A téma értékelése:
  • 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fizetés nélküli szabadság
#1
2012. évi I. törvény a munka törvénykönyvéről


128. § A munkavállaló gyermeke harmadik életéve betöltéséig - a gyermek gondozása céljából - fizetés nélküli szabadságra jogosult, amelyet a munkavállaló kérésének megfelelő időpontban kell kiadni.

130. § A munkavállalónak gyermeke személyes gondozása érdekében - a 128. §-ban foglaltakon túl - fizetés nélküli szabadság jár a gyermek tizedik életéve betöltéséig a gyermekgondozási segély folyósításának tartama alatt.

131. § (1) A munkavállalónak hozzátartozója tartós - előreláthatólag harminc napot meghaladó - személyes ápolása céljából, az ápolás idejére, de legfeljebb két évre fizetés nélküli szabadság jár.

(2) A tartós ápolást és annak indokoltságát az ápolásra szoruló személy kezelőorvosa igazolja.

132. § A munkavállalónak fizetés nélküli szabadság jár a tényleges önkéntes tartalékos katonai szolgálatteljesítés tartamára.

133. § (1) A munkavállaló a fizetés nélküli szabadság igénybevételét legalább tizenöt nappal korábban írásban köteles bejelenteni.

(2) A fizetés nélküli szabadság a munkavállaló által megjelölt időpontban, de legkorábban a szabadság megszüntetésére irányuló jognyilatkozat közlésétől számított harmincadik napon szűnik meg.


Ezen túlmenően a munkáltató nem köteles fizetésnélküli szabadságot engedélyezni, de azt a jogszabály nem is tiltja meg, azaz a felekre van bízva, hogy miben állapodnak meg.

Természetesen az engedélyezett fiznélküli 1. napjától természetbeni egészségbiztosítási járulék fizetésre kötelezett, ami sem nyugdíj szolg időre, sem újabb pénzbeli ellátásra nem jogosítja.

Ez időszak alatt a munkáltató nem kötelezett a munkavállaló után járulékot fizetni.

(Javaslom előbb kivenni a felhalmozott rendes szabadságait.)
"Kenderice Ákos is volt gyerek..."
Válasz idézéssel
#2
Kedves Szakértők!

Gyermekem 2015.08.11-én tölti be 3. életévét, szeptembertől kezdi az óvodát. Szeretnék a GYES lejárta után további fizetés nélküli szabadságot igényelni, 2015. december 31-ig. Ha vissza tudnak venni a munkahelyemre, akkor 2016. január 1-től állnék újra munkába.
Kérdésem, hogyha befizetem magam után a TB-t, ebben az esetben is adható további fizetés nélküli szabadság, hiszen már 3 éve nem dolgozom? A cégnek ezen időszak alatt kell valami járulékot fizetni a munkavállaló után?
Válaszotokat előre is köszönöm! Smile
Üdvözlettel: Erita
Válasz idézéssel
#3
Köszönöm szépen Éva. Confusedab:
Válasz idézéssel
#4
A felsorolt esetekben a munkáltató nem mérlegelhet,engedélyeznie kell a fiz. nélkülit. Minden más indok esetén a munkáltatón múlik,hogy hozzájárul-e és milyen feltételekkel a kérelemhez,ezért nincs nevesítve a törvényben.
Üdv:Éva
Válasz idézéssel
#5
Bocsánat, én úgy tudtam, hogy fiz. nélküli szabadságot csak az alábbi esetekben lehet adni. Van amikor alanyi jogon jár a fiz.nélküli szabi és akkor ezek szerint van amikor kérhető és a munkáltató dönti, hogy adja e vagy sem. Bár én ez utóbbit, mármint azt, hogy az alanyi jogon járón felül is adható a törvényben nem láttam nevesítve, csak azt, hogy mikor jár.:
- Fizetés nélküli szabadság családtag ápolására ( Ezen a címen legfeljebb két évi időtartam lehet a fizetés nélküli szabadság.)
- Fizetés nélküli szabadság gyermek gondozására, ápolására ( a gyermek harmadik életéve betöltéséig, a gyermek otthoni gondozása esetén. Szintén jár fizetés nélküli szabadság a gyermek tizedik életéve betöltéséig a GYES folyósításának időtartama alatt, feltéve, hogy a gyermek gondozására otthon kerül történik.)
- Sorkatonai szolgálat

