A téma értékelése:
  • 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
egyéni vállalkozás
Egy időben korlátlanul felelős tag nem lehet senki két helyen. Az 1990, évi V. trv. (Egyéni vállalkozásról )5.§. e pontját nézd meg.
Klári
Válasz idézéssel
Lehetni lehet, de nem érdemes . Csatlakozom Klárihoz és Blondihoz .
EV nem lehet Bt beltag erre figyeljetek.
Katla
Válasz idézéssel
Egyszóval nem ajánlatos, de lehet. Nem kizáró ok tehát hogy magánszemélyként vette fel a hitelt. Ha baj van, ezt sem tudja fizetni, megy a levesbe. Engem az érdekelne, hogy mi a menete, van e valami furfang könyvelés, le van e írva ez valahol? Mert most EV csinálna egy BT-t, és akkor abba tenné bele.
Válasz idézéssel
gugu7 Írta:Ebben az esetben nem kellene bevinni a vállalkozásba, mert ha a vállalkozással "baj" van nemcsak mögöttesen mint vállalkozó magánvagyonával felel az EV, hanem mint vállalkozói vagyon első körben végrehajtható. A bérbeadást ajánlanám mint megoldást a rezsi, valamint a terhek vállalkozás költságekénti megtérítésre. Ha tulajdonos valamelyik csakádtag is akkor ( feleség, gyermek, szülő)adószámot váltva számlaképes és a költségek helyükre kerülnek.
Klári

egyetértek Big Grin

meg az a 2% ÉCS nem is olyan jelentős összeg általában,
ha meg eladja fizetheti vissza a sok levont áfát
Naná, hogy normális vagyok.
A hangok is megmondták.
Válasz idézéssel
Ebben az esetben nem kellene bevinni a vállalkozásba, mert ha a vállalkozással "baj" van nemcsak mögöttesen mint vállalkozó magánvagyonával felel az EV, hanem mint vállalkozói vagyon első körben végrehajtható. A bérbeadást ajánlanám mint megoldást a rezsi, valamint a terhek vállalkozás költságekénti megtérítésre. Ha tulajdonos valamelyik csakádtag is akkor ( feleség, gyermek, szülő)adószámot váltva számlaképes és a költségek helyükre kerülnek.
Klári
Válasz idézéssel
Szia!
Az ingatlan lakóingatlan, melléképülettel. A lakóingatlanban egy helység irodaként szolgálna, a különálló melléképületben folyna a tevékenység. Így ide kerülne a cég székhelye, telephelye.
Válasz idézéssel
Szia Enikő!
Ipari- kereskedelmi célú az ingatlan? Az igatlan nyilvántartás szerint!
Klári
Válasz idézéssel
Sziasztok!Segítséget kérnék.
Egyéni vállalkozó székhelye, telephelye megegyezik állandó lakcímével. 2006 decemberében ingatlant vásárolt hitelre, mely hitelt nem mint EV., hanem mint magánszemély tudta csak felvenni. Idén már ezen ingatlan területén szeretné folytatni vállalkozási tevékenységét. Beteheti e az ingatlant, és a megvétellel járó költségeket ( ügyvédi ktg., földhivatali papírok, Stb.) a vállalkozásába, vagy nem?Van e erre vmi szabály, hogy hogyan kell eljárni?
Előre is köszönöm!
Enikő
Válasz idézéssel
Szia Gabi!
Áfa tv.33.§ Nem vonható le .....
Tünde
Válasz idézéssel
Lilla aranyos vagy, de én meg hülye.
Ez egy tehergépkocsi, tehát azonnal választ kaptam tőled már arra is.
Tudsz-e erre jogszabályt is írni, hogy hol találom, na meg egy toronyórát lánccal is kérek mi?
Válasz idézéssel
Szia!
Az egyéni vállalkozó csak akkor igényelhetne vissza áfát, ha tgk. lenne és a vállalkozásában lenne nyilvántartva (vásárlás, écs. stb.)
Mivel szgk.-ról van szó, az áfa semmiképp nem igényelhető vissza, sem üzemanyag, sem javítás, sem alkatrész, ami a szgk-hoz kapcsolódik.
Lilla
Erika
Válasz idézéssel
Sziasztok!
Megint itt vagyok a kérdésemmel
Főállású egyéni vállakozó (ÁFA-s) saját tul. szgk. gépkocsijával végzi a munkáját, konvojkisérő. A gépkocsi javításnak az ÁFA-ját visszaigényelheti-e?
Válasz idézéssel


Fórumra ugrás:


Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 3 Vendég