A téma értékelése:
  • 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Táppénz
#1
Novitax esetleg,.KulcsSoft,ForintSoft.
Légy türelemmel, s majd könnyül a nagy teher is.
Válasz idézéssel
#2
Hello!
Lehet meg kell tanulnom a kifizetőhelyi Tb számfejtést valaki otthon van a témában és ismertek-e TB számfejtő progit aminek van demoja hogy meglehessen nézni milyen Babér meg hasonló de annak nincs probaverziója?
Válasz idézéssel
#3
Hello!
Én ugy olvasom kell neki akkor is ha saját ügyfélkapujáról küldi meg akkor is ha meghatalmazottként küldi a meghatalmazott ügyfélkapujáról tehát ha nem cég a beküldő a meghatalmazott hanem mondjuk egy EV könyvelő küldi.
Válasz idézéssel
#4
Igen..... ezt olvastam. Ebből én nem látom, hogy az első kérelem előtt amit ügyfélkapun kell beadni, kell-e regisztrációs lap vagy nem? Mivel egyéni vállalkozóról van szó, így nincs cégkapuja. Ez csak a cégkapusoknál írja, hogy nem kell regisztrációs lap, de én ezt már tudtam. Viszont az egyéninél hogy megy?
Üdv: Mónika!
Válasz idézéssel
#5
Szia!

" az egészségbiztosító honlapján közzétett számítógépes program segítségével töltheti ki és a járási hivatalnál történt regisztrációt követően, kizárólagosan elektronikus azonosítását követően elektronikus úton nyújthatja be.
Azok a foglalkoztatók, amelyek társadalombiztosítási kifizetőhelyet nem működtetnek, kötelesek a biztosítottak (volt biztosítottak) pénzbeli egészségbiztosítási ellátás, illetve baleseti táppénz iránti kérelmeit elektronikus úton megküldeni az egészségbiztosító részére.A beküldés történhet Ügyfélkapun vagy Cégkapun keresztül attól függően, hogy a foglalkoztató (vagy a meghatalmazottjaként eljáró más személy, gazdálkodó szervezet)kötelezett-e a Cégkapu használatára vagy sem.
Az egyéni vállalkozók, illetve a mezőgazdasági őstermelők Cégkapu használatára nem kötelezettek. Esetükben a Kormány által biztosított tárhelyek közül a KÜNY-regisztrációhozkapcsolódó tárhely (a továbbiakban: Ügyfélkapu) minősül hivatalos elérhetőségnek.Az egyéni vállalkozók és a mezőgazdasági őstermelők tehát az Ügyfélkapus hozzáférésükről kötelesek az egészségbiztosítóhoz megküldeni a saját és a náluk biztosítási jogviszonyban álló személyek pénzbeli egészségbiztosítási ellátás, illetve baleseti táppénz iránti kérelmeit.
Amennyiben a társadalombiztosítási kifizetőhellyel nem rendelkező foglalkoztató Cégkapu használatára kötelezettés nincs meghatalmazottja, úgy a biztosítottak (volt biztosítottak) pénzbeli egészségbiztosítási ellátás, illetve baleseti táppénz iránti kérelmeit a saját Cégkapujáról köteles benyújtani. Ebben az esetben a foglalkoztatónak nem kell külön regisztrálnia az egészségbiztosítónál, nincs szükség a „Regisztrációs lap” elnevezésű nyomtatvány kitöltésére.Nincs szükség „Regisztrációs lap” kitöltésére akkor sem, ha a foglalkoztatónak van meghatalmazottja, azonban a Cégkapu-megbízott hozzáférést biztosít a foglalkoztató Cégkapujához a meghatalmazott részére:a gyakorlatban ebben az esetben ugyanúgy a foglalkoztató saját Cégkapujáról történő kérelembenyújtásról van szó."
Válasz idézéssel
#6
Egyéni vállalkozó aki eddig soha nem igényelt táppénzt, most szeretne: először még mindig a regisztrációs adatlapot kell beküldeni, ha igen ezt postán vagy ezt is e-papíron?? Mi a legújabb "módi" most táppénz igénylés ügyében,/ mert folyamatosan változik minden./??
Üdv: Mónika!
Válasz idézéssel
#7
Szia Erika!

Én nem szoktam kitölteni de eddig még mindig befogadták.
 Üdv: Ildi
Válasz idézéssel
#8
Kedves Erika!

Én az érkeztetési szám második felét szoktam csak beírni. Az első harmada ugye már ki van töltve (505200347-). Ezt a foglalkoztatói igazolás visszaigazolásán találod (Kp-i érk. szám), és a beküldés pontos dátuma - év, hó, nap, óra, perc + még egy hatjegyű szám a végén. Ne foglalkozz vele, hogy 343-mal kezdődik, az első harmadát ne írd be, csak a maradékot.
Válasz idézéssel
#9
Szia Erika!
Én eddig majd minden hónapban adtam be folyamatos keresőképtelenségre és nem írtam be semmit....mert lila ibolyám se volt nekem se, hogy mit írjak be. 
Eddig nekem még befogadták így.
Válasz idézéssel
#10
Sziasztok! 
Folyamatos tp adatlapnál van egy kis gondom. Már befogadott a tp igénylés, tehát az első kör lefutva. Sőt, már az első tp-ét is megkapta a dolgozó. Most jönne az, hogy folyamatosan küldenem  kell a tp papirt. ÁNYK-ban: Adatlap folyamatos keresőképtelenség igazolásához 2.pont: …vonatkozó kérelem visszaigazolásában szereplő azonositó szám 505200347-
Nálam a Befogadásra került kérelem azonositó száma 343-al kezdődik. és nem 5-el. Nem érkezett másik. Pedig végig  néztem mindent már. Azt is néztem, hogy hátha régi nyomtatvánnyal dolgozom, de nem. Tudna nekem valaki segiteni?
Válasz idézéssel
#11
Nem kerestem leírva, egyszerűen felhívtam az OEP-et, az adatlap mint olyan megmaradt, viszont ha cégkapun van beküldve nem kell kitölteni, ezt mondta az ügyintéző. Én beküldtem cégkapun a táppénzigénylést, kb. 2 hete, visszaigazoló nyugta megjött, hogy befogadták, hát ennyi.
Üdv: Mónika!
Válasz idézéssel
#12
Hello!
Ez le van írva valahol,nagyon nem találni róla semmit?
Válasz idézéssel
#13
Mónika, köszi az infot.
A cégkapun a könyvelő iroda cégkapuját érted? Ugye a Neak-hoz nem kell ügykezelőnek lenni?
Válasz idézéssel
#14
Köszi Mónika!
Ey nagyon jól jött!
Üdv: Klári