És ha nem biztosított mivel fiz.nélkülin van, az eü.szolg.járulékot fizetni kell.
Válasz idézéssel
#6
Sziasztok!
Bocs, Anita a fiznélküli a két fél megállapodásán alapul, a munkáltató engedélyezhet bármely indokkal fiz.nélkülit. Az más kérdés,hogy van amikor kötelezően engedélyeznie kell,pl.:GYED ,GYES.Nem kötelező a szabit kivennie,de célszerű,főleg,ha hosszabb idejű a fiz.nélküli.Ne felejtse el a dolgozó,hogy szünetel a biztosítása,fizetnie kell az eg.bizt.szolg.járulékot.
Üdv:Éva
Válasz idézéssel
#7
Szia Kriszti,

a fiz,nélküli szabinak szigorú feltételei vannak, nem lehet csak úgy bármire igénybe venni.
Milyen célból venné igénybe?
Válasz idézéssel
#8
Sziasztok!

Nekem egy olyan jellegű kérdésem lenne, hogy amennyiben a dolgozó fizetés nélküli szabadságot kérelmez bármilyen magánjellegű okból.....A munkáltató engedélyezi tételezzük fel, de van még a fizetett szabadságából 5 nap, akkor először a fizetett szabadságot kell neki kiadni és utána mehet csak fizetés nélkülire vagy a kettő nincs összefüggésben?

Köszönöm előre is!
Válasz idézéssel
#9
Köszönöm szépen!
Válasz idézéssel
#10
Szia!
Valóban addig lehet fiz.nélkülin ameddig a cég engedélyezi,de sok értelme nincs,csak a munkajogi létszámba számít.
Szabadság nem jár egyetlen nap sem.
Üdv:Éva
Válasz idézéssel
#11
Sziasztok!

Van egy munkavállaló, akit még tavaly elengedtek fizetés nélküli szabadságra, pont most volt egy éve. Kérdésem az lenne, hogy meddig lehet fizetetlen szabin? Nem betegápolásról vagy ilyesmiről van szó. Ha a munkáltató engedi bármeddig lehet?

A szabijai előtte ki lettek adva, de mi lesz a 2013-as évre járóval?

Köszönöm!
Válasz idézéssel
#12
Sziasztok Smile

Meg tudná valaki erősíteni a gondolataimat? Smile Jól tudom ugye, hogy a fizetetlen szabadságot utólag nem lehet leszámfejteni?? Az egyik cég most szólt, hogy a dolgozó albérletet cserélt és egész hónapban nem dolgozott. Természetesen 5nap szabija, a többit fizetetlenre kellene raknom, de én úgy tudom, hogy előre le kell jelenteni T1041-en. Ugye?

Viszont azt nem tudom, hogy mivel ugye fizet járulékot a vállalkozó a rendes 5nap szabira, így lesz biztosítási jogviszony, akkor nem kell lejelenteni T1041-en…….Vagy most összekeveredtem 8O 8O 8O 8O 8O

Előre is köszi a segítséget 8O 8O
Válasz idézéssel
#13
CATKING, nagyon szépen köszönöm a gyors és hasznos válaszodat.

Hanna
Válasz idézéssel
#14
Szia Hanna!

Én sokszor már úgy érzem itthon sem vagyok otthon, hát még a jogszabályok útvesztőiben.
Egy kis kitérő: tegnap olvastam el az ommf. augusztusi hírlevelét, ikergyerek miatti pótszabadság igénybevételével kapcsolatos jogesetet tálalnak benne ( apa kérheti e, ha az anyuka gyeden, gyesen van), hát futottak vele néhány hatósági kört- és nem volt egyértelmű a megállapításuk, pedig jogvégzett emberek. Akkor mit tehetünk mi, akikre ezeket a törvényeket (el)szabják.

A kérdésedre az 1041 kitöltésiből ollóztam- eszerint 1 napot is be kell jelenteni és a bejelentés az art. szabályait követveSmile) vagy 8 nap, vagy 15 ennek most nem néztem után, de valószínű a 8. Az A oszlopba kitöltöd az utolsó bejelentett adatokat, a B/9 rovatba és B/11-be írsz azonos adatot. A véágét szerintem majd egy újabb bejelentésen, ha már valóban vége lesz.

