A téma értékelése:
  • 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
EU-s szolgáltatás nyújtása
#1
Köszönöm a segítséged! Ebből tényleg úgy látszik, hogy nem fontos az uniós adószám! Azért még keresgélek tovább! Köszönöm!
Üdv: Mónika!
Válasz idézéssel
#2
Nem vagyok otthon a témában, ezért úgy közelítettem meg, hogy én mit tennék.
Ezt találtam: <!-- w --><a class="postlink" href="http://www.vaminfo.hu/news/news.php?uid=328201">www.vaminfo.hu/news/news.php?uid=328201</a><!-- w -->

Igaz nem a legfrissebb hír, de talán ez nem változott.
Egyébként a "paraszti" eszemmel nem váltatnám ki az uniós adószámot, és mentesen számláznám.
Rémlik az ÁFA tv-ből, hogy meghatározza a Közösség területére adómentesen történő szolgáltatások körét, és még a teljesítés helyét is meg kell nézni, alapesetben a telj. helye a szolgáltatást nyújtó székhelye, de vannak bizonyos kivételek.
Nyugalom! A világmindenség azt sem tudja, hogy létezel.
Válasz idézéssel
#3
Közben kerestem a témában, de még mindig nem világos! Azt olvastam az APEH honlapon, ha nem éri el az évi 5 milliós árbevételt akkor marad alanyi mentes, és nem kell áfa bevallást adni. De uniós adószámot ki kell váltania? Kérlek benneteket akinek van hasonló esete segítsen nekem!
Üdv: Mónika!
Válasz idézéssel
#4
Sziasztok!
Alanyi mentes egyéni vállalkozó,akinek fő tevékenysége gazdasági tanácsadás, zenei fellépéseket szokot produkálni, ez is benne van a tevékenységei között! Namost felkérést kapott Szlovákiában szereplésre, a cég akinek "muzsikál" szlovák neki kellene számlát írni, hogyanis működik ez alanyi mentes egyéni vállakozó esetében akinek ugye nincsen uniós adószáma!!
Ha kiváltja az uniós adószámost /bejelenti/ akkor írhat számlát, de ha uniós adószáma van akkor áfa körbe is automatikusan bele fog tartozni, minden egyéb gazdasági tevékenységéről kiállított számla ÁFÁ-s lesz?? Ha van uniós adószáma akkor negyedévente kell neki ÁFA bevallást beadni, ebből gondolom, hogy minden tevékenységre így áfa körös lesz, vagy nem??? :roll:
Üdv: Mónika!
Válasz idézéssel
#5
köszönöm a hozzászólásokat! további jó munkát és több napsütést kívánok!!!!
Manka
Smile
Válasz idézéssel
#6
És szerintem még a ti EU adószámotok is legyen rajta a számlán!
Üdv.: Anita
"Örökké nem eshet"
Válasz idézéssel
#7
OK. Akkor a teljesítés valóban a szolgáltatást igénybevevő országában van. A számlát áfa mentesen állítod ki, ahogy Te is írtad, viszont mindenképpen fel kell tüntetni, hogy "ÁFA területi hatályán kívüli" ide fontos az is, hogy "az ÁFA-t a vevő fizeti" („VAT'll be paid by customer”), és mindenképpen tüntesd fel a megrendelő adószámát is, mert majd ő teljesíti ez után az összeg után a saját országában az ÁFA fizetési kötelezettséget.

Üdv.
Kati
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.feketemonika.hupont.hu/1/monika-tortenete">http://www.feketemonika.hupont.hu/1/monika-tortenete</a><!-- m -->
Válasz idézéssel
#8
számtech szolgáltatásról lenne szó
katczi Írta:Pontosan milyen szolgáltatásról van szó?
Válasz idézéssel
#9
Pontosan milyen szolgáltatásról van szó?
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.feketemonika.hupont.hu/1/monika-tortenete">http://www.feketemonika.hupont.hu/1/monika-tortenete</a><!-- m -->
Válasz idézéssel
#10
EU-s adószám legyen, adómentesen szlázok, ráírom, hogy az ÁFÁT a vevő fizeti. így ok?
Válasz idézéssel
#11
sziasztok!

jajj, segítesetek! Smile közösségi szolgáltatás kiállításánál áfával mi a helyzet? hogy kell helyesen kiállítani a szlát?

köszönöm nagyon!
Manka
Válasz idézéssel


Fórumra ugrás:


Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 1 Vendég