Ha javulni látod a dolgokat, akkor valami fölött elsiklottál.
Válasz idézéssel
#15
Táppénzzel kapcsolatban január 01-től a következő a helyzet: már nem kell beadni a regisztrációs lapot viszont cégkapun keresztül kell beküldeni a táppénzigénylést.
Gondoltam megosztom veletek, hátha valakinek  jó jön az info.
Üdv: Mónika!
Válasz idézéssel
#16
ÓÓ ez a fene nagy elektronikus kapcsolattartás...…...mindenkinek, mindenhol...… aztán még sem, mert nincs papír??? Na megkérdezem a TB-t...… Köszi Klári!
Üdv: Mónika!
Válasz idézéssel
#17
Tőlem kérték még dec-ben is a reg.lapot! Szerintem add be Mónika!
Üdv: Klári

Ha javulni látod a dolgokat, akkor valami fölött elsiklottál.
Válasz idézéssel
#18
Sziasztok!
Cég alkalmazottja egész januárban beteg volt. Ennek a cégnek még soha nem volt táppénz igénylése. Még mindig előbb be kell küldeni a regisztrációs adatlapot hogy elektronikusan be lehessen adni a táppénz igénylést, vagy mivel már minden elektronikus ezért már erre sincs szükség? Mi az új módi január 01-től???
Üdv: Mónika!
Válasz idézéssel
#19
Nagyon szépen köszönöm!
Nyugalom! A világmindenség azt sem tudja, hogy létezel.
Válasz idézéssel
#20
Igaz, nem én kérdeztem, de ettől függetlenül köszönöm neked Kenderice a hasznos információt a méltányossági táppénzzel
kapcsolatban.
Válasz idézéssel
#21
Azt, hogy ki minősül rászorultnak a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény   tartalmazza.

(Az Ebtv. ilyen rendelkezést nem tartalmaz, illetve nincs meghatározva benne minimális jövedelem. A TB egyik alapelvéből, a szolidaritás elvéből indulnak ki akkor, amikor a járulékfizető biztosított méltányossági kérelmét elbírálják. Ha az ingatlan alatt van kacsaláb és minden családtagnak van egy mercédesze a kérelmet nem javasolt benyújtani, de pl. egy  garantált bérminimumon foglalkoztatott, daganatos beteg kérelmét valószínűleg pozitívan fogják elbírálni pláne, ha előtte volt egy hosszabb jogviszonya, csak úgy alakult, hogy 30 napnál hosszabb a megszakítás....)
 
A Szoc. tv. [b]54. § (1) szerint rászorult az, [/b]
a) akinek családjában az egy főre jutó havi jövedelem az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 120%-át,
b) aki egyedülélő és jövedelme az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 150%-át
nem haladja meg, és családjának vagyona nincs.


A szociális rászorultságtól függő pénzbeli és természetbeni ellátások jogosultsági feltételeinek vizsgálatánál nem minősül vagyonnak az az ingatlan, amelyben az érintett személy életvitelszerűen lakik.
"Kenderice Ákos is volt gyerek..."
Válasz idézéssel
#22
Köszönöm Kenderice!

Mennyi az az egy főre jutó nettó jövedelem, aminél már rászorulónak minősül?
Nyugalom! A világmindenség azt sem tudja, hogy létezel.
Válasz idézéssel
#23
Igen, igazolt, nem fizetett.

Igen, a Tbj. 8. § c) értelmében -figyelemmel az Mt. 55. § (1) a) rendelkezésére- szünetel a biztosítás a munkavégzési kötelezettség alóli mentesítés ideje alatt, ha arra nem kap sem táppénzt, sem munkabért.

További lehetőségek:

Erre az időre kiveheti a szabadságát (ha van), vagy
az Ebtv. 50. § és a Vhr. 31/A § -31/G § rendelkezései alapján -feltéve hogy rászorult- kérhet méltányossági táppénzt.
"Kenderice Ákos is volt gyerek..."
Válasz idézéssel
#24
Sziasztok!
Munkavállaló 06.11-e óta áll alkalmazásban, előtte nem volt folyamatos a biztosítása, ezért csak 58 napra kap táppénzt és ez lejárt 10.14-én. Az ezt követő időszakot, hogyan számfejtem?
Igazolt nem fizetett?
Ekkor a biztosítása is szünetel és jelentem a kieső időt 1041-en?
Még nem volt ilyen esetem.
Nyugalom! A világmindenség azt sem tudja, hogy létezel.
Válasz idézéssel
#25
így van
Katla
Válasz idézéssel


Fórumra ugrás:


Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 2 Vendég