A téma értékelése:
  • 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kompenzálás a jogutód társaságnál
#1
Köszönöm a segítségedet!
Válasz idézéssel
#2
Szia Icuska!

Nagyon járd körbe az egyezséget. Kik írták alá, mi van a többi hitelezővel. Nagyon kell vigyázni, hogy a látszata sem legyen a hitelezők kijátszásának. Ettől függetlenül ha megkötik az egyezséget (három oldalú megállapodás) akkor Te nyugodtan könyveld le, mert Te a 2. vállalkozót könyveled és nem muszály tudnod, hogy az 1. és 3 tulajdonosa azonos. A balhé az 1. cégnél lehet és nem nálad.
Üdv: Klári

Ha javulni látod a dolgokat, akkor valami fölött elsiklottál.
Válasz idézéssel
#3
A követélésének a 30%-át kapja majd meg, ez áll az egyeszségben. A 30% és a 2 cég tartozása is kevesebb mint az össztartozás, jóval.
Válasz idézéssel
#4
Szia Icuska!

Elméletileg lehetséges, hogy a 3. vállakozó munkával fizet a 2.-nak az 1-es tarozása fejében. Egyetlen bibi van. Feltétlenül nézd meg a csődegyezséget. Ha az egyezség azt tartalmazza, hogy a 2. cég csak a követelése felét kapja meg akkor nem lehetséges, mert az egyezségben résztvevő más hitelezők kijátszása lenne.
Üdv: Klári

Ha javulni látod a dolgokat, akkor valami fölött elsiklottál.
Válasz idézéssel
#5
Gugu7
A fő vállalkozó 1 cég, tartozik az alávállalkozónak 2 cég. Az 1 cég csődbe ment a csődegyezséget kötöttek, hogy a trtozás egy részét megfizeti a 2 cégnek.
Alakult közben egy 3 cég. Ez a harmadik cég végzett szolgáltatást a 2 cégnek, de ezt a 2 cég nem akarja kifizetni, hanem lehetséges e az hogy a 2 cég a tartozását az 1 céggel szemben kompenzálja.
Az 1 és 3 cég tulajdonosa ugyan az.
Válasz idézéssel
#6
Icuska!

Ki tartozik kinek?

Ha az építési vállalkozó elvégzett munkáját a fővállalkozó nem fizette meg, akkor a fővállalkozó az adós. Ha Ő ment csődbe, nem biztos hogy meg is szünt. Ha nem szünt meg és nincs felszámolás alatt, akkor a fővállalkozó és az új cég, valamint az építési vállalkozó köthet egy háromoldalú megállapodást, hogy a Te építési vállalkozód az új cégtől kapja meg a pénzét.

Ha az építési vállalkozó tartozik a csődbe ment fővállalkozónak, akkor is lehetséges az engedményezés ahogy Polika írta. Azaz a fővállalkozó engedményezheti a követelését az új cégre. Ilyenkor az új cég felé kell a tartozást megfizetni.

Az más lapra tartozik, hogy a fővállalkozó milyen fokon ludas némi csődbüntettben, de az építési vállalkozó mindkét variációban tiszta.
Üdv: Klári

Ha javulni látod a dolgokat, akkor valami fölött elsiklottál.
Válasz idézéssel
#7
engedményezés??
Ha a puszik esõcseppek, egy tengert küldök, Ha az ölelés falevél, egy erdõt küldök Nektek.
Válasz idézéssel
#8
Igen én is így gondoltam, de csak megkérdeztem, hogymegnyugtassam magam.
Válasz idézéssel
#9
Szia Icuska!
Itt nem jogutód társaságról van szó, ha jól értettem! Egyik cég csődeljárással megszűnt és alakult egy új cég.
Szerintem ebben az esetben kompenzálásról nem lehet szó!
üdvözlettel: ida
Válasz idézéssel
#10
Azt szeretném kérdezni, hogy van egy építési váll. akinek tartozott a fővállalkozó, ő közben csődbe ment, és persze alakított egy új vállalkozást.
Most az építési váll.ennek az új cégnek tartozik. Ilyen esetben állíthatnak e ki olyan kompenzálási jegyzőkönyvet, hogy a régi cégtartozásából levonják?
Válasz idézéssel


Fórumra ugrás:


Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 1 Vendég