A téma értékelése:
  • 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pénzmosási szabályzat
Klári!

Ez az új uniós irányelv szombat óta hatályos! Postán 1000 euro fölötti befizetéseknél magánszemély azonosítása személyi igazolvánnyal, cég azonosítása cégkivonattal! Bankokba 3.600 e ft feletti átutalásnál ugyanez a macera pénzmosás elleni védekezés, valamint terrorizmus támogatása elleni "harc" szüleménye! Ezt szombaton óránként bemondta a rádió, én is csak ott hallottam! Nem csak a bankoknak és a postáknak kell beazonosítani az ügyfelet, hanem az ügyvédeknek is!!!
A lényeg hogy próbálják a bürokráciát visszaszorítani, megkönnyíteni az ügyintézést!!!! :lol:
Üdv: Mónika!
Válasz idézéssel
Barátaim!

Most telefonált egy ÜF aki a közmű számlákat akart postán befizetni és mivel 1000 Eur fölötti volt a csekk elhajtották, mert nem volt nála 3 hónapnál fiatalabb cégkivonat.

Tapasztaltaok már ilyet?
Üdv: Klári

Ha javulni látod a dolgokat, akkor valami fölött elsiklottál.
Válasz idézéssel
Sziasztok!

Hogy ne unatkozzunk :lol:


Hatályos lett a pénzmosás elleni új szabályozás

A jogszabály értelmében bizonyos összeg felett a pénzintézeteknek, ingatlanforgalmazóknak, kereskedőknek, ügyvédeknek, közjegyzőknek is el kell kérniük az ügyfelek adatait. A kaszinóknak 2 ezer euró felett kell azonosítaniuk a játékosokat. Ha valaki gyanúsnak tűnik, azonnal jelenteni kell a vám- és pénzügyőrségnek, ahol külön csoport foglakozik az ilyen információk ellenőrzésével. A szigorítás a postát is érinti. Mindenkit ellenőrizni kell, aki 250 ezer forintnál nagyobb összeget fizet be.


Az új szabályozás értelmében március közepétől már minden kereskedőnek, aki 3,6 millió forintnál nagyobb összegben akar készpénzt elfogadni, a kereskedelmi hatóságnál nyilvántartásba kell vetetnie magát. A törvény szerint a pénzügyi szolgáltatóknak viszont már mától át kell világítaniuk ügyfeleiket, ha felmerül a gyanú, hogy pénzmosásból származó vagyont próbálnak legalizálni, vagy a terrorizmust támogatnák. 3,6 millió forint feletti megbízásoknál minden esetben szükséges az ellenőrzés. Ilyen szolgáltatónak minősülnek a bankok, a biztosítók, az ingatlanforgalmazók, a kereskedők, az ügyvédek, a közjegyzők és kaszinók. Utóbbiaknál 2000 euró, vagyis körülbelül félmillió forint a határ.
Válasz idézéssel
Ez már ettől egy kicsit bonyolultabb, mert most módosult a pénzmosásról szóló törvény, amely már megjelent a 162. Magyar Közlönyben, és ha jól olvastam ezt a kört kiterjesztették a kereskedelmi szolgáltatókra is, stb.

Amit írtál az igaz, el kell késziteni a szabályzatot és el kell küldeni az VPOP-nak.
Válasz idézéssel
Sziasztok! Mit tudtok arról, hogy pénzmosás elleni szabályzatot kell készíteni és elküldeni az ORFK-nak? Állítólag csak akkor ha a saját céged könyvelésén kívül másét is csinálod . Előre is köszi! harakiri.
Válasz idézéssel
gugu7 Írta:minek alapján választják ki az ellenőrzésre kerülőket.

Nekem azt mondták, hogy egy napon egy adott területet járnak be. Jártak nálam, utána egy nagyobb pénzintézetbe mentek a szomszéd kerületbe. És már hozzám is jöttek egy könyvelőtől.

Ez kb. két éve volt, és akkor azt mondták, hogy embereket vesznek fel erre a munkára, hogy ellenőrizzék azokat, akiknél kell, hogy legyen szabályzat.
De nem onnan indultak el, hogy beküldtem a Rkapitányságra és onnan volt a címük! Valahonnan volt cím, sőt telefon is, mert előtte felhívtak, hogy otthon legyek. :roll:
Válasz idézéssel
2003. szeptemberében az alábbi címre kellett megküldeni:

Országos Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főigazgatóság Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóság Bűnügyi Főigazgatóság
Budapest, Pf: 314/15 1903 (szép hosszú ugye?)

Biztos átszervezték azóta, de meg fogják találni a szép vastag borítékkal Őket.

Klári
Válasz idézéssel
Ágica!

Hála az égnek, hogy te sem tudod mert én sem! Valaki aki tudja írja meg, köszi!
Egyébként én úgy tudtam, hogy el kell készíteni, de nem kell elküldeni, esetleges ellenőrzésnél meg kell tudni mutatni napra készen! Tuti hogy el kell küldeni, ez nem csak régen volt így, most is küldeni kell???
Üdv: Mónika!
Válasz idézéssel
Nagyon tudatlan vagyok, azt tudtam, hogy el kell készíteni, de, hogy hová kell küldeni a szabályzatot azt nem. Hová is? :oops:
Üdv; Ágica
Válasz idézéssel
Szerintem el kellene küldeni. A többi közé beteszik.

Azt viszont nem tudom, hogy minek alapján választják ki az ellenőrzésre kerülőket.

Klári
Válasz idézéssel
Klári és ha most küldöm el nem tudom hány év után, akkor megbüntetnek? Nem tudom magam azzal kimenteni, hogy otthon csak ev-kat könyvelek, kettőst nem?
Köszi.
Johanna
Válasz idézéssel
Nálam már ellenőrizték is! Kijött két rendőrségi szakember, és megnézték van-e szabályzatom, felvettek jegyzőkönyvet, hogy nincs alkalmazottam, és hogy "szekrényben elzárva" tartom az Azonosítási adatlapokat.
Üdvözlettel! A l b a
Válasz idézéssel
Ien Johanna! Kell!
Válasz idézéssel
Sziasztok!
Kell-e annak a számviteli szolgáltatást végző ev-nek ilyet készíteni, akinek van heti 40 órás munkaviszonya is?
Johanna
Válasz idézéssel
Nem jeleznek vissza!

Nagyon megőrzöd a tértivényt!!! Big Grin
Válasz idézéssel
gugu7 Írta:Szia Marcsi!!

Elfogadás IGEN, Visszaküldés NEM.

Klári

köszi Smile (gondolom azért valamit visszajeleznek, mert különben honnan a pitliből tudnám elfogadták :lol: :lol: :lol: )
Marcsi
Válasz idézéssel
Szia Marcsi!!

Elfogadás IGEN, Visszaküldés NEM.

Klári
Válasz idézéssel
Sziasztok!
Szeretnék (illetve nem szeretnék, de muszály Sad ) pénzmosás elleni szabályzatot csinálni. Van vmilyen tapasztalatotok, hogy simán elfogadják-e az internetről letölthető sablonszerű szabályzatot az ORFK-n?
Illetve, hogy küldenek-e vissza belőle jóváhagyott példányt?

Köszi
Marcsi
Válasz idézéssel


Fórumra ugrás:


Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 2 Vendég