A téma értékelése:
  • 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
magyarterméket No.számláz
#1
Kedves Verocs !

Neked is nagyon köszönöm, kb. egyformán gondolkozunk, most már ott tartok, hogy az ötödik alternaívát javaslom, aztán majd döntenek az ügyfelek. Többek között azért érdeklődtem, mert tudod minden lehetőséget fel kell ajánlani az ügyfélnek és abból tudja a legegyszerűbbet, legkedvezőbbet ki választani.
Mégegyszer köszönöm
Jó hétvégét

Üdvözlettel
Azért ne feljetsd el, hogy az Életben vannak csodálatos dolgok is !

Kicsi
Válasz idézéssel
#2
Szia Kicsi!

Nem vagyok nagyon benne ebben a témában, de van egy olyan könyvem, aminek az a címe, hogy "Adókímélő tanácsok". Ebből idézek, amit találtam:

"Fel-vagy összeszerelés tárgyául szolgáló termék adózása:
Amennyiben a termék fel-vagy összeszerelés tárgyául szolgál, akkor a teljesítés helye a fel-vagy összeszerelés helyszíne.
.....Annak ellenére, ha a fenti szolgáltatások megrendelője ugyan másik tagállamban nyilvántartásba vett adózó, de szolgáltatás teljesítését követően a termék más tagállam területére NEM KERÜL, a megrendelő belföldön használja fel, hasznosítja, akkor a TELJESÍTÉS HELYE változatlanul a tevékenység elvégzésének helye. Ebből adódóan az ügylet adóztatható, az áfát fel kell számítani a megrendelőnek."


Ezek után, nekem is az a véleményem, hogy addig jó, hogy áfás számlát állít ki a tevékenységet elvégző cég. Viszont a német anya számlázási módjával kapcsolatban az a gyanúm, hogy a német szabályok fogják megmondani, hogyan (ne) számolja az áfát.
Remélem azért valamennyit segített ez is.
Válasz idézéssel
#3
Kedves Mindenki !

Már megint zűröm van ezekkel az ÁFA-kkal. A következő a helyzet adott egy magyar leányvállalat, német anyavállalat.
A német anya vállalattól egy másik magyar cég megrendel egy 100.000,-euros munkát / termék és annak szerelése / . A német anya megrendeli a magyar leányától, az elkészíti és összeszereli a másik magyar cégnek. Tehát a termék és az összeszerelés itthon a két magyar cég között zajlik. A bizonylatolás pedig a következő képpen zajlik a magyar leány számláz a német anyának, a német számláz a magyar másik cégnek. Én meg itt vagyok :oops: és ki kellene találnom, hogy hogyan számlázzunk. Azt gondolom, hosszas nyomozás után, hogy a magyar leány ÁFA-an számláz a német anyának, de azt is kellene tudnom, hogy a német anya hogyan számláz a magyar másik cégnek. Ugye milyen jó kis dolgaim vannak, így péntek délután felé. Ha tudtok nagyon meg köszönöm a segítséget.

Üdvözlettel
Azért ne feljetsd el, hogy az Életben vannak csodálatos dolgok is !

Kicsi
Válasz idézéssel


Fórumra ugrás:


Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 1 Vendég