i nyitómérleg tervezetet hírdettek meg és március 26-ra a beolvadás dátumát.
Ha jól értem először kell készíteni egy vagyonleltárt, vagyonmérleg tervezetet, könyvvizsgáltatni kell, utána kell készíteni egy véglegeset is. Milyen napra kell készítenem a tervezetet és a véglegeset? Lehet-e egyből véglegeset készíteni és azt milyen napra?
Milyen napra készítem el a záróbevallásokat, pl a 71-est?
Ha március 26-i lesz az összes dátum, akkor most júniusban hogy jelentsem ki a megszűnő, beolvadó társaságból a benne dolgozót? Mi lesz a március 26 után könyvelt gazdasági eseményekkel?
Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv.: Bocsa
Válasz idézéssel
#6
Köszönöm szépen!
Válasz idézéssel
#7
Igen! Átalakulás!
Üdv: Klári

Ha javulni látod a dolgokat, akkor valami fölött elsiklottál.
Válasz idézéssel
#8
Kedves Fórumozók!

Új vagyok még itt a fórumon, tanulgatom, nézegetem az eddigi hozzászólásokat.
Rögtön egy kérdéssel kezdeném, hátha valaki tud nekem segíteni.
Van két cégem, az egyik beolvad a másikba. Megtörtént a bejegyzés október elején, ezért most küldeném a záró bevallásokat a beolvadó cégnél.
0971, 0908, 0901, 0965. A kérdésem az lenne első körben, hogy már a jogutód cég nevén kell küldenem a záró bevallásokat, és a bevallás jobb felső sarkában kellene a jogelőd adószámát feltüntetnem, vagy még küldhetem a beolvadó társaság nevén?
Az első verzió logikusabbnak tűnik. Smile
Az APEH meglepően gyorsan reagált a bejegyzésre és már közös a folyószámlája a két cégnek.
Másik gondom az volt a bevallások tanulmányozásánál, hogy nem találtam kimondottan ilyen kódot sem a 0901, sem a 0971-es bevallásoknál. Az ÁFÁ-nál találtam. Milyen kóddal küldjem? Átalakulás?

Köszönöm előre is, ha bárki segítséget tud nyújtani számomra.
Válasz idézéssel
#9
Szia Lívia!
0971
Üdv.: Zsuzsa
Válasz idézéssel
#10
Sziasztok!

Segítséget kérnék, ha 3 cég beolvad egy negyedik kft-be, akkor a 3 beolvadó kft min vallja be a jan 1-jétől a beolvadásig (máj 21) terjedő időszak alatt keletkezett társasági adó kötelezettségét. Végignéztem a 092... nyomtatványokat, de nem találtam ilyet.

Várom a segítségeteket, köszönettel : Lívia
Lívia
Válasz idézéssel


Fórumra ugrás:


Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 1 Vendég