"Kérjük, amennyiben Ön a biztosítása szünetelésének végét (B/10. rovat) kívánja változásként
bejelenteni, azonosítás céljából szíveskedjen feltüntetni a korábban már bejelentett, az adott
szüneteléses időszakhoz tartozó biztosítás szünetelésének kezdő időpontját (A/9. rovat) is!
Egy napra vonatkozó szünetelés bejelentésekor ugyanazt a dátumot kell megadni a szünetelés
kezdete, vége és hatály rovatokban (B/9. = B/10. = B/11.), azonos 13. számú pótlapon
feltüntetve."

A kérelemmel kapcsolatos észrevételedre csak bólintani tudok, de reméljük lesz aki perfekt vágja a kérdést, mert pl a szoc. járadékos dologhoz csak megérzés szinten gondolni tudom, hogy eü. szolgáltatás miatt nem kell aggódni.

Üdv. catking
Válasz idézéssel
#15
SZIASZTOK, VAN VALAKI, AKI OTTHONOSAN MOZOG A FIZETÉS NÉLKÜLI SZABI KÉRDÉSÉBEN?

Segítsetek, ha tudtok, légyszi, több ilyen esetem is adódott a korábbi kérdésem feltevése óta. 1-2 hétre kérnek fiz. nélküli szabit, mivel a munkáltató elég rugalmas, és most munka sincsen sok, így elengedi őket. Eddig o.k. A kérelmük aljára lenyilatkozza, hogy hozzájárul, aláírás. Van, aki 2 hétre kéri, vagy egyéb fix időszakra, de általában 30 napon belül vannak. Időtartamtól függetlenül mindegyiket jelentenem kell T1041-en, vagy a bérprogramból átemeli majd a program a 1108-ba, és ez így elég?

Hálás köszönet,
Hanna

U.i. ha idős családtagot ápol vki otthon, arról a munkahelyen a kérelemmel együtt kell a beteg személyről valamilyen orvosi papírt is "tárolnunk", vagy elég, hogy a dolgozó megindokolta, a munkáltató meg elfogadta?

Fontos lenne, ha tud vaki, tudom, hogy segítetek. Big Grin
Válasz idézéssel
#16
Sziasztok!

A következő volna a kérdéses helyzetem: van egy dolgozónk, aki idős édesapja ápolására szeretne fizetés nélküli szabit kérni, de csak kb 3-4 hétre, azután valószínűleg máshogyan oldaná meg az ápolást.
Mi lenne ilyenkor a teendőm? Először is az ő kérelmére kellene gondolom nyilatkoznunk, hogy elfogadjuk a kérelmét. (eddig O.k.)
Ha előreláthatólag 30 napnál nem hosszabb időt jelent, kell-e jelentenem a T1041-esen? Ha igen, a kezdetekor, vagy a végén? Ha pl. okt.1-okt.28-ig kéri, de közben hamarabb megoldódik a helyzet, és az elején lejelentem ezt az időt, akkor módosítanom kell? Vagy csak a kezdő dátumot kell jelentenem? Vagy éppen ezért csak ha már lezárult, akkor jelentsem?

Egyelőre nem kérdezősködöm tovább. Várom a gondolataitokat.

Köszi szépen,
Hanna

u.i.: ja, és egyébként a dolgozó megvált.munkaképességű, szoc. járadékos, így bár a biztosítása szünetelne közeli hozzátartozó otthoni ápolása miatt, de ha ez az időszak hosszabb lenne, akkor sem kellene az eü. szolgáltatása miatt aggódni, ugye? (A biztosítás szünetelése azt jelenti, hogy az érintettet nem illetik meg a biztosítottaknak járó ellátások. Ez vonatkozik az egészségügyi szolgáltatásra is, azaz ilyen esetben az érintett (optimális esetben csak a 45 nap letelte után) havi egészségügyi szolgáltatási járulék fizetésére kötelezett, amennyiben egyéb okból sem jogosult egészségügyi szolgáltatásra.)
Válasz idézéssel
#17
Sziasztok! Egy kicsit belevesztem a témába:
van egy dolgozónk évek óta gyesen vagy beteg gyermekével, a gyermek most 8 éves. Fizetés nélküli szabit engedélyeztünk eddig neki. A kérdés az volna, hogy kötelesek vagyunk fiz. nélküli szabit adni neki, aztán meg ha megszűnik a munkaviszonya, fizetni neki jó kis végkielégítést, mert már legalább 10 éves jogviszonya lesz nálunk?
Előre is köszi mindenkinek!

Hanna
Válasz idézéssel
#18
Szia! A GYED kódját kell beírni. Üdv. Bodza
Válasz idézéssel
#19
Sziasztok!
Most elősször töltök ki 08-ast gyed-en lévő apukának. Segítsetek a biztosítás szüneteltetés kódkockába (1108M-09 lap 26 sor)mit kell beírni: 22 gyed, vagy 71 fizetés nélküli szabadság? Cégünk nem kifizetőhely. Köszönöm ha válaszoltok!

Üdv
Válasz idézéssel
#20
Az Mt. 130 § (ha jól emlékszem) foglalkozik azzal mikor jár nevesítetten szabadság a munkaviszony szünetelésének időtartamára, a pontosság igénye nélkül:

- a keresőképtelenséget okozó betegség tartamára;
- a szülési szabadság tartamára;
- a tizennégy éven aluli gyermek gondozása vagy ápolása miatt kapott fizetés nélküli szabadság első évére;
- a harminc napot meg nem haladó fizetés nélküli szabadság tartamára;
- a tartalékos katonai szolgálat idejére, és
- minden olyan munkában nem töltött időre, amelyre a munkavállaló távolléti díj-, illetve átlagkereset fizetésben részesül.

Ez alapján szerintem a kérdésedben szereplő időre nem.
Válasz idézéssel
#21
Sziasztok !

Egy kft. alkalmazottja (a tulajdonos lánya) 2010-ben fizetés nélküli szabadságon volt, mivel
nappali tagozaton felsőfokú tanulmányokat folytatott, a céggel tanulmányi szerződése van.
A fizetés nélküli szabadság idejére jár neki alapszabadság, mert a bérprogram
hozza a 20 nap szabadságot ?

Köszi
Móni
Válasz idézéssel
#22
Szia! A Mt szerint a fizetés nélküli szabadság csak a munkavállaló kérésére bizonyos esetekben létezik. A munkáltató nem kötelezheti, sőt nem is kérheti a munkavállalóját fizetés nélküli szabadság igénylésére arra az időszakra amikor ő nem tud munkát biztosítani részére. Ha úgy dönt, hogy nem bocsátja el a dolgozóját, de nem tud munkát adni mert pl. szünetelteti a vállalkozását, akkor a munkavállalónak un. állásidőt kell fizetni, ami a személyi alapbére. Amennyiben a munkavállaló beteg lesz az állásidő alatt, természetesen akkor részére nem állásidőt kell fizetni hanem betegszabadságot és ha betegsége tovább tart 15 munkanapnál akkor táppénzre jogosult.
Balu
Válasz idézéssel
#23
Sziasztok!
Köszi, már csak egy kérdés maradt nyitva, ha az egyéni váll.szünetelteti
a vállalkozását, akkor lehet a dolgozója fizetés nélküli szabadságon?
Vagy egyáltalán mi van ilyenkor a dolgozóval?
Köszi! harakiri
Válasz idézéssel
#24
Szia Harakiri,

nehogy harakirit kövess el!!!!
Te tudod jól, EV-nek nincs fizetésnélküli szabadsága, szabadsága sem, mert azt csak a Munka Törvénykönyve (meg a Kjt. meg a Ktv.) ismeri, ami ugyebár az EV-ra nem vonatkozik.

Üdv.zsemle
Az Everest fölött kinyílt a monszun....én meg itt punnyadok, mert csak egy szegény kis ZSEMLE vagyok...
Válasz idézéssel
#25
Sziasztok!
Már az agyamra megy a fizetésnélküli.
Az egyéni vállalkozóm azzal állt elő, hogy az Ő okos TB-nél dolgozó nővére azt
mondta mehet fizetés nélkülire ő is.Szerintem pedig az egyéni vállalkozó nem mehet
csak a munkaviszonyban lévők.Az ev. lehetősége a Táppénz, avagy a vállalkozás szüneteltetése.
Ha viszont szünetelteti a vállalkozását, akkor nem lehet szó a dolgozó fizetés nélküli
szabadságáról,igaz? Egyáltalán lehet szüneteltetni a vállalkozást,ha van alkalmazott?
Köszi előre is a válaszokat, elég SOS a helyzet.
harakiri
Válasz idézéssel


Fórumra ugrás:


Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 1 Vendég